reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
większość kobiet ma tylko w 1 trym mdłości i wymioty, u mnie to chyba rodzinnie ( chociaż nie wiem czy istnieje taka mozliwosc/zależność) moja mama wymiotowala w każdej ciąży dość dlugi , i siostry też
Jak najbardziej można dziedziczyć takie skłonności. U mnie mama i siostra przechodziły ciążę bez większych objawów, ja też. Tylko jako jedyna z trójki miałam cukrzycę ciążową...

Powiem Wam że nie miałam zachcianek do tej pory, a przynajmniej myślałam że nie mam, na co mąż mi uświadomił że od 3 dni na widok surówki typu colesław trzęsę się jakbym złoto w lodówce znalazła 🤣

Ja ciągle mogłabym jeść ciastka zbożowe Sante. Mąż przywozi mi reklamówkami. We wszystkich pobliskich sklepach mają już braki (mieszkamy w małej miejscowości), ale w jednym dziś mówili, że niedługo będzie dostawa 😂

Ja nie sprawdzam w ogóle takich rzeczy jak chiński kalendarz. Co do płci- q pierwszej ciąży miałam mega ciśnienie na dziewczynkę. W rodzinie od mojej strony nie ma dzieci bo moja siostra nie chce a kuzynki mają synków, ze strony mojego męża rodzą się same chłopaki. I bardzo chciałam zeby u nas była pierwsza dziewczynka. Okazało się że chłopiec. A teraz mam takie myśli że już do końca życia będę miała okazję przekonywać się jak to jest być mamą chłopca i pewnie fajnie byłoby się przekonać jak to jest być mamą dziewczynki ale jeśli będzie drugi chłopiec to będą te same problemy, te same traktory itd 😁

reklama
Do góry