reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

A powiedzcie mi, jak z tzw. siarą? Czytałam, że już w okolicy 20 tc może się coś pojawić. Nie mam kompletnie pojęcia czego się spodziewać, a jakoś chyba nie mam ochoty wpisywać w google i nie daj Boże oglądać zdjęcia 🙈
Też czytalam, że już może wystąpić. Ja nie mam.

reklama
Ja mam termin na 4 lipca :) Nie powiem, jestem mega szczęśliwa, ciąża pięknie się rozwija, nie mogę się doczekać, aż maleństwo przyjdzie na świat :) Powoli myślimy już o meblowaniu pokoju. Dziecko to nasz cud, bo staraliśmy się o nie trzy lata i w końcu udało się dzięki metodzie in vitro :) Już wiemy, że na pewno będzie dziewczynka, a raczej na 99% :). Myślimy powoli nad imieniem. Bardzo podoba nam się Dominika :) Ewentualnie, jeśli nas zaskoczy i wyjdzie chłopak, to zawsze może zostać Dominikiem :). Ciążę prowadzę w invicta, faktycznie czasem też tak jak i Wam doskwiera mi ból pleców. Spróbuję zakupić poduszkę o jakiej mówicie :)

Dziś po raz pierwszy czułam ruchy bardzo nisko, jakby dziecko nogami kopało mnie prosto w szyjkę macicy, w kierunku pochwy... O ile zawsze ruchy malucha były dla mnie przyjemne, te były bardzo nieprzyjemne, czułam dyskomfort. Dziś 23+5 dni. Czy któraś z Was czuła podobnie? Nie wiem czy mam się martwić, czy to ruchy czy dzieje się coś z szyjką...

Dziś po raz pierwszy czułam ruchy bardzo nisko, jakby dziecko nogami kopało mnie prosto w szyjkę macicy, w kierunku pochwy... O ile zawsze ruchy malucha były dla mnie przyjemne, te były bardzo nieprzyjemne, czułam dyskomfort. Dziś 23+5 dni. Czy któraś z Was czuła podobnie? Nie wiem czy mam się martwić, czy to ruchy czy dzieje się coś z szyjką...
Nie martw się to ruchy , moja mała jest od samego początku ułożona nisko wiec znam to uczucie , i wygląda na to ze jej się tam podoba i nie ma zamiaru zmienić położenia, mam tylko nadzieje że zmieni pozycje do 34 tygodnia i ulozy się odpowiednio aby uniknąć cesarki

Hej Wam.

Zaczynam 21 tc, termin koniec lipca. Spodziewamy się synka :), to moja druga ciąża w 2018 r urodziłam naturalnie córkę.

W 20 tc byłam na usg połówkowym, waga 311 g, wszystko ok.

Ubrań jeszcze nie kompletuję, pewnie bliżej czerwca przegrzebie pudla i zobaczę co nadaje się dla chłopca i dokupię braki :). Fotelik i wózek mamy po córce , także to z głowy.

Czuję się dobrze, poza kilkoma incydentami z zawrotami głowy.

Pozdrawiam[emoji255]

Ja powoli kończę kupować wyprawkę , sama przyjemność przy tym ☺️ O pokoju również myślę choć mam zamiar przenieść małego do niego dopiero po upływie 6msc .

reklama
Hej! U mnie 23 tc do tej pory czułam się super ale wczoraj mam jakaś opuchlizne pod kolanem i mnie to boli. Z kolanem ok. Nie mam urazu, nie wiem co to moze byc ale zaczynam się martwić. Przeczytałam w google o jakiejś torbieli Bakera. Czy ktoras z Was miała taka dolegliwośc?

Do góry