Z ciśnieniem tak bywa. Ja mam z kolei "syndrom białego fartucha" i jak badam ciśnienie w gabinecie, to mam zawsze palpitacje serca, robię się czerwona i mi wywala po 135/85. Ale jak wyluzowałem ostatnio u innej pielęgniarki (dobrze wyszły wyniki krwi, to humor miałam dobry), to było 116/68.Puls mam w normie. Staram się pić sporo wody. W ostatnich dwóch dniach było sporo emocji, myślę że to z tym związane. Do czwartku jestem poza miejscem zamieszkania, ale jak wrócę to chyba się wybiorę do kardiologa. Już 2 tyg miałam epizod właśnie z wyższym ciśnieniem i mam przy sobie leki, wiec wzięłam rano dopegyt pół tabletki. Na wieczór jak będzie wyższe to sobie wezmę całą tabletkę. Ale dziwię się bo jeszcze dwa dni temu było wszystko w eleganckiej normie...
reklama
Hej, mi jakieś 2 tygodnie temu minęły objawy typu ból piersi i mdłości. Z dnia na dzień. A wczoraj na USG widziałam dzidziusia, który już nawet machał rękami i nogami. Także nie martw się bo to o niczym nie świadczy (choć też się martwiłamU mnie dziś 3 dzien bez bólu cyckow. Mam nadzieje ze jest wszystko ok, ale już mam swira takiego, że masakra. Wcześniej jak przestały boleć to następnego dnia ból wracał. A teraz nic mam czarne myśli w głowie
Sylwkachmiel997
Fanka BB :)
Mnie również piersi przestały boleć. Myślę że z tydzień to już na pewno
amusedxxx
Moderator
A ja mam ostatnio takie problemy ze spaniem jestem padnięta, a nie mogę zasnąć do 2/3… potem się ciągle budzę, rano jak się przebudzę to już znowu nie mogę zasnąć przez kolejne 2-3h.. potem udaje mi się jeszcze zdrzemnąć i wstaję koło 11-12
Aileen31
Fanka BB :)
Totalnie Cię rozumiem, ja znowu zasypiam wieczorem bez problemu ale budzę się 2/3 nad ranem i koniec spania i potem chodze jak zombieA ja mam ostatnio takie problemy ze spaniem jestem padnięta, a nie mogę zasnąć do 2/3… potem się ciągle budzę, rano jak się przebudzę to już znowu nie mogę zasnąć przez kolejne 2-3h.. potem udaje mi się jeszcze zdrzemnąć i wstaję koło 11-12
Mi też się tak niestety zdarza. A jak jestem niewyspana to od razu w ciągu dnia gorsze samopoczucie i większe mdłościTotalnie Cię rozumiem, ja znowu zasypiam wieczorem bez problemu ale budzę się 2/3 nad ranem i koniec spania i potem chodze jak zombie
Magda941234
Zaciekawiona BB
Dziękuję. Mam zamiar wybrać się jednak w tygodniu do innego lekarza. Dziś rozmawiałam ze znajomą która jest w 6 msc ciąży. Na samym początku trafiła do lekarza u którego ja byłam w czwartek. Poszła ze względu na straszne mdłości i zwolnienie ponieważ pracuje w sklepie o dzwiga skrzynie z mięsem. Pan doktor powiedział jej żeby sobie nie wymyślała bo jest to dopiero 5 tydzień ciąży i nie ma szans na żadne mdłości o których opowiada,oczywiście zwolnienia nie dostała. Jeszcze w ten sam dzień trafiła do lekarza prywatnie. Okazało się że jest to 8 tydzień ciąży nie mam pojęcia jakim cudem lekarz pomylil się o 3 tygodnie ! Mam nadzieję że u mnie jest tak samo !My również czekamy na Twoje dobre wieści
reklama
Magda941234
Zaciekawiona BB
Mam zamiar wybrać się jednak w tygodniu do innego lekarza. Tym bardziej ze Dziś rozmawiałam ze znajomą która jest w 6 msc ciąży. Na samym początku trafiła do lekarza u którego ja byłam w czwartek. Poszła ze względu na straszne mdłości i zwolnienie ponieważ pracuje w sklepie o dzwiga skrzynie z mięsem. Pan doktor powiedział jej żeby sobie nie wymyślała bo jest to dopiero 5 tydzień ciąży i nie ma szans na żadne mdłości o których opowiada,oczywiście zwolnienia nie dostała. Jeszcze w ten sam dzień trafiła do lekarza prywatnie. Okazało się że jest to 8 tydzień ciąży nie mam pojęcia jakim cudem lekarz pomylil się o 3 tygodnie ! Mam nadzieję że u mnie jest tak samo !Beta już raczej nie ma sensu, teraz tylko usg będzie kluczowe. Ja bym poszła na wizytę wcześniej zobaczyć co i jak, ale ja jestem niecierpliwa
Podziel się: