reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

My jeszcze czekamy na badanie 3trymestru. Za to jesteśmy po echu serca, pan doktor opisał badanie jako prawidłowe . Od razu człowiekowi lżej :)
Badanie było w 27tc i Mała ma niecały kilogram (trochę drobna ale mieści się w normie). Ja mam 8kg do przodu ;)

reklama
Cześć . Nazywam się Anna Krzemińska mam 36 lat jestem pielęgniarka i pisze pracę magisterską na temat : "ocena poziomu wiedzy mężczyzn na temat zaburzeń psychicznych kobiet w połogu". Mój temat pracy wziol się oczewiscie z tego że sama byłam w ciąży a obecnie jestem mamą 4 miesięcznej Emmy. Niestety przeraża mnie świadomość mężczyzn w tym temacie. Bardzo chciała bym go zbadać. Czy mogła bym prosić aby przyszli, obecni tatusiowie wypełnili ankietę i przy okazji się czegoś dowiedzieli. Ankieta jest krótka i łatwa. Z góry dziękuję. Link do: KWESTIONARIUSZ ANKIETY

Ja 3prenatalnych nie robiłam.
Dzisiejsza wizyta kontrolna 32+2 - 1800gram.
Moja waga +20kg .
ułożenie pośladkowe.
Magda, i co lekarz na ułożenie dzieciątka?
Moja była ułożona nóżkami w dół i się wczoraj przemieściła poprzecznie 🙈 mam nadzieje ze do porodu obróci się główka w dół …

Magda, i co lekarz na ułożenie dzieciątka?
Moja była ułożona nóżkami w dół i się wczoraj przemieściła poprzecznie 🙈 mam nadzieje ze do porodu obróci się główka w dół …
No co, że ma coraz mniej miejsca żeby się przewrócić główką w dół ale że szanse są zawsze nawet do ostatniego dnia.
Że sam miał poród gdy kobieta trafiła z bólami porodowymi, badania, ułożenie pośladkowe = cesarka.
Przygotować wszystko, lewatywę jej zrobili , minęło trochę tego czasu, pacjentce mieli dawać znieczulenie i położna zrobiła jej ostatnie badanie i go woła bo dziecko ma główkę na dole 😶 Więc jednak rodziła naturalnie .
Mojej cioci też się mały obrócił dzień przed porodem.

Także póki się nie obróci to ja się już kwalifikuję na CC i na to mnie zaczyna przygotowywać. Żyje więc teraz codzienną nadzieją że się jednak jeszcze obróci 😉 i będę mogła rodzić naturalnie bo ja akurat nie chcę cc.

No co, że ma coraz mniej miejsca żeby się przewrócić główką w dół ale że szanse są zawsze nawet do ostatniego dnia.
Że sam miał poród gdy kobieta trafiła z bólami porodowymi, badania, ułożenie pośladkowe = cesarka.
Przygotować wszystko, lewatywę jej zrobili , minęło trochę tego czasu, pacjentce mieli dawać znieczulenie i położna zrobiła jej ostatnie badanie i go woła bo dziecko ma główkę na dole 😶 Więc jednak rodziła naturalnie .
Mojej cioci też się mały obrócił dzień przed porodem.

Także póki się nie obróci to ja się już kwalifikuję na CC i na to mnie zaczyna przygotowywać. Żyje więc teraz codzienną nadzieją że się jednak jeszcze obróci 😉 i będę mogła rodzić naturalnie bo ja akurat nie chcę cc.
Ja tez CC nie chce :). Trzeba mieć nadzieje ze będzie jak napisałaś :) w tygodniu mam swojego lekarza to dokładnie mi powie co i jak :) ale ewidentne czuje ja poniżej lini pęka. Dzisiaj zaczynam 29TC to niby jeszcze chwile ma by ustawić główką. W 31 TC mam jeszcze USG 3trymrstru.

Dziewczyny czy wy chodzicie na jakies wizyty do polożnej? Bo ja powiem szczerze troche sie z tym zagapilam i dopiero bede skladac deklaracje i sie zastanawiam czy od razu mam na jakas wizyte zapisac czy to jest zbedne. W sumie chodze do ginekologa co 3 tygodnie i na szkole rodzenia takze nie mam jako takich pytan jak narazie.

Dziewczyny czy wy chodzicie na jakies wizyty do polożnej? Bo ja powiem szczerze troche sie z tym zagapilam i dopiero bede skladac deklaracje i sie zastanawiam czy od razu mam na jakas wizyte zapisac czy to jest zbedne. W sumie chodze do ginekologa co 3 tygodnie i na szkole rodzenia takze nie mam jako takich pytan jak narazie.
Ja np nie chodzę.
Mam wizyty u lekarza co 3tyg, teraz juz co 2tyg. Na szkołę rodzenia nie chodziłam.
W tę sobotę jedziemy z mężem na Dzień Otwarty Porodówki do szpitala gdzie chciałabym rodzić.

reklama
Tez nie chodzę, uczęszczam do szkoły rodzenia, regularne chodzę do lekarza. Ogólnie nikt nawet nic nie wspomina o wizycie u położnej a jestem już pod patronazem położniczym. Jedyne nad czym się zastanawiam to fizjoterapeutka urologiczna.

Do góry