reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja dzisiaj od rana w łóżku.. mdłości i nic jesc nie mogę.. miałam nawet odruch wymiotny ale niestety nic nie "poszlo".... żołądek mnie boli z głodu a jak pomyślę o jedzeniu to mi nie dobrze..

reklama
U mnie dziś 3 dzien bez bólu cyckow. Mam nadzieje ze jest wszystko ok, ale już mam swira takiego, że masakra. Wcześniej jak przestały boleć to następnego dnia ból wracał. A teraz nic :( mam czarne myśli w głowie😭

U mnie dziś 3 dzien bez bólu cyckow. Mam nadzieje ze jest wszystko ok, ale już mam swira takiego, że masakra. Wcześniej jak przestały boleć to następnego dnia ból wracał. A teraz nic :( mam czarne myśli w głowie😭
Mnie też przestały bolec juz jakiś czas temu ale jak byłam na wizycie to wszystko ok było. Cycki bolec przestały ale za to żołądek się odzywa 🤢

Mnie też przestały bolec juz jakiś czas temu ale jak byłam na wizycie to wszystko ok było. Cycki bolec przestały ale za to żołądek się odzywa 🤢
jeju a u mnie nic się nie odzywa. Macica się rozrasta, powinno chyba coś z czasu zaboleć czy pociągnąć. Nie wierze ze jestem ta szczęśliwa która ma objawy zerowe . Boje sie że lekarz pomysli że jestem wariatka 😅 bo co mu powiem : ' doktorze przestały mnie boleć cycki " ? 😅

Hej dziewczyny u mnie 7+2 😉 Generalnie czuje się dalej ok, jedyne co to serducho i ciśnienie mi coś doskwiera. Ciśnienie mam w większości w normie, a wczoraj wieczorem 134/89 albo 129/91. Leków nie brałam bo przez ostatnie tygodnie był spokój z tym ciśnieniem. Teraz rano 124/87. Ja nie wiem 😐 Nigdy z tym dolnym ciśnieniem nie miałam problemu. W nocy mnie obudziło kołatanie serca i takie odczucie jakby mi miało wyskoczyć z piersi 😳. Nie wiem czy to wychodzą jakieś stresy podświadomie czy co się dzieje... Będę kontrolować to ciśnienie, najwyżej zacznę brać leki 😐

A puls jaki jest ? Jest 3 wartość bardzo ważna szczególnie w ciąży. Może udaj się do kardiologa ? Pijesz dużo wody ?

Nie martw się ciągle. Mnie też w pewnym tygodniu w 1 ciazy przestały i też się martwiłam- Franek ma 6 lat ;)

jeju a u mnie nic się nie odzywa. Macica się rozrasta, powinno chyba coś z czasu zaboleć czy pociągnąć. Nie wierze ze jestem ta szczęśliwa która ma objawy zerowe . Boje sie że lekarz pomysli że jestem wariatka 😅 bo co mu powiem : ' doktorze przestały mnie boleć cycki " ? 😅
Ja w pierwszej ciąży do 3 trymestru czułam się wyśmienicie. Jedynym objawem ciąży było czeste sikanie, więc tak... Są takie szczęściary 😁

Ja dzisiaj od rana w łóżku.. mdłości i nic jesc nie mogę.. miałam nawet odruch wymiotny ale niestety nic nie "poszlo".... żołądek mnie boli z głodu a jak pomyślę o jedzeniu to mi nie dobrze..
JA w łóżku trzeci dzień, wczoraj spałam 3/4 dnia, dzis do tego głowa boli pewnie od tego spania ale Apap można 😤nie będę tego okresu wspominać dobrze. Ja akurat jak mega niedobrze to muszę zjeść.
Mnie nie bolą tak same z siebie dopiero jak dotknę sutki to czuję 🙄

Mnie w pierwszej ciąży bolały lekko i przestały w pewnym momencie. Teraz bolą mocno, urosły i są ciężkie. Żołądek zupełnie mi się uspokoił, od prawie tygodnia mnie nie mdli wcale, co mnie akurat bardzo cieszy. Bóle z rozciągania (w tym ból jajnika) też minęły. Ale z pewnością brzuch się rozciąga, bo rośnie 🙈 Niech tylko to zmęczenie wieczorne odpuści i będę zadowolona. Teraz po zachodzie słońca jestem flak, w czym nie pomaga pogoda i krótkie dni.

reklama
A puls jaki jest ? Jest 3 wartość bardzo ważna szczególnie w ciąży. Może udaj się do kardiologa ? Pijesz dużo wody ?
Puls mam w normie. Staram się pić sporo wody. W ostatnich dwóch dniach było sporo emocji, myślę że to z tym związane. Do czwartku jestem poza miejscem zamieszkania, ale jak wrócę to chyba się wybiorę do kardiologa. Już 2 tyg miałam epizod właśnie z wyższym ciśnieniem i mam przy sobie leki, wiec wzięłam rano dopegyt pół tabletki. Na wieczór jak będzie wyższe to sobie wezmę całą tabletkę. Ale dziwię się bo jeszcze dwa dni temu było wszystko w eleganckiej normie...

Do góry