reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Mam podobnie tylko mnie męczą straszne mdłości, nie mogę nic pić, wmuszam w siebie a później umieram. Licze na to że po 1 trymestrze to minie bo narazie też mi ciężko funkcjonować, a w domu 3 latek który wymaga zabawy
Polecam leki :) Brałam Xonvee, a teraz przerzuciłam się na Bonjeste. Ratują mnie totalnie, inaczej nie byłabym w stanie iść do pracy…

reklama
Popieram! Pięknie napisane , choć sama rozumiem , bo praca a po niej zamiast spędzić czas z córką to ja do łóżka 🤡 na szczęście mąż ogarnia wszystko…
U mnie mąż pracuje na dwa etaty a synek ma zero litości xd sama nie wiem jak daje radę. Wczoraj po wieczornej dawce progesteronu tak mnie wycięło, miałam takie zawroty głowy i mdłości że ledwo doszłam do sypialni na piętrze

Ja też jestem ciągle zmęczona, a jednocześnie ostatnio nie mogę spać w nocy 🤡 no ale tworzymy właśnie nowego człowieka, więc wcale mnie to nie dziwi, ani też nie mam wyrzutów sumienia.

Ja też jestem ciągle zmęczona, do tego brak apetytu więc i energii nie ma skąd czerpać. A jak już coś zjem to zaraz zaparcia lub biegunka. Łącze się z wami w bólu.
Ale tworzymy właśnie nowe życie i to jest naprawdę niesamowite jak o tym pomyśleć. Tworzymy wszystkie narządy tego małego człowieka. Mamy prawo być zmęczone i odpoczywać tyle, ile się da!

Widziałam że był temat lekarzy. Ja będę chodzić do prywatnego i na NFZ. W pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie, kasy szło bardzo dużo na badania itp. same zastrzyki 150zl za 10 zastrzyków... 450zl miesięcznie... W drugiej ciąży lekarz zasugerował żebym chodziła też na NFZ, poszłam trafiłam super, dostawałam skierowania i recepty na NFZ (zastrzyki w ciąży refundacja 100%). No i zupełnie przypadkiem okazało się że lekarze się bardzo dobrze znają bo mój prywatny chodząc na studia miał praktyki pod ojcem tego drugiego razem z tym drugim 😁 także co wizytę przekazywałam pozdrowienia 😂 jeden o drugim wiedział, mieli takie samo zdanie na temat neoparinu itp. także wszystko było super. No i miałam wizyty co 2 tygodnie, raz u jednego, raz u drugiego. Na każdej wizycie choć krótkie USG 🥰 serio, jak słyszałam że na NFZ robią tylko 3 USG w ciągu całej ciąży to nie mogłam uwierzyć, mój robił mi co wizytę ❤️
W tej ciąży (jeśli wszystko dobrze pójdzie) będę chodzić znowu do tych samych :)

Hmm, nie do końca rozumiem co napisałaś 😂 nie wiem czy to już się załącza mózg ciążowy nieogarnięty 😂
Sory bo tak na szybko 😅 może jednak mój nowy Bobas się pospieszy albo spóźni i nie będzie aż tak źle ;) ale rozumiem Cię że było Ci w tamtym momencie smutno mimo, że z tatą było super o! Tak miało być 😅

reklama
Polecam leki :) Brałam Xonvee, a teraz przerzuciłam się na Bonjeste. Ratują mnie totalnie, inaczej nie byłabym w stanie iść do pracy…
wiem ze sa leki, ale jakoś się boje, to moja 5 ciąża, więc boję się brać cokolwiek co by mogło potencjalnie źle wpłynąć na ciążę, a te leki są chyba nowe bo 3 lata temu o nich nie słyszałam. I w ulotce jest że testy narkotyczne mogą wychodzić pozytywne i nie można prowadzić po nich

Do góry