reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

witam
jak narazie na moja mala ten caly sab samplex nic nie dziala, a najgorsze jest to ze codziennie jej musze wlozyc do pupci czopek glicerynowy bo kupki nie potrafi zrobic :-[
Asiolku taka moja osobista rada - za nic w swiecie nie rozrzedzaj mieszanki! Maja jest malutka i ma jeszcze nie rozwiniety uklad pokarmow i jak rozrzedzasz pokarm to dostaje te skladniki w niewlasciwych proporcjach,moze miec pozniej chory zoladek , mialam w rodzinie taki przypadek , kuzynka tak robila, owszem na kupki i gazy pomagalo ale maluszek wyladowal w szpitalu z podejrzeniami zapalenia wątroby jak mial 8 miesiecy i potem bylo dlugie leczenie.
Kazdy lekarz ci powie zeby nie eksperymentowac z mieszanka tylko scisle wg zalecen na opakowaniu.
nie chce sie madrzyc ale to tak z troski bo widzialam jak meczyl sie nasz mateuszek- synek kuzynki

reklama
elfiko ale my to robimy troszke inaczej Maja dostaje prawie wszystkie posiłki normalnie... a do dwóch dolewamy po 5 ml wody wiecej... czyli nie są to jakieś wielkie ilosci .. na poczatku myśleliśmy aby wiecej wody dolewać ale to bez sensu właśnie ze wzgledu na te zasady stosowania mieszanek... i tak powinniśmy ją wodą dopajać bo jak sie opkazuje dzieci karmione mieszankami musza być dopajane włąsnie ze wzgledu na jelita aby w wieku 2 lat nie były wielkosci jak u dorosłego człowieka... dlatego doliczamy to jako 5 ml wody i tak w brzusiu by sie to pomieszało :-) ale niedługo (wtorek) przyjdzie do nas pediatra wiec sie dopytam jak to ma działac wszystko ... może zaleci inne mleko... narazie jemy nan ha 1 a może powinniśmy nutramigen... albo jakieś inne cuda na kiju :-)

Alka ja uzywam tych z biedronki na zmiane z huggisami i jestem zadowolona
wedlug mnie to tylko troszke gorzej kupke wchlaniaja a tak sa ok

alka ja tez uzywalam tych z biedronki i nie sa najgorsze, choc dla mnie za bardzo sztywne. Teraz koncza mi sie pampersa i wyprobuje tych hagisow (3) bo 2 pampersa sa juz troche przymale wiec kupilam 3 hagisy

gazelaczku ja to widze, ze twoj macius to do ciebie podobny.
a u nas tak zimno w domu, ze tesc musial wlaczyc ogrzewanie - ale lato.

hihi a teraz zauważyłam, że Joaska a raczej Kubuś ma taki sam kocyk ja my ;D

dziewczyny właśńie jestem na etapie prania i prasowania

wyrazy uznania dla Was wszystkich, to ciężka praca ... jak w kamieniołomach :p

reklama
witam wszystkie lipcowe mamusie...
Maluch wlasnie zasnol i wkoncu mozna troszke poklikac...hihi

Asiolku- malutka naprawde sliczna a buciki rewelacja!!!
Olenko- - witaj znowu z nami, mamy nadzieje ze wszystko od tej pory bedzie dobrze...pozdrawiam wasza trojeczke!!!

widze ze od paru dni tocza sie dyskusje na temat pieluszek, ja na razie dostalam pampersy i jak na razie jesyem z nich zadowolina, nie probowalam innych...
ale cos czuje ze te huggisy mnie kusza i chyba je nabede....zobaczymy, moze beda lepsze????
jak na razie nie mialam zadnych problemow z pupa Kuby, no moze poza malym uczuleniem na husteczki z Bambino....niestety, wrocilismy do Jonsona....

Tusiu- pamietam, ze cos wspominalas o tym, ze Twoja malutka ma naczyniaka na policzku, nie wiem, ale w najnowszym "Mam dziecko" jest caly artykul na ten temat, moze Cie to zainteresuje!!!

Melanie-- to pewnie posiadacie slicznego misia grzechotke.....komplecik dostalismy od mojej kolezanki hihihihi, czekamy na fotke w kocyku!!
na razie pozdrawiam i zmykam ogarnac troszke kolo siebie i wybieram sie zaraz z Maluchem na spacerek, cos sloneczko sie u nas pokazalo!!!

Do góry