reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Iwon pisze:
[

Elficzku ja też robię takie notatki, bo mały ostatnio za bardzo fika, i też wydaje mi się, ze to po wprowadzeniu nowych posiłków. Czy to normalne? I kiedy minie? :(
Rozmawiałam o tym dzisiaj z moją mama bo była wnusie odwiedzić i powiedziała że ja też sie tak zachowywałam i przeszło jak skończyłam pół roku.
Lekarz też mówi że niektóre dzieci tak reagują na zmiany a poza tym ten okres od 4 do 6 miesiąca to jeden z bardziej intensywnych rozwojowo i dlatego nasze maluszki tak szaleją ::)
Kurde ja chyba też oszaleje niedługo ::)

reklama
Maja w rożku wylądowała, nie da rady bez ;D a śpi fikuśnie bo od dołu kocyk na nóżki a na górze pieluszka flanelkowa, ale rożek musi być i koniec

ja tez mam zamiar dietkę zapodać ale mi nie wychodzi coś ;) idę przynajmniej poćwiczyć

gaga pisze:
Maja w rożku wylądowała, nie da rady bez ;D a śpi fikuśnie bo od dołu kocyk na nóżki a na górze pieluszka flanelkowa, ale rożek musi być i koniec

ja tez mam zamiar dietkę zapodać ale mi nie wychodzi coś ;) idę przynajmniej poćwiczyć
Moja weronika też śpi w rożku nadal bo bez nie zaśnie i już. wygląda to conajmniej komicznie bo nogi to jej już od kolan wystają ale grunt że czuje ciałko owinięte, raz próbowałam w kocyk ją zawinąć i nie dało rady, musi być rożek! ::) ::) ::) Dorobiłam guzik na samym brzegu bo te rzepy juz dawno za ciasno sie zapinały ::) ::)

dziewczyny nie wiem która chyba e mama ale pewności nie mam zastanawaiła się czy z tym budzeniem to tylko cycolkowe dzieci mają, nie wiem ale wiem jedno (nie chce was załamywać) ale moja siostra tak miała z 2 szkrabów tak gdzieś koło 6 miesiąca jak wyczaili, że w nocy jak siębudzą na cyca to można się do mamy potulić to wstawała do nich hoho niewiadomą ilość razy ;) ciekawe jak to u nas będzie ???

a nasz tymul dziś nie wiem od jak dawna sam asnął w łóżeczku, chyba po tym szczepieniu biedak, dałam mu cycunia, poleżałam z nim pośpiewałam a ten nie chce spać więc do wyrka otuliłam kołderką i po chwili lula !! zobaczymy jak będzie w nocy. a cały czas zasypia albo w wózku(u rodziców w pokoju stoi) przy cycu, na rączkach, w naszym wyrku tulony i głaskany przez któregoś z rodziców (częściej mama)

viola co do rocznika to ja mam kumpla dokładnie jeden dzień młodszy od ciebie  :laugh:

Elfiko naprawdę Ci współczuję. Ale jeśli Cię to pocieszy powiem Ci, że dla mnie jesteś chyba najdzielniejszą mamusią, bo radzisz sobie mimo coraz to nowych, trudnych wrażeń, jakie funduje Ci Weronika. No, oczywiście nie liczę lipcóweczek, które trapią choroby dzieci, bo one automatycznie wzbudzaja szacunek wytrwałością i walką o zdrowie maleństwa :)

Co do poradnika, to ja też nic jeszcze nie dostałam :(

tymek te w nocy raczej nie płacze tylko zaczyna stękać  wierci się to ja myk albo ręką namacam buźkę i smoka wtykam albo wstaję i daję cycunia
dziewczyny załamujecie mnie z tym dodatkowym czy to może byćprzez jedzonko ???
ja tymulowi jeszcze nic dodatkowego nie wpprowadzam, nawet herbatek ostatnio mu nie daję.
ok spadam spać do jutra kochane

a co do ćwiczeń io dietki, to u mnie krucho, chyba najmniej ćwiczę (o ile wogóle) a podejrzewamże najbardziej mi to potrzebne ale co tam jeszcze nadejdzie taki dzień....

papatki miłej nocki i przespanej

a co do rożka to tymcio też czasami leży wawinięty no i lepiej po karmieniu mi go odkładać,

no i pospało to moje dziecko, tata sobie z nia gadoli, a ja chcę spać !!!!!! no ale dupa, nie pospię,, patrząc na nia to ona ani troszkę śpiąca nie jest

reklama
Do góry