reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Puls mam w normie. Staram się pić sporo wody. W ostatnich dwóch dniach było sporo emocji, myślę że to z tym związane. Do czwartku jestem poza miejscem zamieszkania, ale jak wrócę to chyba się wybiorę do kardiologa. Już 2 tyg miałam epizod właśnie z wyższym ciśnieniem i mam przy sobie leki, wiec wzięłam rano dopegyt pół tabletki. Na wieczór jak będzie wyższe to sobie wezmę całą tabletkę. Ale dziwię się bo jeszcze dwa dni temu było wszystko w eleganckiej normie...
Z ciśnieniem tak bywa. Ja mam z kolei "syndrom białego fartucha" i jak badam ciśnienie w gabinecie, to mam zawsze palpitacje serca, robię się czerwona i mi wywala po 135/85. Ale jak wyluzowałem ostatnio u innej pielęgniarki (dobrze wyszły wyniki krwi, to humor miałam dobry), to było 116/68.

reklama
U mnie dziś 3 dzien bez bólu cyckow. Mam nadzieje ze jest wszystko ok, ale już mam swira takiego, że masakra. Wcześniej jak przestały boleć to następnego dnia ból wracał. A teraz nic :( mam czarne myśli w głowie😭
Hej, mi jakieś 2 tygodnie temu minęły objawy typu ból piersi i mdłości. Z dnia na dzień. A wczoraj na USG widziałam dzidziusia, który już nawet machał rękami i nogami. Także nie martw się bo to o niczym nie świadczy (choć też się martwiłam 😆❤️

A ja mam ostatnio takie problemy ze spaniem 😭 jestem padnięta, a nie mogę zasnąć do 2/3… potem się ciągle budzę, rano jak się przebudzę to już znowu nie mogę zasnąć przez kolejne 2-3h.. potem udaje mi się jeszcze zdrzemnąć i wstaję koło 11-12 🤡

A ja mam ostatnio takie problemy ze spaniem 😭 jestem padnięta, a nie mogę zasnąć do 2/3… potem się ciągle budzę, rano jak się przebudzę to już znowu nie mogę zasnąć przez kolejne 2-3h.. potem udaje mi się jeszcze zdrzemnąć i wstaję koło 11-12 🤡
Totalnie Cię rozumiem, ja znowu zasypiam wieczorem bez problemu ale budzę się 2/3 nad ranem i koniec spania i potem chodze jak zombie 😳

Jak mnie dziecko w nocy przebudzi, to też mam problem z zaśnięciem. Za to zasypiam w miarę szybko, ale czasem aż żal mi wieczorów.

My również czekamy na Twoje dobre wieści 🥰
Dziękuję. Mam zamiar wybrać się jednak w tygodniu do innego lekarza. Dziś rozmawiałam ze znajomą która jest w 6 msc ciąży. Na samym początku trafiła do lekarza u którego ja byłam w czwartek. Poszła ze względu na straszne mdłości i zwolnienie ponieważ pracuje w sklepie o dzwiga skrzynie z mięsem. Pan doktor powiedział jej żeby sobie nie wymyślała bo jest to dopiero 5 tydzień ciąży i nie ma szans na żadne mdłości o których opowiada,oczywiście zwolnienia nie dostała. Jeszcze w ten sam dzień trafiła do lekarza prywatnie. Okazało się że jest to 8 tydzień ciąży 🙈 nie mam pojęcia jakim cudem lekarz pomylil się o 3 tygodnie ! Mam nadzieję że u mnie jest tak samo !

reklama
Beta już raczej nie ma sensu, teraz tylko usg będzie kluczowe. Ja bym poszła na wizytę wcześniej zobaczyć co i jak, ale ja jestem niecierpliwa :)
Mam zamiar wybrać się jednak w tygodniu do innego lekarza. Tym bardziej ze Dziś rozmawiałam ze znajomą która jest w 6 msc ciąży. Na samym początku trafiła do lekarza u którego ja byłam w czwartek. Poszła ze względu na straszne mdłości i zwolnienie ponieważ pracuje w sklepie o dzwiga skrzynie z mięsem. Pan doktor powiedział jej żeby sobie nie wymyślała bo jest to dopiero 5 tydzień ciąży i nie ma szans na żadne mdłości o których opowiada,oczywiście zwolnienia nie dostała. Jeszcze w ten sam dzień trafiła do lekarza prywatnie. Okazało się że jest to 8 tydzień ciąży 🙈 nie mam pojęcia jakim cudem lekarz pomylil się o 3 tygodnie ! Mam nadzieję że u mnie jest tak samo !

Do góry