reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hej Agatonik - witaj z powrotem :) Jak sie czujesz? I jak maluch?

Zmartwilas mnie tym tlokiem... Ja jutro wybieram sie na Solec, kurcze, a jak mnie nie przyjmą???

reklama
Agaonik przy okazji gratuluje dzidziusia. Cudo!

Myslisz, ze jak pojade na Solec wieczorem na ktg to mnie przyjma?? Z jakiego powod ty pojechałas?

Agatonik, fajnie ze znalazlas czas zeby do nas zajrzec, te pierwsze dni sa pewnie bardzo intensywne dla mlodej rodzinki...
NiaNia mam nadzieje ze wszytsko bedzie w porzadku, moj lekarz tez twierdzi ze ktg dopiero w terminie ale w gabinecie za kazdym razem sprawdza mi tetno dziecka i do tej pory zawsze bylook 145 i lekarz mowil ze to w porzadku, a teraz juz sama nie wiem... moze przed porodem powinno byc nizsze...
moj lekarz na urlopie ale dzownila jakas lekarka w zastepstwie ze sa moje wyniki moczu i im sie nie podobaja, wiec jutro robie posiew, a tak uwazalam ze by zadnej infekcji przed porodem nie zlapac i sie nie udalo... :mad:
graszaka, z tym spaniem to mam identycznie, a zawsze bylam zmarzlak, a teraz ciagle mi goroco, sie odkryta, przy otwartym oknie i najczesniej nago bo nie moge wytrzymac, nie ma czym oddychac...

Agnieszka, super taka wyprawa, dzielna z ciebie mamuska...!!!...
widze ze temat rozstepów jest na topie, ja na razie nie mam, smaruje sie fissanem, polecila mi go ciocia (dwie ciaze bez szwanku) i cwena przystepna bo ok 20 zl... ale nie wiem na ile jest to zasluga kremu a na ile mala ilosc kg na plusie... zreszta podobno wiekszosc kobiet ma sklonnnosci genetyczne i zadne kremy nie pomoga... ja sie smaruje bo stwierdzilam ze wole nie miec do siebie pretensji ze cos zaniedbałam, a jak sie pojawia to juz trudno, ale wlasnie konczy mi sie opakowanie i w zadnej aptece nie ma tego kremu, w hurtowniach tez nie, bo moj kolega ma apteke i dzownil juz wszedzie wiec chyba mamy jakis wyz demograficzny.... ;D

NiaNia pojedź sobie na ktg jak się martwisz pod byle pretekstem, na przykład że wydaje ci się że dzidzia się mało rusza, niestety niektórzy lekarze to konowały i lepiej potwierdzić gdzie indziej, jak ja miała ktg to sie wahało od 140 do 170 i było ok, lekarka i położna powiedziała mi że martwiące jest za niskie tętno bo to oznaka że może dzidzi być już źle w brzuszku i podobno zawsze spada przed porodem

A ja dziś MIałam miłych GTości koleżanka z synkiem mnie odwiedziła :-) jak fajnie jest popatrzeć na takie małe dzidzie :-) jej synek ma już prawie 8 miesiecy jejku jak on sie cudnie śmieje i ma takie zeby na dole dwa co mnie totalnie rozbraja :-)
a ja już tak czekam na Majusie :-)

Zdrówka dziewczyny i ni eprzejmowac sie zbytnio tym co lekarze mówią... oni sami czesto nic nie wiedza

reklama
Ponieważ korzystam z forum od całkiem niedawna, prześledziłam swój start i moje pojawienie się wśród lipcowych mamuś i dopiero dziś zdałam sobie sprawę z tego, że jakoś tak niefortunnie zaczęłam swój pobyt w tym wątku. Nie przywitałam się :(, tylko tak jakoś wyrwałam się jak "filip z konopi" ...

Chciałam to teraz naprawić :)
Witam wszystkie zadomowione tutaj mamusie i szczególnie mi bliskie te jeszcze 2 w 1  ;)
Czytam codziennie o czym piszecie  :) Fajna jest taka grupa wsparcia :)

My mamy termin rozdwojenia na 24 lipca, dzień po moich 29 urodzinach, ale jak będzie to dokładnie nie wiemy...

Jutro czeka nas kolejna wizyta u gina- chyba ostatnia przed jego urlopem. Nie miałam do tej pory robionego KTG i w sumie to troszkę się zaniepokoiłam, bo widzę, że większość z Was ma to badanie robione regularnie...
Pocieszam się tylko, że dzidzia jest żwawa- przynajmniej takie są moje odczucia, mam dobre wyniki z ostatniego badania moczu (obawiałam się czy nie wyskoczy mi białko, bo tak strasznie puchnę), więc pozostaje mi czekać do jutrzejszej wizyty...

Trzymam mocno kciuki za Was i za siebie, i za Wasze, i swój brzuszek :), żeby wszystko się udało każdej z nas bez komplikacji, zbędnego bólu i żebyśmy wspominały tegoroczny lipiec jako najpiękniejszy w naszym życiu :)

pozdrawiam :):):)

Do góry