reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

A ile razy dziennie mniej więcej stawiał ci się brzuch, czy było to częste i mocno przez ciebie odczuwalne czy raczej nie?
Nie, kilka razy dziennie mi się stawiał, w dodatku głównie wieczorem. Nie czułam żadnych bóli, nie miałam dodatkowych objawów. Ba, w szpitalu jak leżałam, to w pierwszym dniu miałam szyjkę 16mm, a po trzech dniach już tylko 6mm. I nic kompletnie nie czułam :/

reklama
To dobrze, że szybko się udało to zauważyć i zalozyli Ci ten pessar! Czyli te skurcze mogą być zdradliwe....

Uważam, że zdradliwa jest bezobjawowa niewydolność szyjki macicy :)
Przy
Przy córce osiem lat temu miałam to samo, ale miałam objawy w postaci silnych i bolesnych skurczy. A tutaj nic nie świadczyło o tej niewydolności. Jednakże trzeba mieć na uwadze, że noszę teraz dwójkę dzieci, a nie jedno :) to też potęguje ten efekt.

A zdarzyło Wam się plamić 2 drugim trymestrze ? Dziś miałam badanie usg transwaginalne, wszystko ok i dopiero po całym dniu zauważyłam kilka plamek krwi na bieliźnie. Nie mam pojęcia skąd się wzięły ale jestem zaniepokojona. Czy to możliwe ze powodem jest to badanie i podrażnienie szyjki? Dziś miałam tez intensywny dzień. Poratujcie ;(

A zdarzyło Wam się plamić 2 drugim trymestrze ? Dziś miałam badanie usg transwaginalne, wszystko ok i dopiero po całym dniu zauważyłam kilka plamek krwi na bieliźnie. Nie mam pojęcia skąd się wzięły ale jestem zaniepokojona. Czy to możliwe ze powodem jest to badanie i podrażnienie szyjki? Dziś miałam tez intensywny dzień. Poratujcie ;(
Myślę, że może być tak jak napisałaś, ale w razie gdyby się powtórzyło to poszłabym to sprawdzić. Jeśli to jednorazowe, to raczej może właśnie po tym badaniu

U mnie też tak było i to notorycznie po USG :/ też było kilka kropeczek

U mnie też tak było i to notorycznie po USG :/ też było kilka kropeczek
Nie wytrzymałam i mówiłam się do wolnego gin żeby sprawdzić czy na pewno ok, gin zasugerowala że to może być po USG właśnie chociaż zbadała mnie dla odmiany wziernikiem co bolało i zaznaczyła że nie widzi krwawienia i jeśli to się powtórzy to od razu do szpitala. To serio były tylko kropelki więc może to wina USG, mówiła też że gorące kąpiele niewskazane o czym wiedziałam ale że prysznic również a ja taki lubię najbardziej :( USS odetchnęłam :)

Tak nawiasem to dowiedziałam się, że jeśli tylko dobrze się czuję to mogę spać na wznak i nie ma przeciwwskazan a ja glupia męczyłam się na lewym boku :/

Na dretwienie konczyn (może to wina spania na lewym boku 😅) mam skierowanie do neurologa ale pojęcia nie mam co może zdziałać i zweryfikować nie robiąc rtg, zobaczymy.

reklama
Nie wytrzymałam i mówiłam się do wolnego gin żeby sprawdzić czy na pewno ok, gin zasugerowala że to może być po USG właśnie chociaż zbadała mnie dla odmiany wziernikiem co bolało i zaznaczyła że nie widzi krwawienia i jeśli to się powtórzy to od razu do szpitala. To serio były tylko kropelki więc może to wina USG, mówiła też że gorące kąpiele niewskazane o czym wiedziałam ale że prysznic również a ja taki lubię najbardziej :( USS odetchnęłam :)

Tak nawiasem to dowiedziałam się, że jeśli tylko dobrze się czuję to mogę spać na wznak i nie ma przeciwwskazan a ja glupia męczyłam się na lewym boku :/

Na dretwienie konczyn (może to wina spania na lewym boku 😅) mam skierowanie do neurologa ale pojęcia nie mam co może zdziałać i zweryfikować nie robiąc rtg, zobaczymy.
Mnie też drętwieją kończyny (czuję jakbym miała ten tzw. zespół niespokojnych nóg w nocy), ale lekarz najpierw zlecił badania krwi, żeby sprawdzić czy wszystkie organy działają jak należy. Czekam właśnie na wyniki :) jak wyniki będą ok, to powiedział, że to będzie "wina" maluszków :) robią ucisk czasem i trzeba się z tym pogodzić

Do góry