reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja akurat w taką pogodę mam mega niskie ciśnienie (niestety niskociśnieniowcem jestem 😒) i po prostu nie nadaje się do życia chodzę jak zombie i wgl no. A tak normalnie to mam dużo energii, potrafię do 10km dziennie przejść i ani razu zmęczenia. Drzemka? Tylko w takie dni jak dzisiaj. Spać chodzę dosyć późno bo między 23 a 2, a między 4.30 a 6 budzi mnie kot siostry mojego partnera bo chce na dwór i tylko mnie jest w stanie obudzić 😂😂potem znów spać i budzę się tak 7/8 i nie czuje niewyspania ani nic.

A tak w ogóle używacie jakiśch kremów na rozstępy? Dają jakiś efekt? Ja mam ten pharmaceris i 0 efektu a mam mega rozstępy na pośladkach i coraz więcej ich 😒
Myślę, że rozstępy to bardziej kwestia genetyczna niż kremów. Wiadomo, kremy zawsze trochę pomogą, bo uelastycznia i nawilżą skórę, ale jak mają być rozstępy to i tak będą mimo najdroższych kremów na świecie. Ja używam taki balsam na rozstępy z Palmers, nie wiem czy działa bo nie zrobiły mi się jeszcze nigdzie rozstępy.. Ale używam go raczej wtedy kiedy mi się przypomni, nie jest to regularne 😜

reklama
Myślę, że rozstępy to bardziej kwestia genetyczna niż kremów. Wiadomo, kremy zawsze trochę pomogą, bo uelastycznia i nawilżą skórę, ale jak mają być rozstępy to i tak będą mimo najdroższych kremów na świecie. Ja używam taki balsam na rozstępy z Palmers, nie wiem czy działa bo nie zrobiły mi się jeszcze nigdzie rozstępy.. Ale używam go raczej wtedy kiedy mi się przypomni, nie jest to regularne 😜
Możliwe że geny, bo jestem szczupła a tu nagle taki przyrost wagi i skóra nie wyrabia

Ja akurat w taką pogodę mam mega niskie ciśnienie (niestety niskociśnieniowcem jestem 😒) i po prostu nie nadaje się do życia chodzę jak zombie i wgl no. A tak normalnie to mam dużo energii, potrafię do 10km dziennie przejść i ani razu zmęczenia. Drzemka? Tylko w takie dni jak dzisiaj. Spać chodzę dosyć późno bo między 23 a 2, a między 4.30 a 6 budzi mnie kot siostry mojego partnera bo chce na dwór i tylko mnie jest w stanie obudzić 😂😂potem znów spać i budzę się tak 7/8 i nie czuje niewyspania ani nic.

A tak w ogóle używacie jakiśch kremów na rozstępy? Dają jakiś efekt? Ja mam ten pharmaceris i 0 efektu a mam mega rozstępy na pośladkach i coraz więcej ich 😒
Ja używam bio oil ale profilaktycznie bo narazie rozstępów nie mam. Bardzo dobre jest też masło shea.

@Iga89 , bio oil ma kiepski skład. No, może nie cały skład, ale zawiera BHT, który jest m.in kancerogenny. Część przenika przez skórę, częśc się w niej kumuluje. Oczywiście, jest tego niby bardzo mało, ale ja zrezygnowałam z bio oil właśnie z tego powodu. Nie chce smarować brzucha 2 x dziennie czymś takim, dlatego zmieniłam na inne oleje.
Z Sudocremem jest to samo. Zawiera BHT i BHA, które uznawane są za szkodliwe.

Dziewczyny a twardnieje Wam brzuch? Ja wystarczy, ze trochę pochodzę i już mam twardy brzuch. Lekarz dopiero za 3 tyg i nie wiem czy umówić się wcześniej czy to normalne. Nic nie boli tylko robi się twardy.
Mi jakoś od 16tc twardnieje. Niby się nie przejmuję bo ginka nic na to nie mówi i szyjkę mam długą ale kurde wczoraj wieczorem to trwało bardzo długo. Twardniał i rozluźniał się. Towarzyszy temu czasem lekki ból /dyskomfort i takie uczucie jakby trochę mnie to osłabiało w ciele, jakby tchu brakowało. Troszkę się wtedy denerwuję czy to ok. Biorę magne B6 ale różnicy nie czuję. Zdarza się to nie tylko wieczorem, też rano czy w ciągu dnia.
Ogólnie rzecz biorąc uważa się to twardnienie za normalne pod warunkiem, że nie jest bardzo bolesne..

U mnie jeszcze słabo widać. Czuć dość mocno, ale zanim bedzie widać z zewnątrz minie jeszcze trochę czasu, bo mam sporą nadwagę.
A jak u Was ze zmęczeniem? Brak czy przespałybyście pół dnia?
Bo ja wiecznie zmęczona i nie wiem jak sobie z tym radzić.
Ja jestem bardzo śpiąca po dłuższym spacerze czy jak coś porobię w domu, co wymaga czasu i trochę wysiłku.
Ale może u Ciebie jakieś suplementy by pomogły, magnez, żelazo itp.

@Iga89 , bio oil ma kiepski skład. No, może nie cały skład, ale zawiera BHT, który jest m.in kancerogenny. Część przenika przez skórę, częśc się w niej kumuluje. Oczywiście, jest tego niby bardzo mało, ale ja zrezygnowałam z bio oil właśnie z tego powodu. Nie chce smarować brzucha 2 x dziennie czymś takim, dlatego zmieniłam na inne oleje.
Z Sudocremem jest to samo. Zawiera BHT i BHA, które uznawane są za szkodliwe.
Dlatego używam go raz na kilka dni, tak to smaruje się naturalnym masłem shea nierafinowanym:)

Dziewczyny, do smarowania polecam Olej ze słodkich migdałów albo masła ale tylko naturalne, po co pakować w siebie niepotrzebna chemię 😀

reklama
Do góry