reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Gazelaczku, tak było dopóki położna środowiskowa nie pokazała mi przy wizycie jak "należy prawidłowo" przemywać pępek (twierdziła że źle to robimy skoro jeszcze nie odpadł) i go chyba naderwała.Teraz pępek w miejscu gdzie ma odpaść ma strupki i ropkę którą ścieramy wacikiem ze spirytusem i dlatego Jagódka tak płacze bo i zimno i boli :-[

reklama
Karin co to za wstretna położna ::)
u na też pępuszek nie ma zamiaru odpaść a tu czas leci , ale dzisiaj pediatra oglądała i nie mówiła że coś źle robimy :)
jak za 2 tyg.nie odpadnie to dostaniemy skierowanko do chirurga

no i moja maleńka przybiera już ma 2700 ;D ;D ;D ;D
a tak to z nią dobrze płacze bo ma te koleczki i nie wiadomo czy mleczka nie będziemy zmieniać za 2 tygodnie kolejna kontrola i zobaczymy ale odpukać od nocki moja kruszyna jest spokojniejsza je co 3 godzinki i nawet śpi ;)

my mamy wit. D3 raz dziennie po kropelce i cebionmulti 5 kropli dziennie

Sylwia! Witajcie spowrotem!!!!!!!!!!!

Mój Maciek cos ostatnio w dzien marudzi, a jak tylko wyjdziemy na spacer to spi jak suseł. A dzis jak na zlosc leje :( W nocy budzi sie dwa razy: kolo 1 i 5 :)

dzieki Klaudia ;) swoją drogą to jestem ciekawa ile Wasze maluszki ważą
pediatra mi powiedział ze Martynka będzie teraz dużo jadła bo takie wcześniaczki chcą nadrabiać swój czas hmm zobaczymy narazie jest super :laugh:

Kasiu k nie masz sie co sugerowac wagami innych dzieci - tylko ile przybieraja srednio tygodniowo - tak mysle. Moj Jas bedzie dopiero wazony za tydzien, ale on jest koloskiem od samego poczatku. Po 4 dnia od wyjscia ze szpitala przybral 200 az sie boje co bedzie na tej kontroli.
Podobno jednak jak dzieci przybieraja bardzo od mleka z piersi to nie ma sie czym stresowac - samo sie wyrowna w pewnym momencie. Sama jestem bardzo ciekawa ile bedzie wazyl na kolejnej wizycie.

Maciek jak sie urodzil wazyl 3 kg, jak wychodzilismy ze szpitala 2,9 kg. W 3 tygodniu wazyl 3,4 kg. A teraz to nie wiem, bo nie mam wagi, a do lekarza pojdziemy dopiero za tydzien na szczepienie.

reklama
Do góry