reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Z ta krwia pepowinowa to racje macie,za drogi to interes na nasze kieszenie. Jak ostatnio bylam u lekarki to w poczekalni byly ulotki informacyjne i jak sobie przeczytalam cene to nie moglam uwierzyc ze w promocji kosztuje to 2000zl!!! :shock:

Mam dylemat. Chce isc na usg do innego lekarza-na plec. I nie wiem czy to glupio nie bedzie ze za plecami mojej lekarki to zrobie ale ja 2 miesiecy czekac jeszcze nie chce!!! Co radzicie? Co byscie zrobily??

reklama
Lilka, ja tez mysle o wozku IMPLAST po prostu jak weszlam do sklepu to powiedzialam sobie ze tylko ten, wyglada i prowadzi sie super (poszalalam sobie po sklepie) i cenowo nie jest taki drogi w porownaniu z innymi o zblizoznych parametrach... zastanawiam sie tylko czy 4 czy 3 kolka podobno na te moje wiejskie wertepy 3 sprawdzaja sie lepiej...

Asiolku ja mam prawie identyczna sytuacje jak Ty, rodzice wybudowali dom(po konsultacji z nami oczywiscie jak jeszcze nie bylismy malzenstwem) dla dwohc rodzin, oni na dole, my na poddaszu, jest tpo wygodne.. np nie musze miec wszytskich sprzetwo w kuchni, po prostu schodze na dol i pozyczam od sasiadki, z tym ze moi rodzice pozwolili nam robic co hcemy, oczywiscie wszytsko z nimi uzgadnialismy ale bez naciskow!!! no i moja mam ma zblizony gust do mnie, lubi prostote, wiec na tym tle na szczescie zadnych konfliktow, tylko ze u nas sa troche cieplejsze wnetrza.... w sumie fajny uklad...
zreszt jest to tak jak chcialaby Mania -= dom na wsi... tzn na takiej podwarszawskiej wsi (30 km) ale centrum to poczta, szkola, kosciol i remiza strazacka a wszytskich plotek mozna sie dowiedziec od listonosza ;)
tylko 100 m mam do lasu, ktory jest na tyle duzy ze mozna pol dnia spacerowac... wiec na pewno dla mnie idealna opcja na wychowywanie dziecka... boje sie tylko ze jak wroce do pracy to w ogole malenstwa nie bede widywac bo strasznie duzo czasu zajmuja dojazdy, no ale cos za cos... :(
Aga, zdjecie cudne wiesz co myslalam najpierw ze to z jakiejs pocztowki :D [/list]

SylwiaJa uwielbiam robic zdjecia,mam na tym tle bzika.Ale ta pasje odkrylam dopiero po urodzeniu Doriana :lol: Dzieci sa swietnymi modelami,takie naturalne...Maz kupuje mi dzis nowy aparacik zebym mogla pstrykac do woli,okropnie sie ciesze :D

Dziewczynki wczoraj mialam usg i pani doktor mnie wystraszyla bo powiedziala ze przyszlam o 2 tyg za pozno, a jak bylam u lekarza 2 tyg temu to nic mi nie powiedzial ze to pilne, zreszta wzielam pierwszy wolny termin... powiedziala ze powinnam miec w 13-14 tyg przezpochwowe badanie, a teraz jestem w 16 i juz za pozno i mialam przez powloki brzuszne...
napiszcie jak bylo z tymi terminami u was!!!
(ja juz jedno usg mialam gdzies w 8-9 tyg przezpochwowe i teraz nie wiem)

ogolnie maluszek cudowny lekarz sie smiala ze stoi na glowie, az boje sie co w takim razie mi z niego/niej wyrosnie.... :lol:

Aniu i.., namiary na ten gabinet usg 3d mam od kolezanki... tez lipcoweczki nr tel 826 08 25 chyba bez skierowania mozna ale nie pytalam sie jej wiec nie wiem, podobno kosztuje tylko 150!!! i zastanawiam sie czy sie nie zdecyowac a jak tak to kiedy najlepiej?

Aga, ciekawe czy ja tez sie zaraze pasja zdjeciowa, bo wlasnie dziadkow namaiwma na inwestycje w aparate cyfrowy, mieszkamy razem, oni potrzebuja tylko na wyjazdy a my pewnie bedziemy robic tysiace zdjec... :lol:

Fakt pewnie bedziecie robic tysiace zdjec :D Ja robie ale na razie zwyklym aparatem a to straszne koszty.Bo najpierw kupujemy film,pozniej wywolujemy no i na plyte zgrywamy...Ale od dzis tez cyfrowka u nas zagosci :)

A to jest cala nasza rodzinka(choc na zdjeciu jeszcze 3 osobowa)
1995217_d.jpg
[/img]

Dziewczyny ide dzwonic do innego lekarza o to usg na plec.Troche mam fetorka no ale co mi tam :D Napisze zaraz co mi powiedzial.Moze tez powie ze 17 tc to za wczesnie,ale Anitka miala zrobiony,tyle ze ona w Paryzu a ja na peryferiach..... :D

reklama
a ja nawet nie mam na razie zdnego fajnego zdjecia na kompie :( ale jak tylko bede cos miala to sprobuje wam sie pokazac...o ile mi sie uda... :D

Do góry