reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Luśka, Gazeleczku też słyszałam same dobre opinie o wołoskiej, i jest to jeden z moich typów 8) nie wiem czy czytalyscie na stronach fundacji rodzic po ludzku, tam sa dosc szczegolowo opisane szpitale, w kazdym razie taki pierwszy kro zeby zawezic wybor, dobre opinie slyszalam tez o karowej i inflandzkiej no i zelazna, ktora uchodzi za najlepszy ale i najdrozszy szpital w w-wie...
Maniu, dzieki za info o tym porodzie ze znieczuleniem z.o. bo jak sie czyta jakies opisy medyczne to nie jest latwo sobie wyobrazic jak to jest, a tak jak Ty to napisałaś to jakoś bardziej przemawia do mojej wyobraźni...
NiaNia, niestety nie wiem jak wkleic obrazek do postu, ale mam nadzieje ze Ci sie to uda, bo strasznie chcialambym zobaczyc twoja dzidzię...

Dzis po pracy wpadlam do smyka, mialam chwilke i tak chcialam poogladac jakies malenkie ciuszki, a tu co widze przecena 70 % na ciążowe ciuszki, od wczoraj jak się dowiedziałam, kupiłam sobie bezowe bojówki za 40 zł, przecenione ze 140, są dżinsy, sztruksy, sweterki itd., wzytsko za 20-50 zł, więc chyba jutro tez tam zajrzę.... :D tylko nie wiem po co mi ubranka ciążowe, jak te moje są na mnie coraz luźniejsze... chyba znowu schudłam :( a tak chciałabym mieć już brzuszek :cry:

reklama
babeczki, a zauwazyłyście że własnie mamy 1000 postów na "lipcowych mamach"....

jeszcze jedno ....rozmawialam z moją siostra ktora lada moment rodzi, okazało sie, że mała ułozyła się pupą więc na pewno będzie mieć cesarkę z czego jest bardzo niepocieszona, no ale udalo jej sie donosić mimo zagrożenia...

teraz zmykam ide zrobic mężowi te obiecane pierogi... bo zaraz wróci z pracy i mi sie oberwie :twisted: , że znowu plotkuję...

Sylwia wielkie dzieki za infromacje. Ja chyba tez tam sie wybiorę choć u mnie tez niewiele widać :-) Choć dzis jakby troszke wiecej. Mi tez waga spadła. To normalnie - nie martw sie. Mój lekarz powiedział" jezscze się Pani zdazy znudzić tym brzuszkiem".

Nie wiem tylko czy w naszym przypadku jest sens kupowac takie zimowe ciuszki. Przeciez my to dopiero urosniemy jak sie zima już skończy.

Ja sobie kupiłam dwie pary spodni do pracy w rozmiarze 40 - (normalnie nosze 38) - i sa faktycznie luźniejsze. Nie obciskaja mi przede wszytskim brzuszka. I w maire jak bedzie mi rósł bede je opuszczac poniżej brzuszka, a przecież bluzke moge zawsze mieć dłuzsza i to taka nawet ciązowa. Moja koleżanka tak ostatnio robiła bedac w ciazy i wygladało to naprawde super.
Napewno jest to jakiś pomysł :-)

Tak sie tylko zastanawiam...ile ja przytyje :?: :!: :p

Ciagle mnie swędzi - brzuch i piersi ( ja chyba rosne i to w gigantycznym tempie!!! łaaa a nie mam jezscze kremu na rozstepy!!)

Asiołek myśle o Tobie juz kolejny dzień. Jestem z Tobą i mam nadzieje, że jakoś to wszytsko się samo poukłada abys mogła się cieszyć swoim stanem.

Hmmm a twój mąz...chyba niegrzeczny z niego typ :-(

NiaNia, ale te ciuszki w Smyku to w sumie takie całoroczne, były i spodnie trzy czwarte i spodniczki i letnie sukienki i jakies koszule do pracy... wiesz za dużo to tego tam nie ma, ale można coś wybrać, ja tez nie planowałam za bardzo inwestować w ciążowe rzeczy ale jak zobaczyłam dziś te spodnie ... w sumie to można je nosić nawet jak się nie jest w ciązy :D

Nianiu Kochana mó Mąż ma złote serce ale jest strasznym introwertykiem :-) to pierwsza impreza, na która poszedł sam :-) pracujemy w tej samej firmie wiec nawet na firmowych byliśmy razem :-)
Czesto ja go sama wyganiam :-) ale on jest domatorem i najbardziej lubi być ze mną :-)

Asiołku to bardzo się cieszę, że najbardziej lubi być z Tobą :-) Mój tez ;-) A na introwertyka też są swoje sposoby...założe sie, że znasz je świetnie.
Tu wyczytałam fajne podsumowanie jaki powinien być nasz facet podaczas gdy my jestesmy w błogim stanie:

·Pamiętaj, że zmiany hormonalne mają duży wpływ na psychikę kobiety. Lepiej przytul mocno, niż daj się wciągnąć w kłótnię,

·Naprawdę się boimy, ciąży, porodu. Proszę wysłuchaj, kiedy mówimy o naszych lękach, mimo że mogą wydawać się śmieszne.

·Zachcianki potrafią być silniejsze, niż nasz charakter. Spróbuj je spełnić. Nawet nie wiesz jak nam pomożesz.

·Bycie wielką, brzuchatą kobietą nie zawsze jest przyjemne. Daj mi odczuć, że nadal Ci się podobam i jestem sexi;-)

·Potrafimy być straszne. W takich momentach liczy się poczucie humoru i anielska cierpliwość.

·Postaraj się bać mniej niż ciężarna. Dwoje przestraszonych to za dużo, zwłaszcza, że po chwili dołączy do tego Dzidzia

·Koniecznie głaszcz brzuszek i rozmawiaj z dzieciątkiem. To ważne dla nas wszystkich.

·Romantyczne kolacje, wyjścia do kina i teatru są bardzo dobre dla ciężarnej.

·Jeśli tego potrzebuję, proszę chodź ze mną na badania i do szkoły rodzenia.

reklama
Zazdroszcze Wam dziewczyny tych zakupów w promocji :-) ja narazie czekam na pieniążki jeszcze w tym miesiącu dostane z firmy.... a potem nie wiem czy kupie ubrania ciązowe czy karnisze i klamki do nowego mieszkanka :D

Do góry