reklama
Wrzosek
Fanka BB :)
Moje utrzymuje się nadal poniżej 1. Jakos tydzien temu mialam 0,8.Dziewczyny,a jak wasze TSH? Ja byłam strasznie zmęczona i jak się okazało TSH z idealnego poszybowało w górę.
Matylda126
TSH robiłam wczoraj, po zwiększeniu dawki leku spadło z 2,2 na 1,3 wiec jestem spokojniejsza
Bububi
Zaangażowana w BB
Mi się TSH rozlegulowalo albo w ciąży albo już przed (bo włosy mi strasznie wypadały na kilka mscy przed ciążą). No w każdym razie w I trymestrze wyszło mi 2,5, zaczęłam brać euthyrox w dawce 25, spadło do 1,coś. W drugim trym. znowu wzrosło do 2,7 i miałam przeczucie, że coś jest nie tak, serce mi momentami kołatało, byłam jakaś niespokojna i dawka zwiększona do 37,5 euthyroxu. Znowu spadło do jakoś 1,2. Ale to kołatanie to nie wiem czy przez TSH. Magnez też został mi zalecony więc teraz nie dojdę przez co to.Dziewczyny,a jak wasze TSH? Ja byłam strasznie zmęczona i jak się okazało TSH z idealnego poszybowało w górę.
Asiuniaa174
U mnie w 10 tc TSH wynosiło 3,1 i mialam euthyrox 50... Teraz w 22 tc robiłam badanie i wyszło TSH 3,2... Od paru dni biorę euthyrox 100 i w połowie tygodnia pójdę na krew... Zobaczymy jakie będą wynikiDziewczyny,a jak wasze TSH? Ja byłam strasznie zmęczona i jak się okazało TSH z idealnego poszybowało w górę.
Kruszynka1988
No ja mam TSH sprawdzane co miesiąc.A czy jeśli w pierwszym trymestrze miałyście prawidłowe tsh to później lekarz też Wam zlecał, czy już nie?
Przed ciążą miałam idealnie 1.5. brałam wtedy bez zmian Letrox 50.
W I trymestrze (ok. 2 m-ca) miałam zbadane TSH i FT4 i wyszedł raptowny wzrost TSH na ponad 3 i coś nie tak z FT4 więc zmieniono mi dawkę na 75.
W 4 m-cu raptem miałam spadek na 0.35. Znowu zmiana dawki na 75 i 50 (czyli teraz biorę na zmianę). Póki co TSH mam ok. trzyma mi się w okolicach 1.5- 2.00. Choć ostatnio czuję się bardziej zmęczona ale jakoś pod koniec marca mam znowu kontrolę.
Ogólnie tarczycą w ciąży szaleje więc należy ją badać co 4-6 tygodni nawet jeśli na początku ciąży wynik był prawidłowy.
reklama
Asiuniaa174
A powiedzcie mi, jak z tzw. siarą? Czytałam, że już w okolicy 20 tc może się coś pojawić. Nie mam kompletnie pojęcia czego się spodziewać, a jakoś chyba nie mam ochoty wpisywać w google i nie daj Boże oglądać zdjęcia