reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Maniu, nie martw sie na zapas... trzymamy kciuki razem z Toba i czekamy na wyniki...

... co do karmenia piersia, od wszytskich mam slysze ze dzieki temu chudly wiec w tym nasza nadzieja ... :)

tutaj tez pogoda do d... na dodatek od dwohc tygodni meczy mnie strasznie kaszel, dzis cala noc nie spalam tylko sie dusilam ... no i nie dalam sie wyspac tez mojemu "wspolspaczowi"... a teraz w pracy zasypiam, no ale jeszcze pol godzinki i zmykam do domku, chyba robie sie zoraz bardziej chora... a to zle to jesli sie rozloze to nie pojade w gory na urlopik :(

reklama
Maniulku nie wiem o co chodzi z tymi twoimi badaniami ale mam nadzieje ze to nic powaznego !!! A Agnieszce to rzeczywiscie dobrze !!! a u mnie wlasnie wyszlo sloneczko !!! Ale jest zimno!!! Wyobrazcie sobie ze tesciu kupil mi palnik elek. bo stwierdzil ze nie moge zostac bez kuchenki !!! Co prawda wielkiego obiadu sie na tym nie ugotuje ale zawsze cos !!! Czasem fajnie byc w ciazy !!! Pewnie to tylko do czasu kiedy urodzimy !!!

Maniu trzymam za Was kciuki bardzo mocno aby wszystko było dobrze:-) i ściskam Was serdecznie :-)

Co do odchudzania tutaj na forum to raczej wróce na swoje smiecie :-) płace co roku za serwer wiec ze swoimi grubasami przyjdzie mi sie odchudzać :-) to Was przyciągne do siebie ihihihihi :-)

Dziekuje Wam za wsparcie jesteście kochane :-)

Asiolku-wiesz,ja jestem w 21 tc i przytylam juz prawie 7 kg.
I bardzo sie tym martwilam dlatego ze przed ciaza mialam diete i tak jak Ty duzo chudlam.
A nagle okazalo sie ze jestem teraz grubas.
Ale tak sobie mysle,ze jak po porodzie wroce do pracy i do szybszego trybu zycia to napewno bede chudla.
Zreszta przysamym porodzie zejdzie pare kilo w dol.
Ja tam sie nie martwie za bardzo.
Chociaz nie ukrywam ze staram sie zastepowac niektore rzeczy owocami.
Pociesz Cie ze zjadlam dzis princesse i wcale mnie to nie ruszylo hihi.
Nie jest zle.
Ile Ty masz wzrostu?

Dziewczyny! Nie martwcie sie swoją wagą. No generalnie ciąża ma to do siebie, ze kobieta przybiera na wadze - no a u roznych babeczek ten przyrost masy bywa odmienny. Mi sie wydaje, ze trzeba starac sie jako tako trzymac w ryzach apetyt. A ostatecznie zawsze mozna wykombinowac "chude" pojadki, np. starte jablko z marchewka - a to wypelnia zolądek i daje witaminki. Albo salata z dodatkiem innych warzyw {kukurydza, troche szynki, polane lyzeczka oliwy i posypane ziolami prowansalskimi}. Jeszcze mam taki pomysl, ze mozna ugotowac duzo lekkiej zupy - z jakiejs mrozonki na przyklad i pojadac sobie w ciągu dnia. No najgorsze co moze byc to slodycze, ale musze przyznac, ze mnie tez do nich ciągnie. Nie wiem czy to nie dlatego, że kilka miesiecy przed ciążą ograniczylam w diecie dosc solidnie węglowodany.
No i jeszcze Asiolku klopot z Twoim spowolnionym metabolizmem - na to chyba rzeczywiscie pozostaje ruch. Widzialas moze taka książke WENDY TEASDILL "Joga na czas ciąży"? Tam sa spokojne, bezpieczne ćwiczenia, po ktorych na pewno nie boli kregoslup. Pomagaja utrzymac forme i dodatkowo przygotowuja do porodu.

A tak dla wszystkich na pocieszenie - ja mam nadzieje, ze gdy sie ociepli, nasz apetyt sam sie wyhamuje. Tym bardziej ze wszyscy trąbią o szalonych upalach - komu sie bedzie chcialo wtedy jesc? Tak wiec teraz trzeba uzbierac zapasy ;)

Tak mnie dzisiaj przebadala polozna w szpitaly ze az mnie bolalo !! Napiszcie mi prosze czy tez tak wam dotykaja calego brzucha i badaja szyjki macicy palcem ??????? Troche sie martwie !!!
A jezeli chodzi o wage to nawet ja , ktora prawie nie jem przytylam 4 kg !!!
No a Wy pewnie wszystkie spicie !!! Wiec do jutra babeczki !!!

Gosiu22 ja mam 164 cm wzrostu najlepiej wyglądam przy wadze 58 kg :-)
No z wysiłkiem to u mnie różnie bywa.... brzucho czasami wyraxnie mówi nie!! ale dziewczyny za miesiac bede mieszkała blisko lasku :-) dzień bedzie dłuższy ... mam piesia :-) bedziemy sobie chodzić na spacery :-) a teraz zaczyna się doszorowywanie domu i mam przed sobą maraton i dziką ochote na to aby było pieknie :-) no i jeszcze ogródek, który wiosną sam sie piekny nei zrobi :-)
ja mam batonika w torebce i nie tknęłąm... u mie naginanie zasad zawsze prowadzi do ich złamania dlatego jak już podjęłam decyzje to ... nie ugne się :-) no jest jeden wyjątek :-) powidła śliwkowe od mojej Teściowej.... to jest akurat ponad moje siły :-)
Milego Dzionka :-)

cześć dziewczyny...włąśnie wstałąm na chwile z  wyrka...bardzo żle się czuje i leże...leże i stram sie troche drzemać...wczoraj zjadłam sałatke gdzie była czerwona fasolka,groszek,popryka konserwowa...zjadłam jej naprawde malutko...i po kolku minutach dosłownie zwruciłam ją...boże jak się słabo czułam...nic przez cały dzień nie jadłam...miałam isć na wizyte do lekarza ale nie byłam w stanie sie podnieść...w nocy spałam dosyc spokojnie...obudziłąm się koło 6 rano i znowu ...zaczeło się od mdłości a skończyło na tytm,że leże bo mam wrażenie ,że jak  pochodze to znowu pobiegne do łazienki :( :-[

reklama
Graszka, to trzymaj się tam jak możesz. Ja też dzisiaj rano wstałam i tak mnie jakoś pobolewa z lewej strony. Właśnie wzięłam nospę i mam nadzieję, że mi przejdzie. A tu trzeba pracować :(

Do góry