kolorowa kredko masz racje niby wszytskie z terminem na ten sam miesiac, ale niektore wczesniej, niektore pozniej urodza, wiec rozstrzal bedzie 1,5 m-ca w wieku dzieciaczkow, ale nawet jesli mi sie zejdzie do lipca, to ja lipcowek nie opuszczam... :
reklama
graszka mam nadzieje ze wsyztsko bedzie ok, moze urodzisz juz dzis.... ;D,
ja tez mam niesamowity napor na pecherz, ktg rejestruje mi jakies skurcze ale nic z tego nie wynika...
a tak chcialam zeby bylo tak jak byc powinno, bo podobno te skurcze wywolywane bola duzo mocniej ... no i boje sie ze moze sie skonczyc na cesarce, a tak jak asiolek nie chcial naturalnego porodu tak ja nie chce cesarki, nigdy nie mialam zadnej operacji i mysl o tym ze mieliby mnie przekrajac po prostu jest przerazajaca...
ja tez mam niesamowity napor na pecherz, ktg rejestruje mi jakies skurcze ale nic z tego nie wynika...
a tak chcialam zeby bylo tak jak byc powinno, bo podobno te skurcze wywolywane bola duzo mocniej ... no i boje sie ze moze sie skonczyc na cesarce, a tak jak asiolek nie chcial naturalnego porodu tak ja nie chce cesarki, nigdy nie mialam zadnej operacji i mysl o tym ze mieliby mnie przekrajac po prostu jest przerazajaca...
ooo, mamy 800 strone, niezle!!!
ja zbieram sie do lekarza, niby moze sie okazac ze zwolnienie w ogole mi sie nie przyda jesli urodze jutro, ale lepiej je miec tak na wszelki wypadek... zreszta zbada mnie i sprawdzi czy wg niego ok, do niego mam wieksze zaufanie niz do tych w szpitalu, ale on juz nigdzie nie przyjmuje w szpitalu
ja zbieram sie do lekarza, niby moze sie okazac ze zwolnienie w ogole mi sie nie przyda jesli urodze jutro, ale lepiej je miec tak na wszelki wypadek... zreszta zbada mnie i sprawdzi czy wg niego ok, do niego mam wieksze zaufanie niz do tych w szpitalu, ale on juz nigdzie nie przyjmuje w szpitalu
kolorowa_kredka
Fan(ka)
no fakt jest 800!
a ja właśnie opchałam się śliweczkami i idę ugotować jakąś zupinkę, może coś z kabaczka a rraczej kabaka wymodzę
no a jeśli chodzi o przenoszenie, to ja także nie zostawię was, nawet gdybym urodziła w sierpniu! choćtak liczę i liczę i chyba jednak się przeliczę, bo nic mi nie jest tzn pachwiny mocniej dokuczają i podbrzusze takie napięte czasami, ale nic poza tym
a ja ci sylwia współczuję, gdybym miała dziś się ruszać z domu to hohoo... no ale jak trzeba to trzeba
a ja właśnie opchałam się śliweczkami i idę ugotować jakąś zupinkę, może coś z kabaczka a rraczej kabaka wymodzę
no a jeśli chodzi o przenoszenie, to ja także nie zostawię was, nawet gdybym urodziła w sierpniu! choćtak liczę i liczę i chyba jednak się przeliczę, bo nic mi nie jest tzn pachwiny mocniej dokuczają i podbrzusze takie napięte czasami, ale nic poza tym
a ja ci sylwia współczuję, gdybym miała dziś się ruszać z domu to hohoo... no ale jak trzeba to trzeba
To juz 800 tna strona ,niezle tu piszemy
Graszka ty lepiej jedz do szpitala ,bo mozesz w kazdej chwili urodzic,wiem cos o tym bo sama urodzilam w 5 minut w ostatniej chwili z patologii na porodowke z mezem lecialam.Moze masz inne objawy jak przy pierwszym dziecku ,kazdy porod jest inny.
U nas nie mozna wyczymac z tego ukropu ,wszystkie okna otwarte i pozaslaniane zaluzjami ,a ja tylko przy butelce z woda.
A co sie dzieje z Frida ,czy ona gdzies wyjechala bo ostatnio to tu nie zaglada?
Graszka ty lepiej jedz do szpitala ,bo mozesz w kazdej chwili urodzic,wiem cos o tym bo sama urodzilam w 5 minut w ostatniej chwili z patologii na porodowke z mezem lecialam.Moze masz inne objawy jak przy pierwszym dziecku ,kazdy porod jest inny.
U nas nie mozna wyczymac z tego ukropu ,wszystkie okna otwarte i pozaslaniane zaluzjami ,a ja tylko przy butelce z woda.
A co sie dzieje z Frida ,czy ona gdzies wyjechala bo ostatnio to tu nie zaglada?
Lilka
Fanka BB :)
witam witam!!!!!!!!!
jak pewnie juz wiecie jestem juz mamuska
nasza Milenka urodzila sie 22 lipca o 23.05
byla to juz 4 wywolywanie,ale poniewaz pierwsze 3 sie nie powiodly (test oxytocynowy),nasza pani dr postanowila ze z samego rana 22 lipca wszczyknie mi zel do szyjki macicy,ktory mial spowodowac dojrzenie szyjki do porodu,a co za tym idzie sprowokowac skurcze ktore spowoduja rozwarcie
musialam lezec bez ruchu przez 3 godz. i okazalo sie ze rozwarcie zrobilo sie na 3cm,no i dostalam bardzo pozadne skurcze
potem musialam czekac az sie zwolni jedna porodowka,i w tym czasie skakalam sobie na pilce
o godz 15 znalazlam sie na porodowce,o godz 16 przebito mi pecherz plodowy
moja gin oswiadczyla ze jak urodze do 24 godz.to bedzie dobrze :
druga faza porodu trwala 30min
wtym czasie kulalam sie na pilce,mialam isc do ubikacji-poszlam ale nic nie zrobilam-
ogolnie zle nie wspominam porodu choc byl dlugi i meczacy
mamy teraz naszego szkrabka kochanego i jestesmy baaardzo szczesliwi
Karol byl przez caly porod ze mna i jego pomoc jest dla mnie bezcenna.........bardzo mi pomogl
dzisiaj jest pierwszy dzien jak sie czuje dosyc dobrze
nadal nie moge siadac,ale przynajmniej juz mnie tak nie boli
wyszedl mi straszny hemoroid przez parcie i wczoraj dopiero na noc zamontowalam sobie czopik i dzieki niemu dzis moge chodzic normalnie
z usg wychodzilo ze malutka bedzie wazyc od 3000-3800g
urodzila sie 3300g uffff ;D
a tak ogolnie to u nas teraz duzo sie dzieje
prawdopodobnie Karol dostanie prace w Anglii,boje sie ze nie uda sie abysmy mogly z nim pojechac.........czy nas utrzyma i takie tam
ale odkad jest malutka wiem ze ''jakos to bedzie''
potrafie godzinami na nia patrzec
aaaa i jest bardzo grzeczna dziewczynka,nie robi halasu z byle powodu
w nocy wstaje tak z dwa razy czasem trzy
dzis np tylko raz,obudzila sie dopiero o 4 nad ranem
ale odpukac hihihi
ciesze si9e ze wreszcie sie do was dostalam
mam tyle do nadrobienia ze juz nie wiem czy nadrobie
jak pewnie juz wiecie jestem juz mamuska
nasza Milenka urodzila sie 22 lipca o 23.05
byla to juz 4 wywolywanie,ale poniewaz pierwsze 3 sie nie powiodly (test oxytocynowy),nasza pani dr postanowila ze z samego rana 22 lipca wszczyknie mi zel do szyjki macicy,ktory mial spowodowac dojrzenie szyjki do porodu,a co za tym idzie sprowokowac skurcze ktore spowoduja rozwarcie
musialam lezec bez ruchu przez 3 godz. i okazalo sie ze rozwarcie zrobilo sie na 3cm,no i dostalam bardzo pozadne skurcze
potem musialam czekac az sie zwolni jedna porodowka,i w tym czasie skakalam sobie na pilce
o godz 15 znalazlam sie na porodowce,o godz 16 przebito mi pecherz plodowy
moja gin oswiadczyla ze jak urodze do 24 godz.to bedzie dobrze :
druga faza porodu trwala 30min
wtym czasie kulalam sie na pilce,mialam isc do ubikacji-poszlam ale nic nie zrobilam-
ogolnie zle nie wspominam porodu choc byl dlugi i meczacy
mamy teraz naszego szkrabka kochanego i jestesmy baaardzo szczesliwi
Karol byl przez caly porod ze mna i jego pomoc jest dla mnie bezcenna.........bardzo mi pomogl
dzisiaj jest pierwszy dzien jak sie czuje dosyc dobrze
nadal nie moge siadac,ale przynajmniej juz mnie tak nie boli
wyszedl mi straszny hemoroid przez parcie i wczoraj dopiero na noc zamontowalam sobie czopik i dzieki niemu dzis moge chodzic normalnie
z usg wychodzilo ze malutka bedzie wazyc od 3000-3800g
urodzila sie 3300g uffff ;D
a tak ogolnie to u nas teraz duzo sie dzieje
prawdopodobnie Karol dostanie prace w Anglii,boje sie ze nie uda sie abysmy mogly z nim pojechac.........czy nas utrzyma i takie tam
ale odkad jest malutka wiem ze ''jakos to bedzie''
potrafie godzinami na nia patrzec
aaaa i jest bardzo grzeczna dziewczynka,nie robi halasu z byle powodu
w nocy wstaje tak z dwa razy czasem trzy
dzis np tylko raz,obudzila sie dopiero o 4 nad ranem
ale odpukac hihihi
ciesze si9e ze wreszcie sie do was dostalam
mam tyle do nadrobienia ze juz nie wiem czy nadrobie
Lilka
a cycki dostalam wczoraj jak stad do Hoolywood ;D
takie ciezkie i big ze nie wiem juz o jaki rozmair w sklepie pytac
laktatorem probowalam sobie ulzyc ale cos mi odciaganie nie idzie
najlepiej wychodzi mi mleko jak sie pochyle.....kapie ciurkiem
wage mam juz porawie jak przed ciaza,chyba 1 kg mam wiecej
wogole jakos jesc mi sie nie chce,moze to psycha mi tak dziala,ze zjem cos i malutkiej zaszkodze.......
troche poczytalam zaleglosci,ale z tego wszystkiego nie pamietam,ktora z was ma problem z zaparciami
ja na tego hemoroida wlozylam sobie czopik z propolisu i mi duuzo pomogl,bo tez nie moglam sie wykupkac
ponoc jeszcze zwykly rumianek jest dobry
a dzisiaj musze zadzwonic do szpitala bo od poniedzialku jerstesmy w domu a polozna jeszcze nie przyszla...........nie rozumiem tego
a teraz ide cosprzekasic,podmyc sie,wyprac malej ciuszki
buziaczki
dziekuje za gratulacje wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!
takie ciezkie i big ze nie wiem juz o jaki rozmair w sklepie pytac
laktatorem probowalam sobie ulzyc ale cos mi odciaganie nie idzie
najlepiej wychodzi mi mleko jak sie pochyle.....kapie ciurkiem
wage mam juz porawie jak przed ciaza,chyba 1 kg mam wiecej
wogole jakos jesc mi sie nie chce,moze to psycha mi tak dziala,ze zjem cos i malutkiej zaszkodze.......
troche poczytalam zaleglosci,ale z tego wszystkiego nie pamietam,ktora z was ma problem z zaparciami
ja na tego hemoroida wlozylam sobie czopik z propolisu i mi duuzo pomogl,bo tez nie moglam sie wykupkac
ponoc jeszcze zwykly rumianek jest dobry
a dzisiaj musze zadzwonic do szpitala bo od poniedzialku jerstesmy w domu a polozna jeszcze nie przyszla...........nie rozumiem tego
a teraz ide cosprzekasic,podmyc sie,wyprac malej ciuszki
buziaczki
dziekuje za gratulacje wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Klaudia, ja od nastepnego tygodnia bede siedziala sama z maluchem. Na razie jeszcze maz jest i sie nami opiekuje i bardzo pomaga. Chociaz wczoraj musial na caly dzien wyjechac i musze powiedziec ze nie jest latwo tak samej zajmowac sie dzidziusiem. Umyc sie albo zjesc mozna dopiero wtedy gdy dziecko spi, a czasem w ogole nie ma zamiaru zmrozyc oka :
Ja tez jestem ciagle glodna. Ciagle wcinam biszkopty, bo sa pod reka i nie trzeba ich szykowac. Ale podobno lepiej jesc zwykle herbatniki [np. petit beurre] bo w biszkoptach sa jajka, i roznie maluchy mogą reagowac. A najlepiej w ogole nie wcinac ciastek, bo tylko zeby sie psuja i figura. Tylko ze co robic, gdy jestem CIĄGLE GŁODNA???
Ja tez jestem ciagle glodna. Ciagle wcinam biszkopty, bo sa pod reka i nie trzeba ich szykowac. Ale podobno lepiej jesc zwykle herbatniki [np. petit beurre] bo w biszkoptach sa jajka, i roznie maluchy mogą reagowac. A najlepiej w ogole nie wcinac ciastek, bo tylko zeby sie psuja i figura. Tylko ze co robic, gdy jestem CIĄGLE GŁODNA???
kaśka k
witamy Lilka
ja wróciłam właśnie ze szpitala strasznie mi szwy znowu popuchnęły i znowu zrobiła mi się wielka kula na jednym z nich oj tym razem większa i jutro rano jadę na mały zabieg natną mi go i wsadzą dreny do odsączenia tego co się tam zbiera poluzują szewki i założą nowe
aż mi ciarki przechodzą to już ponad miesiąc po porodzie a ja ciągle na antybiotykach , codziennie robię nasiadówki itd... jeju niech to się już skończy
aż się popłakałam przez te babrające się ciagle szwy ile można siedzieć na jednej półdupce
ja wróciłam właśnie ze szpitala strasznie mi szwy znowu popuchnęły i znowu zrobiła mi się wielka kula na jednym z nich oj tym razem większa i jutro rano jadę na mały zabieg natną mi go i wsadzą dreny do odsączenia tego co się tam zbiera poluzują szewki i założą nowe
aż mi ciarki przechodzą to już ponad miesiąc po porodzie a ja ciągle na antybiotykach , codziennie robię nasiadówki itd... jeju niech to się już skończy
aż się popłakałam przez te babrające się ciagle szwy ile można siedzieć na jednej półdupce
reklama
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Oj joj Kasiu... bardzo wspolczuje. To ja po cesarce dwa tygodnie i chyba w lepszej formie. Strasznie Ci spaprali w szpitalu, skoro tak dlugo sie męczysz, biedactwo... Moze jakies oklady powinnas robic? Probowalas Tantum Rosa? To taki proszek, rozpuszcza sie w wodzie i podmywa - nawet kilka razy dziennie. Mi swietnie pomagal na grzybice w czasie ciąży i ma tez wlasciwosci antybakteryjne. A ze sa upaly i wszystko bardziej sie paprze, to moze wspomoze gojenie sie.