reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

u nas poczatki też były trudne, noszenie na rączkach tymul miał zapalenie ucha  i uczulenie, na mleko które zjadałam pod kazda postacią choć lekarka "mądra głowa" mówiła na początku że to noworodkowe!! jasne ale ile może być wysypka noworodkowa!!! ale jakoś tak byłam od początku przeszczęśliwa!! no i ile sięstrachu najadłam, jak kazali nam w szpitalu zostać, tymul pod lampyu powedrował bo miał żółtaczkę i to za wcześnie siemałpa pokazała i z tego tytułu miał podejrzenia o różne choroby i robione przesiew krwi iinne wyniki, pamioętam jak umierałam wtedy ze strachu i niewiedzy co mu może być, na szczęście dostał antybiotyk i nic mu nie jest!!
a ile było cierpienia jego i przy okazji mojego, jak miał robione wkłócia, pierwsze ok, ale coś tam źle było musiał miec przekłówane, ponad pół godziny go dziabały, płakał biedak w niebogłosy a ja chodziłam po sali i ryczałam razem z nim! przyniosły mi go siostry czerwonego jak cegła!!i żyłki mu pękały ahhhh masakra i na ostatnią dawkę antybiotyku też zaczęło iśc nie tam gdzie powinno i jeszcze raz miał przekłówane w inne miejsce , ah ale mnie wzięło ale jak sobie przypomnę  :-[ :-[ :( :( obyśmy nigdy nie musieli trafićdo szpitala

wiem że inne dzieci też cierpią i to nasze to było w porównaniu pikuś ale dla mnie to był koszmar

reklama
Oj Kredeczko, zawsze to co sie dzieje zlego u naszego malucha to najgorsze... Nie dosc ze dziecko cierpi, to i my to bolesnie odczuwamy.

Lece spac chyba. Marudze ze wyspac sie nie mogę, a teraz siedze na BB zamiast chrapac slodziutko  ::) Ale i tak Maciejek co chwila mnie wola, aż nie oplaca sie klasc. Może poczekam do 5-tej na Alkę, hi hi

Dzięki Gazelaczku za ciepłe słówko :)

Kredko współczuję Ci podwójnie: wyjazdu Artka i przykrego doświadczenia z maluszkiem :(
Czasem dzieciątka, karmione piersią, takie wrażliwe żołądeczki mają. My z melkiem sztucznym zaczynaliśmy od bardzo małej ilości, i dużo czasu minęlo, zanim zaczął 120 dostawać.

ja juz wrocilam
jak czytam jaka burze tu zrobilam to mi sie smiac chce
a z drugiej strony wkurzylam sie bo najerzdrzacie jak nie wiem co

Mili jest bardzo chudziutka i w ciagu 6 tygodni nie przytyla nawet 800gramow,i widze po niej ze mleko juz jej nie wystarcza
poza tym wkurza mnie ze piszecie ze jakies 'eksperymenty' robie na niej!!!

Elfiko jakbym miala z dzieckiem takie problemy jak masz ty,czyli kolki itp.to pewnie bym byla rowniez przewrazliwiona i to mocno
moje jak wy to nazywacie 'eksperymenty' to soczki jablkowe po 4 miesiacu i inne
to zupki marchwiowe,lub z dodatkiem jablka
raz zjadla marchwiowa z ryzem Hippa ale dozwolona od 4 miecha,a dzis wyjatkowo zjadla taka od 6 miesiaca ale jarzynowa
i naprawde uwazam ze nie zrujnuje zdrowia swojego dziecka!!!

P.S. Mili raz dostala troszeczke mleka krowiego -jakby sie uzbieralo ok.5ml to bylby huk!!! no straszne przestepstwo
ful glutenu,juz ma zoladek i watrobe zalatwioną! :mad: na amen
schabowego bym dala jakby zeby miala :mad: co za porownanie....

mam zly chumor-spadam!!

lilus kochana Ty sie tak kobietko nie denerwuj!!! wiesz z boku to moze tak wyglada ale przeciez Ty wiesz najlepiej co dla Twojego Maluszka jest najlepsze i na pewno krzywdy malej nie zrobilas
ja z doswiadczenia wiem i to Ci zreszta napisalam ze mojego tymcia zalatwilam szybszym podaniem czegos tam bo wydawalo mi sie ze bedzie ok bo po 1 wcinal z mina zadowolona po 2 juz nie moglam sie doczekac kiedy zacznie jesc normalne obiadki i tym sposobem byl uczulony na bialko mleka krowiego, soje, nie mogl jesc kurczaka ani idyka, zupki gotowalam mu na masle i jogurty tez dostawal specjalnie organiczne i sporo sie nabiegalismy po dermatologach bo wyskoczyla mu paskudna egzema :p i tyle
jedne dzieciatko moga jesc inne nie i cala filozofia...Iwon zreszta napisala ;)
a na dokladke powiem ci tylko (choc to zgroza ) moj Ojciec w wieku 6 miesiecy zostal nakarmiony przez swojego stryja grochowka :o spal po tym jak zabity a do dzis jest chudy jak szczypior i ma sie dobrze
wiec nie doluj sie tylko uwaznie obserwuj malutka ;)
no i mam nadzieje ze jak wstaniesz to buzka bedzie sie smiala ;) i ze fajnie sie bawilas na imprezie

Łaaaaa a mi wczoraj siadł internet i d...pa a spać mi sie nie chciało wiec męża męczyłam ;D
Lilka nerwus z Ciebie niezły, jak nie chcesz rad słuchac i Cie denerwują to po co nam tu piszesz o tych wyczynach jedzeniowych Mili? Ja tylko chciałam doradzić, już nie bede , przepraszam.
Dużo na ten temat wiem bo moja siostra tak podobnie jak mąż Tusi studiowała dietetyke i właśnie na temat żywienia niemowlaków pisała prace końcową i ful książek w domu miałam i sobie poczytałam aż glowa boli, do tego mam w rodzinie trzy pielęgniarki położne i jednego lekarza dietetyka wiec takie tematy u nas na porządku dziennym są.
Ale nic to, już siedze cicho ciiiii :)

reklama
e_mama nie wiem czy juz pisalam ale chyba nie, rozmaiwalam z kolezanka o tym kanaliku, byli na zabiegu no ale nie pozwolili im wejsc, ale mowi ze to dobrze bo i pod gabinetem bylo slychac jak maly placze wiec i ona splakana cala, gdyby tam byla to pewnie by fiknela... ale podobno w porownaniu z innymi dziecmi i tak dosc dobrze to zniosl i w miare szybko dalo sie go uspokoic, wiec to zalezy od malenstwa... tak więć bądź silna dla Maleństwa bo jak ono wyczuje ze jestes zestresowana to sie udzieli.... trzymam kciuki

Do góry