reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Ciekawi mnie podejscie typu wyrzuty ze to było cc a nie poród naturalny. Ktoś mi wyjaśni dlaczego? W czym ten porod jest "gorszy" ?
W niczym nie jest gorszy. Dosłownie w niczym.
Niekiedy nie da się inaczej niż CC bo na gwałt muszą robić cięcie np bo dziecku tętno spada albo inaczej dziecko jest ułożone.

Ja urodziłam dziecko SN i urodziłam dziecko Poprzez CC. Jest na pewno boleśniejszy , jak schodzi znieczulenie to dopiero ból dopada, nie ważne jaki próg bólu możesz mieć, będzie Cię bolało po CC.

SN dostajesz dziecko na dłużej do siebie po porodzie a po CC na chwilę tylko. Dla mnie tylko taka różnica 😉

Nie ma sensu się spierać- poród to poród. My kobiety nie możemy sobie wzajemnie robić konkursów która urodziła lepiej. Sama doświadczyłam tego że koleżanka z pracy mi powiedziała „jak nie miałaś bóli krzyżowych to nie wiesz co to poród”. Otóż wiem, mam cudownego synka którego urodziłam bez tych bóli ale za to z krwotokiem i uszkodzeniem macicy. A nawet gdybym rodziła jak moja szwagierka (z niej dzieci po prostu „wyskakują” ❤️) to tak samo bym wiedziała co to poród. I każdej z nas życzę zeby nie spotkała na swojej drodze nikogo kto będzie zburzał to poczucie dobrze wykonanego zadania w które włożymy całą siłę i miłość do dziecka. Bez względu na to czy w bólach sn bez znieczulenia, czy też z nim, czy znosząc konsekwencje cc na własnym ciele. To nie ma żadnego znaczenia. To tylko droga która prowadzi nas do utulenia bobaska ❤️

Powiem Wam że kontroluję sobie to ciśnienie i najbardziej podnosi mi się wieczorem, ale generalnie mam wahania. Rano zazwyczaj jest koło 125/80, wieczorem 132-135/80. Lekarka wystawiła mi dopegyt i mówiła żeby przyjmować doraźnie jak ciśnienie będzie większe niż 140/90. Dziwnie jakoś to u mnie wygląda i trochę się niepokoje.

Nie ma sensu się spierać- poród to poród. My kobiety nie możemy sobie wzajemnie robić konkursów która urodziła lepiej. Sama doświadczyłam tego że koleżanka z pracy mi powiedziała „jak nie miałaś bóli krzyżowych to nie wiesz co to poród”. Otóż wiem, mam cudownego synka którego urodziłam bez tych bóli ale za to z krwotokiem i uszkodzeniem macicy. A nawet gdybym rodziła jak moja szwagierka (z niej dzieci po prostu „wyskakują” ❤️) to tak samo bym wiedziała co to poród. I każdej z nas życzę zeby nie spotkała na swojej drodze nikogo kto będzie zburzał to poczucie dobrze wykonanego zadania w które włożymy całą siłę i miłość do dziecka. Bez względu na to czy w bólach sn bez znieczulenia, czy też z nim, czy znosząc konsekwencje cc na własnym ciele. To nie ma żadnego znaczenia. To tylko droga która prowadzi nas do utulenia bobaska ❤️
Dokładnie tak!!

Czy któraś z was dostała może już receptę na sensor FreeStyle Libre? Podobno teraz w cukrzycy ciążowej jest refundowany i wychodzi tylko 50zł za czujnik.
Ja będę się dowiadywać, bo widzę po pomiarach glukometrem, że w tej ciąży też już mam a fajnie byłoby nie kłuć się glukometrem kilka razy dziennie.

Czy któraś z was dostała może już receptę na sensor FreeStyle Libre? Podobno teraz w cukrzycy ciążowej jest refundowany i wychodzi tylko 50zł za czujnik.
Ja będę się dowiadywać, bo widzę po pomiarach glukometrem, że w tej ciąży też już mam a fajnie byłoby nie kłuć się glukometrem kilka razy dziennie.
Moja ciotka używa bo ma cukrzycę typu 1. Bardzo fajna sprawa i wygodna. Czasem się trafiają wadliwe ale bez problemu można reklamować i wysyłają nowy. I alarmy które wręcz krzyczą i których nie da się przyciszyc😅

Moja ciotka używa bo ma cukrzycę typu 1. Bardzo fajna sprawa i wygodna. Czasem się trafiają wadliwe ale bez problemu można reklamować i wysyłają nowy. I alarmy które wręcz krzyczą i których nie da się przyciszyc😅

To jest nieprawda. Mój syn ma ten sensor (ma cukrzycę typu 1) i notorycznie ma wyłączone jakiekolwiek powiadomienia (jest nastolatkiem więc w*ebka). Więc można je sobie ustawić pod siebie.

reklama
Dziewczyny co na bolące gardło ? Wiem że np tantum verde można, ale jakieś pastylki może znacie z propolisem albo coś?

Do góry