reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Lilka ja tez jutro na 8 do szpitala jade, wlasnie sprawdzam moja torbe czy wszystko jest na miejscu i ide sie kapac i przygotowywac.Powodzenia Ci zycze jutro ,zreszta wszystkim lipcoweczka zycze powodzenia bo nie wiem kiedy sie tu odezwe znowu,chcialabym jak najszybciej.
Zmykam papatki

reklama
kurcze dziewczyny zaczynam się zastanawiać mam termin na 8 sierpnia a KTG dopiero na 25 lipca i mam już nie robić USG, nie wydaje wam się że to KTG jest za późno??? to będzie koniec 38 tygodnia??? Jak myślicie robić prywatnie usg czy jechać wcześniej na ktg czy po prostu przestać panikować??? jak to u was było???

No i oczywiście trzymam za was kciuki :)

Agatonik WIELKIE GRATULACJE, masz piekna coreczke!!! :laugh:

Nianiu wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy slubu!!! A maluszkowi niech sie tetno unormuje. Zycze zeby jutrzejsze ktg rozwialo lekarskie watpliwosci!

Kurko, Lilka to powodzenia jutro!!!. Niech porody beda szybciutkie i jak namniej bolesne. No i czekamy tu na wasz powrot!!!!

Kolorowa kredko moze pepuszek swedzi, bo sie uwypukla? Czytalam ze jak brzuszki sie obnizaja to pepki lubia wtedy robic sie wystajace. Ja tam nie moge byc bardzo obiektywna, bo mnie zaczal pepek wystawac jak tylko brzuch zaczl rosnac i taka antenka mi zostala do dnia dzisiejszego, a nawet ostatnio wieksza sie zrobila, to moglo by sie zgadzac;) (ale nei swedzi)

gaga ja usg ostatnie mialam w 20 tyg, bowiem tu w UK wiecej poprostu nie robia jesli ciaza przebiega prawidlowo. Poniewaz bylam w szpitalu 3 tyg temu z powodu inf. dr. moczowych to usg mi zrobili.
Co do ktg to w srode czyli z koncem 38 tyg ciazy ide wlasnie na to badanie, czyli podobnie jak Ty. Nie wydaje mi sie, zeby dziewczyny mialy je robione duzo wczesniej, ot wtedy kiedy termin sie zbliza. Moze komus kaza przyjsc na koniec 37 tyg, a innemu jak Tobie troszke pozniej. Jak dziecko sie rusza i nie ma niepokojacych oznak to znaczy, ze wszystko jest ok. Jak tylko cos bedzie cie niepokoilo, to wtedy do lekarza.

Martuska dzięki ja chyba zaczynam panikować, miałam ciążę zagrożoną porodem przedwczesnym ale zagrożenie już minęło no i usg mi robili w 32 tyg i ktg też wtedy miałam a tydzień temu słuchałam tętna dzidzi, no uspokoiłam się troszkę myślałam że moja gin mnie zaniedbuje :) bo własnie idzie na urlop no ale to chyba po prostu mój mały panikarz się we mnie odezwał
Pozdrowionka

Mi dotychczas nikt nie kazal robic ktg. Lekarz powiedzial, zeby zglosic sie do przychodni w planowanym dniu porodu na to badanie, o ile oczywiscie wczesniej nic nie wyskoczy.

Troche mnie zastanawia, a moze nawet martwi, ze jestem chyba nieprzygotowana na "wielki moment"... Juz od tylu miesiecy wiem ze pojawi sie dziecko, teraz jest to kwestia dni - we wtorek idziemy do szpitala. I ja to WIEM, ale wcale nie CZUJĘ... Brak mi jakby mobilizacji... no nie wiem jak to wytlumaczyc... Mam wrazenie ze przede mną po prostu kolejny tydzien i wcale nie denerwuje sie ani nic specjalnego nie czuje. Przez to mam poczucie, jakbym byla zupelnie nieprzygotowana. Czytam jakie Wy macie wielkie emocje i zastanawiam sie, czy ze mną jest coś nie tak ?  ???

gazelaczek zazdroszczę ci spokoju, ja strasznie zaczynam schizować, choć z drugiej strony też poród wydaje mi się odległy, a nie mogę się coś odnaleźć, chciałabym żeby już było po wszystkim i żeby dzidzia była ze mną a nie we mnie :)

Czesc!!! jak fajnie tak czytam Was i juz tuz tuz beda nasteepne maluszki ;D ;D
Lilka i Kurka ja rowniez trzyamam za Was kciuki!!!!!!

Nianiu TYLE SAMO SZCZESCIA KAZDEGO DNIA!!!!! I JESZCZE WIECEJ !!!!! :-*

reklama
a tak na marginesie...to brakuje mi Was bardzo ...
maluszki to duzo radosci ale takie pogaduchy z Wami to zupelnie inna sprawa...i mysle o Was codzienie i mam nadzieje ze szybko maluszki do was dolacza ;) :)

Do góry