reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2024

reklama
Ja też dalej karmie, ale nie wiem czy jakiś skok teraz czy zęby ale z 2 karmień (na usypianie i w nocy) przeszłyśmy znowu chyba dziś na 5. Albo sama nie wiem już ile 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 nie wiem jak zabrać się za odstawianie
u mnie odstawienie poszło samo po prostu poczuła się na to gotowa. Ale karmiłam ją do 19 miesięcy. Aż pewnego dnia ona uznała że już czas. Z tego co wiem to w ciąży podobno mleko zmienia smak i często dzieci same się odstawiają. Mogę potrzymać kciuki żeby u was tak było :)

Cześć dziewczyny mam taki dylemat nie wiem czy to są plamienia taki delikatnie beżowy kolor bardzo jasny od paru dni nie biorę progesteronu w pt mam wizytę i się stresuję w sr będzie 10 tydzień ciąży
ja w tym temacie nie jestem dobra w doradzaniu, bo plamien nie miałam, ale słyszałam od swojego lekarza że żywe i różowe plamienia konsultujemy pilnie a jeśli brudzenie to kazał się tak mocno nie stresować na zapas, chociaż oczywiście jeśli czuje się potrzebę nikt nie wyrzuci nas z gabinetu i zawsze można zadzwonić :)

Cudny wynik. Zazdro. Ja chyba nie dociagne tyle.
1. Ciąża
2. 3-ki i 4-ki idą i jestem zgryziona do żywego. A że teraz jestem wrażliwsza to naprawdę mi to doskwiera. Nie wiem nawet dlaczego bo nigdy nie było problemu :((
3. Ledwo leci - patrz punkt 1. Hormony robią swoje.

Zostało nam ostatnie karmienie nad ranem aktualnie, ale ratuje po nim piersi potem cały dzień i noc 😥
To ja totalnie nieczuła jestem. Mam piersi ze stali 😂

ja w tym temacie nie jestem dobra w doradzaniu, bo plamien nie miałam, ale słyszałam od swojego lekarza że żywe i różowe plamienia konsultujemy pilnie a jeśli brudzenie to kazał się tak mocno nie stresować na zapas, chociaż oczywiście jeśli czuje się potrzebę nikt nie wyrzuci nas z gabinetu i zawsze można zadzwonić :)
Dokładnie ten kolor delikatny więc jestem spokojna ale czuwam czy się coś nie zmienia dzięki dziewczyny 🤭😘

Ja też dalej karmie, ale nie wiem czy jakiś skok teraz czy zęby ale z 2 karmień (na usypianie i w nocy) przeszłyśmy znowu chyba dziś na 5. Albo sama nie wiem już ile 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 nie wiem jak zabrać się za odstawianie
Ja karmiłam do 30 miesiąca i u nas do ostatniego dnia było prawie, że na żądanie 😅 Pierś była jedzonkiem, pocieszeniem, uspakajaczem, do zasypiania, no wszystko. Też był okres, że były 3 karmienia a później dużo. Próbowałam odstawiać po jednym karmieniu, ale u nas to się kończyło takimi spazmami, że stwierdziłam,że to bez sensu. Nie dawała się zagadać, zająć czymś innym czy cokolwiek. Rozmawiałyśmy dużo o tym,że mleczko się kiedyś skończy, że super, że tyle mogła je jeść itd. Później nawet mówiłam, że już jutro mleczka nie będzie i pierwsza noc skończyła się ogromnym płaczem (serce mi pękało), ale później już było ok. O dziwo, poszło nawet gładko 🤭 później trochę tęskniła, ale bez płaczu.

Ja karmiłam do 30 miesiąca i u nas do ostatniego dnia było prawie, że na żądanie 😅 Pierś była jedzonkiem, pocieszeniem, uspakajaczem, do zasypiania, no wszystko. Też był okres, że były 3 karmienia a później dużo. Próbowałam odstawiać po jednym karmieniu, ale u nas to się kończyło takimi spazmami, że stwierdziłam,że to bez sensu. Nie dawała się zagadać, zająć czymś innym czy cokolwiek. Rozmawiałyśmy dużo o tym,że mleczko się kiedyś skończy, że super, że tyle mogła je jeść itd. Później nawet mówiłam, że już jutro mleczka nie będzie i pierwsza noc skończyła się ogromnym płaczem (serce mi pękało), ale później już było ok. O dziwo, poszło nawet gładko 🤭 później trochę tęskniła, ale bez płaczu.
Nam się udało odstawić karmienie na żądanie dość łatwo. Teraz wie że będzie odpowiednia godzina i będzie cycuś kochany 😂 Ile jeszcze to potrwa to nie wiem. Ale mnie nie przeszkadza. Młoda uwielbia to ciągniemy dalej

Już jesteś w domu po wizycie, wszystko jest w porządku groszek porządnie dokarmiany, serduszko jest 😍 powiedziała mi że martwiła się wcześniej bo miałam infekcję podobną do covida i nie była pewna czy się utrzyma ale teraz wygląda wszystko super i że ona jest bardzo zadowolona, więc ja tym bardziej ☺️ kazał mi się umawiać na prenatalne więc jutro będę dzwonić. A kolejna wizytę mam 19.12. Dostałam też skierowanie na badania wiec od jutra będę działać :)

reklama
Już jesteś w domu po wizycie, wszystko jest w porządku groszek porządnie dokarmiany, serduszko jest 😍 powiedziała mi że martwiła się wcześniej bo miałam infekcję podobną do covida i nie była pewna czy się utrzyma ale teraz wygląda wszystko super i że ona jest bardzo zadowolona, więc ja tym bardziej ☺️ kazał mi się umawiać na prenatalne więc jutro będę dzwonić. A kolejna wizytę mam 19.12. Dostałam też skierowanie na badania wiec od jutra będę działać :)
Super ❤️

Do góry