reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Mnie też drętwieją kończyny (czuję jakbym miała ten tzw. zespół niespokojnych nóg w nocy), ale lekarz najpierw zlecił badania krwi, żeby sprawdzić czy wszystkie organy działają jak należy. Czekam właśnie na wyniki :) jak wyniki będą ok, to powiedział, że to będzie "wina" maluszków :) robią ucisk czasem i trzeba się z tym pogodzić
Hm wizytę mam w poniedzialek, więc zobaczę i dam znac. Na moje okno to miednica tak dziwnie uciska.

reklama
Hej dziewczynki! Dopiero do was dziś dołączyłam. Jestem w pierwszej ciąży, obecnie 22tc! Termin na 30 lipiec ;) szukam pomocy i porady. Czy któraś z Was ma problemy z zapaleniem pęcherza ? Ja obecnie przechodzę prawdziwą mękę!!! Niby w ciągu dnia jest lepiej ale wieczorem i w nocy nie mogę wytrzymać z bólu. Nie wspominając że właśnie jesteśmy z mężem na izolacji bo mamy covid 😱😱😱możecie napisać swoje domowe sposoby żeby jakkolwiek sobie pomoc 🙏🙏

Hej dziewczynki! Dopiero do was dziś dołączyłam. Jestem w pierwszej ciąży, obecnie 22tc! Termin na 30 lipiec ;) szukam pomocy i porady. Czy któraś z Was ma problemy z zapaleniem pęcherza ? Ja obecnie przechodzę prawdziwą mękę!!! Niby w ciągu dnia jest lepiej ale wieczorem i w nocy nie mogę wytrzymać z bólu. Nie wspominając że właśnie jesteśmy z mężem na izolacji bo mamy covid 😱😱😱możecie napisać swoje domowe sposoby że
Hej,
Jezeli masz możliwość umów się koniecznie na badania/posiew i lekarz/teleporada. Infekcje dróg moczowych w ciazy są dość częste ale nie należy ich lekceważyć

Hej,
Jezeli masz możliwość umów się koniecznie na badania/posiew i lekarz/teleporada. Infekcje dróg moczowych w ciazy są dość częste ale nie należy ich lekceważyć
Tak, oczywiście badanie moczu zrobię w pierwszej kolejności po zakończeniu izolacji covidowej ale teraz potrzebuje pomocy doraźnej w domu stad moje pytanie 😔😔

Tak, oczywiście badanie moczu zrobię w pierwszej kolejności po zakończeniu izolacji covidowej ale teraz potrzebuje pomocy doraźnej w domu stad moje pytanie 😔😔
Ja miałam ZUM w pierwszym trymestrze i naczytałam się ze żurawina pomoże po czym ginekolog powiedział ze żurawina w ciazy jest niewskazana😔
Pewnie dużo pić i na pewno próbowałabym jak najszybciej dostac się do lekarza i na badania, spróbuj może zadzwonić na teleporadę? Pewnie dostaniesz antybiotyk i będzie po sprawie

Musisz zakwasić organizm pij dużo wody z cytryną. Mi też pomagają saszetki urolact dozwolone w ciąży. Ale wiadomo że najlepiej to zgłosić się do lekarza.
Tak, oczywiście badanie moczu zrobię w pierwszej kolejności po zakończeniu izolacji covidowej ale teraz potrzebuje pomocy doraźnej w domu stad moje pytanie [emoji17][emoji17]

Ja już trzy razy miałam zapalenie pęcherza, raz zaawansowane i dostałam jednodniowy antybiotyk a dwa razy pomogły saszetki urolact plus urosept i rano i wieczorem piłam sok z żurawiny taki z apteki. Pomagało

Z tych domowych sposobów to oprócz picia soku z żurawiny to jeszcze nasiadowki z rumianku. Rumianek ma działanie przeciwzapalne i może przynieść ulgę. Tylko siadaj do wanny czy miski jak woda nie będzie miała za wysokiej temperatury. Powodzenia i współczuję.

reklama
Poza tym czy w takich sytuacjach trzeba przestrzegać kwarantanny? Przeciez tu chodzi o zdrowie dziecka i Twoje! ☹️

Do góry