reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Nianiu mój mały też mógłby cały czas jeść. On normalnie co godzinę jest głodny ::) No i efekty też są. W trzy tygodnie przybrał 860 gram. A oprócz tego prawie wcale nie śpi w dzień, tylko urządza sobie kimanie na moich rękach ;)

Z tym układaniem główki w jedną stronę to rzeczywiście problem. Z Paulą miałam straszne problemy, musiałam jej podkładać wałek z jednej strony bo było już widać splaszczenie główki z jednej strony. Zanim się przyzwyczaiła minęło około 2 miesięcy. Z Adasiem na szczęście nie mam takich problemów. Jest obustronny ;)

A ze spaniem od kilku dni jest super. Zasypia około 21.30 i budzi się między 5 a 6, je i śpi dalej do 9-10 ;D. Pilnuję tylko, żeby jego godziny karmień i kąpieli były takie same. Trochę to trudne, ale przynajmniej chodzę wyspana.

reklama
Jeśli chodzi o pleśniawkę to jest to takie cholerstwo, ze szok. Niby wieczorem jej nie ma a rano znów są jej ślady. Diabelstwo jakieś czy co... ;) Próbowałam Aftinu, roztworu gencjany, siusków :p, Daktarinu w żelu, Nystatyny i dupa!
Teraz lekarz przepisał mi syropek Fluconazole i zabronił ścierania tego cholerstwa bo ponoć rozcieranie tylko roznosi pleśniawe. Mam pędzlować buźkę no i dziś na 3 dzień pędzlowania tym syropem pleśniawki nie ma w ogóle. Nawet rano buźka czyściutka. A ile łez zaoszczędzonych - przy ścieraniu chyba cała klatka Adasia słyszała, a przy pędzlowaniu spokój. No i tak przez dwa tygodnie tym syropkiem profilaktycznie smarować i z głowy.

Moja mała także szaleje na całego, ale moje biedactwo walczy z kolkami ktore do niej powrocily ze zdwojoną siła. Płacze niemal caly czas a ja z nią :-[ :-[ :-[ Co za popieprzone paskudztwo te kolki, czemu mnie nie boli zamiast niej?
Znowu ten sab simplex moge odstawic bo widac juz na nią nie działa. Teraz probuje infakolu- ciekawe czy troszke jej ulży?
Ok znikam, dobranoc mamuski ;)

Elfiko wspolczuje tych kolek........to musi byc straszne.......

a na rozpoczeciu bylo super!!! nawet dyrektor do nas podszedl i rozmawial o dziecku ;D (wiele mi pomogl jak bylam ciagle na zwolnieniach lekarskich,tzn.nie zaliczylam roku a on mnie przeniosl do innej klasy i koncze bude w terminie ze nie jestem rok do tylu)
ogolnie mam teraz super wychowawczynie i klase znacznie fajniejsza :laugh:

no to lece sie kapac i spac
dobranoc babulki

Maniu w Polsce te zastrzyki kosztują chyba niedużo. gdzieś słyszałam ze 48 złotych. To się nazywa de-po provera tak? czy dobrze myślę? może sprawdzę lepiej. W każdym razie jeżeli taniej by było w Polsce, to może masz kogoś kto by tobie to kupił tutaj i wysłał??? Załatwić na to receptę nie jest trudno. Chyba że to zupełnie inne zastrzyki.
no ale nie wiem.
pozdrawiam

Elwisku kochana jestes ze sprawdzilas!!!! ja musze poszukac dokladnie jak to sie nazywa bo z tego co pamietam to skrot jest wlasnie taki de-po wiec jesli faktycznie kosztuje tylko  ;) 48 zl to byloby superasnie!!! tu ta przyjemnosc kosztuje $500  :p :o :o :o :p hmm... strasznie duza roznica ....masz racje poszukam tej nazwy i poprosze kogos z rodziny o zalatwienie sprawy,,,super
raz jeszcze dzieki  :-*

Dzień zaczyna się dobrze:
1. Maks spi :)
2. Noc tez byla super :)
3. A ja zmieściłam sie w dzinsy sprzed ciąży :) ;D ;D ;D ;D opona wystaje ale liczy sie fakt :-) Nie wiem co prawda jak w nich usiądę ..ale weszłam ;D

Hihi Nianiu to się uśmiałam :laugh: Ale jak dzień zaczyna się tak rewelacyjnie to chyba spodnie, jeśli się rozlecą przy próbie siadania nie zepsują go ;)

Maniu ten zastrzyk nazywa się dokładnie Depo-Prowera i cena to około 40-50 zeta.

A mój Adaś uraczył nas dzisiaj swoim pierwszym uśmiechem ;D Budziłam aż męża żeby zobaczył :)

Ja tez sie pochwale usmiszkiem. O 5 rano podczas karmienia usmiechnelam sie do jasia i on odwzajemnil usmieszek. Jakie to fantastyczne uczucie - wynagrodzil mi wstawanie nocne na najblizszy miesiac ;D

reklama
Moj jas tez ma cykl spania do 1-2, potem kolo +/-5 i +/-8 pobodki. W sumie to nie narzekam. Wstaje sobie kolo 8 i mam jeszcze 2-3 h na ogarniecie siebie i domku - bo wtedy jas tez spi. A pozniej to wszystko zalezy od humorku jasia.... i od tego czy bedzie mial jakies gazy czy nie?

Do góry