reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Karin, ja po prostu zawsze bylam bardzo elastyczna i przez cala ciąże chodzilam na gimnastykę. No nie powiem - obecnie doceniam wyzszosc butow na rzepy czy klapek nad botkami sznurowanymi, ale stopy mogę umyc w zlewie bez klopotu ;) ;D

reklama
Gazelaczku, taka jestem rozgarnięta, że teraz dopiero zobaczyłam, że jesteś z Warszawy ;D W którym szpitalu powitasz swojego maluszka? I zdradź mi jak założyć taką fajną stronkę-album.

I pomyśleć, że ja też byłam kiedyś elastyczna, ale troszkę opuściłam się w ciąży, z lenistwa oczywiście, i taki jest rezultat :(

Karin, ja sie wybieram na Solec. Zobaczymy czy mnie przyjmą, bo podobno tlok nieziemski, ale to chyba teraz tak jest we wszystkich szpitalach w W-wie... A Ty jaki szpital wybralas ?
W jakiej czesci mieszkasz? My sie osiedlilismy na Starej, zieloniutkiej Ochocie.

Co do stronki, to sobie ją będę programowac w html z elementami javy, ktore pewnie dopisze mi mąż :p Juz sie nie moge doczekac, kiedy wstawimy pierwsze maciusiowe zdjęcia :)

A co do elastycznosci to mam fisia na tym punkcie ::) Tyle pracowalam nad soba przed ciążą i balam sie, ze potem juz nie wroce do formy. Ale okazalo sie, ze w ciazy sciegna sa bardziej elastyczne i teraz fikam jeszcze bardziej niz kiedys :D W ogole zanim zaszlam w ciążę, to sie balam ze ze strasznie przytyje, bede spuchnieta jak slonik, dostane rozstepow na calym ciele, wypadna mi zęby, a przede wszystkim ze padnie mi na mózg i nie będę mogla sie porozumiec ze światem. Na szczescie moje wizje [skąd sie one w ogole wzięły?] nie sprawdzily sie. Szczesliwie doczekalam 40 tygodnia :)

Wybrałam szpital na Żelaznej (wydaje mi się, że Niania chyba będzie rodzić na Solcu). Faktycznie jakiś jest Baby Boom bo w moim szpitalu tłok, na Karowej (tam chodzę do poradni cukrzycowej dla cieżarnych) tłok jeszcze większy, podobno odsyłają do innych szpitali. Mam nadzieję, że załapię się na jakieś łóżeczko.
Jeśli chodzi o mieszkanko to też wybraliśmy zielone okolice, ale lasu Kabackiego. Mieszkam na Ursynowie przy wyścigach konnych.

Wiesz ja tez miałam fobię dobrej formy. Ale w ciaży jakoś poszłam z mysleniem w druga stronę niż ty. Bo pomyslałam, że jestem taka wysportowana , że przez 9 miesięcy nic mi się nie stanie jak odpuszczę. BŁĄD!!!! Teraz wiem, że będzie mi trudno wrócić do formy (chociaż trochę miałam ćwiczeń w szkole rodzenia). To znaczy nie przytyłam dużo ale forma fizyczna spadła na łeb i szyję. Już planuję zapisanie się do Klubu dla Aktywnej Mamusi, który działa przy Warszawiance. Tam podobno prowadzą zajęcia dla mamuś ze swoimi maleńkimi pociechami. A potem jakiś aerobic, siłownia i basen z małą. Ciekawe kiedy znajdę czas na to wszystko? Chociaż mój Robert twierdzi, że mi pomoże i będzie zostawał z naszą córeczką żebym mogła wrócić do formy.

Witam lipcoweczki,
ja formy za duzej nigdy nie mialam - w czasie ciazy chyba sie u mnie nie wiele zmienilo ;D. Ja tylko wygladam na w miare wysportowana, ale jak przychodzi co do czego to szybko wychodzi jaka mam kondycje ;D

Witam z rana, mam troszke czasu zeby cos napisac, pozniej pewnie znow siostra zacznie okupowac komputer. Moze wynegocjuje z nia chociaz zerkanie na forum.
Z ta moja forma to tak raczej kiepskawo wedlug mnie, ale moge pochwalic sie tym ze podobnie jak Gazelaczek udaje mi sie umyc stopy w zlewie no i caly czas chodze w butach zawiazywanych  ;D
Tez nie moge w nocy spac, wstaje chyba w nocy z milion razy i biegam do ubikacji, a tam tylko kap, kap i nic wiecej, a jak tylko wroce do lozka to znowu przeogromne parcie na pecherz. Zadnego stanu zapalnego nie mam wiec to chyba musie byc dzidzius. Nawet znam cala droge z lozka do lazienki po ciemku i nie potrzebuje swiatla i nawet sie jeszcze nie przewrocilam  ;D

Witam po kolejnym weekendzie, od razu widac ze babeczki spedzaja czas z Mezulkami - znacznie mniej nadrabiania niz w tygodniu...hihih

Dziewczyny mam pytanko. Od kilku dni moje sutki sa superwrazliwe i piersi tak delikatnie pobolewaja troszke z pod pach idze ten bol, sa delikatnie obrzmiale. Kropelki siary do juz w 6 miesiacu widzialam wyciekajace, wiec to chyba cos innego. Moze ktoras z was wie co to jest????

Eliall[/b}, z tymi piersiami to nie wiem, moje sa ostatnio troche obolale ale to raczej z powodu miłych sposobów na wywołanie porodu - całkowicie nieskutecznych u mnie ;D niz z jakiegokolwiek innego.....
mi siara od szostego m-c wycieka, ostatnio bije nawet rekordy, bo jak przygniote cycka w nocy to rano mam mokra plame tak o srednicy 10 cm, wiec calkiem sporo tych kropel musi byc....

reklama
Gazeleczku, jutro Wasz wielki dzien, sliczny pomysl na albumik Maciusia...
z tym wysportowaniem to ja nie cwicylam w ciazuy choc przedtem mozna powiedziec ze bylam w formie, ale jakos nie odczulam strasznego jej spadku, moze dlatego ze niewiele przytylam i ogolnie dobrze czuje sie w ciazy... ostatnio stwierdzilam ze pewnie za to porod da mi popalic, bo jakas sprawiedliwosc na swiecie musi byc...

Do góry