reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Asiołku a może popij sobie herbatkę hipp na pokarm, dobrze działa również piwo karmi. spróbuj może pomoże, szkoda że się tak obie męczycie ty i majeczka. Ja też swego czasu klęłam i łzy mi same szły jak karmiłam ale jakoś przeszło. na szczęście.
pozdrawiam i życzę tobie i innym sukcesów w karmieniu
elwira

reklama
dziewczyny, te co imialy znieczulenie. Mi takie dziwne prady przechodza w gornej czesci kregoslupa, nie wiem czy to jest z tym znieczuleniem co mialam w kregoslup zwiazane, moze tez tak macie? Ja mam to nie od poczatku, gdzies od trzech tygodni mnie takie cos lapie

Ja na razie pradów niemam.Ale po pierwszej ciazy mi sie tak robilo.To chyba bardziej jest zwiazane z wystawieniem gregu.

Ja jak narazie prądów nie mam jak mnie coś boli to całe plecy... mam też takie zgrubienia w dole ale to chyba od zastrzyków :-(

Lilka, Twoj napis pod suwaczkiem znaczy to samo co inne napisy, można go co najwyzej tlumaczyc stosując inne sformulowanie. Wtedy mozna to tlumaczyc mniej wiecej tak:
11 days since Milenka - 11 dni od momentu urodzenia sie Milenki
Milenka is 11 days old - Milenka ma 11 dni

znaczenie to samo, inne sformulowania :-)

A jakie mialyscie znieczulenie przy cc? Ja miala podpajeczynowkowe i po nim podobno nie ma zadnych problemow. Za to po zewnatrzoponowym moze bolec glowa i na pogode...

ja miałam podpajeczykowe.... i wcale nei musiałam tak długo leżeć na płąsko lekarz powiedział ze 4 godzinki i to nie plackiem tylko nei przyciągać mam brody do klatki piersiowej i tyle .... boli głowy nie miałam

mi tez nie kazali po podpajeczynowkowym lezec palsko
i mowili ze nie bedzie zadnych komplikacji - i poki co nie ma

Asiolku, a jak w koncu bylo z cewnikiem? Tak sie balas przed porodem zakladania. Potem to i ja sie balam, ale to wszystko tak szybko robia, ze nie ma strachu ;D

witam
wyobrazcie sobie ze moja corcia spi od 12!!!!!!!!!!!
i mam juz wyniki badania moczu malej- liczne bakterie wiec moze to jest powod jej niepokoju?? Jutro do lekarza i sie okaze
widzialam ze nas przeniesli...myslalam ze nie doczekamy tego momentu ;D
Asiolku co do tych kapturkow to moja rada jest taka: ja mialam male brodawki i mala mnie strasznie gryzla i jak dalam ten kapturek to nie chciala pic, wiec ja jej do tego kapturka zanim przystawilam wyciskalam troszke mleczka i smarowalam tez ten kapturek mleczkiem i ona lepiej ssala, a jak possie pare minutek to ci tak brodawki wyciagnie ze mozna zdjac kapturek i dalej probowac bez.
ja tez mialam malo mleka pomoglo tylko i wylacznie czeste przystawianie, wypijanie prawie 16stu szklanek dziennie i kawa zbozowa jest bardzo wg mnie dobra na laktacje i ta herbatka hippa i jeszcze jedno jest wazne- zeby dobrze sie odzywiac i nie dopuuszczas u siebie do uczucia glodu.
napewno ci sie uda tylko nie stresuj sie przed karmirniem bo to tez hamuje wytwarzanie mleczka.

Gazelaczku wielgachne dziekuje!!!!

mam slownik do angielskiego ale z niego to juz wogole nie wiedzialam co oznacza ten napis ::) 8)

reklama
Do góry