reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ehh, a u mnie lipa :-( :(
Pobudka miedzy 6 a 7, ale zanim zwlekę się z łóżka jest już po 7. Ogarniam wtedy dzieci i śniadanie, po czym najchętniej znowu polożyłabym się spać. A teraz już w łóżku leżę, bo zmęczenie tak wielkie, że nie wyrabiam.
Są może na to jakieś sposoby?

Dziewczyny a twardnieje Wam brzuch? Ja wystarczy, ze trochę pochodzę i już mam twardy brzuch. Lekarz dopiero za 3 tyg i nie wiem czy umówić się wcześniej czy to normalne. Nic nie boli tylko robi się twardy.

Mi w ciągu dnia kilka razy twardnieje i po ok 2-3 min puszcza czuje napięcie ale nie jest ono bolesne. Jeśli u ciebie też tak jest to nie masz czym się martwić to normalne. A bierzesz magnez? Jeśli nie to polecam[emoji846]
Dziewczyny a twardnieje Wam brzuch? Ja wystarczy, ze trochę pochodzę i już mam twardy brzuch. Lekarz dopiero za 3 tyg i nie wiem czy umówić się wcześniej czy to normalne. Nic nie boli tylko robi się twardy.

Biorę, biorę. U mnie to jest tylko po wysiłku, trochę mam teraz na głowie i nie mogę ciagle leżeć ale No nie chce zaszkodzić dziecku.

Pobudka miedzy 6 a 7, ale zanim zwlekę się z łóżka jest już po 7. Ogarniam wtedy dzieci i śniadanie, po czym najchętniej znowu polożyłabym się spać. A teraz już w łóżku leżę, bo zmęczenie tak wielkie, że nie wyrabiam.
Hmm... Myślę, że ile tutaj pań, tyle sposobów. Mnie pomagają takie dość energiczne spacery w ciągu dnia. Dodatkowo wierzę w domu tak często jak to możliwe. Jak czuję np koło godz. 18, że jestem zmęczona to zabieram się np za sprzątanie łazienki czy jakiegoś jedego pokoju. Staram się po prostu nie kłaść się o tej porze, żeby mieć taki swój rytm. 21-22 w łóżku

Ja przebudzam się najpierw o 5:20 (tak budzi mnie mój kot [emoji192]) , o 5:40 wstaję mój Misiak bo o 6:20 wychodzi do pracy , biorę wtedy Letrox i potem albo leżę i oglądam filmiki na tik-toku albo kładę się jeszcze na jakąś godzinkę spać o ile kot mi pozwoli [emoji23]. Czasem zrobimy sobie z Misiakiem nasze tuli-time czyli godzinną /półtora drzemkę po obiadku czyli jakoś po 17. Spać idziemy po 23.

Ja akurat w taką pogodę mam mega niskie ciśnienie (niestety niskociśnieniowcem jestem 😒) i po prostu nie nadaje się do życia chodzę jak zombie i wgl no. A tak normalnie to mam dużo energii, potrafię do 10km dziennie przejść i ani razu zmęczenia. Drzemka? Tylko w takie dni jak dzisiaj. Spać chodzę dosyć późno bo między 23 a 2, a między 4.30 a 6 budzi mnie kot siostry mojego partnera bo chce na dwór i tylko mnie jest w stanie obudzić 😂😂potem znów spać i budzę się tak 7/8 i nie czuje niewyspania ani nic.

A tak w ogóle używacie jakiśch kremów na rozstępy? Dają jakiś efekt? Ja mam ten pharmaceris i 0 efektu a mam mega rozstępy na pośladkach i coraz więcej ich 😒

reklama
U mnie zmęczenie nie jest jakoś mega duże, brzuch mi twardniał sporadycznie, teraz już bardzo rzadko, ale jak powiedziałam o tym że mi twardnieje mojej Gin. to powiedziała, że mam przyjmować luteinę 2 x dziennie :( mimo, że szyjka bardzo długa i zamknięta.

Do góry