reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Właśnie jestem po połówkowym :) 21t1d. Malutka waży już 462g 🥰. Tez zawsze analizowałam wyniki ale z każdą wizytą coraz mniej mnie to zajmuje bo myślę, że dzieci rosną indywidualnie i tymi drobnymi odchyleniami nie ma co się martwić. Ginka nazwała to skokami rozwojowymi.
Co do ruchów to są one takie dość nagłe, inne od przelewania się w jelitach. Na początku takie dosłownie pukanie od środka a teraz to już bardziej czuję ruchy jej ciałka, jak się wierci, jakby przekręca i ociera o mnie, delikatnie mi się brzuch w tych miejscach uwypukla. Nie wiem jak to wytłumaczyć, no czuję jak tam pływa :).
dokładnie tak samo czuje, ale mąż jeszcze nie czuje jak trzyma rękę na brzuchu :(

reklama
U mnie 22+5 dni , czuje regularne pukanie raz nawet tatusiowi udało się poczuć 😊 A jak u was dziewczyny z ubraniami ? Macie jakieś fajne sklepy z sukienkami. Ja do tej pory zamawialam z h&m ale wkurza mnie że ich sklepy stacjonarne mają mały wybór , wolałabym jednak przymierzyć niz zamawiać na chybił trafił 🤔
Ja zamawiam przez neta. Kupiłam bardzo fajne dżinsy ciążowe z Lidla, polecam, fajnie wyglądają, leżą, bardzo dobra jakość i super cena ok 50 czy 60 zł z tego co pamiętam. Poza tym zamawiam z Reserved, darmowa dostawa i w większosci przypadków zostawiam bo dobrze ciuchy leżą. Kupiłam też sukienkę w moim normalnym rozmiarze ale się rozciąga więc na ciążę też będzie git :). A w razie czego to nie ma problemu ze zwrotem.

U mnie codziennie narzeczony czuje ruchy, mała potrafi mocno kopnąć i się wiercić aż czasem cały brzuch lata 🥰

Ja dzisiaj 22+2 tydzień ale mały kopie mnie od 18 tygodnia mniej więcej 😊 ja wyprawki narazie nie kompletuje ale to może dlatego że dwie poprzednie ciąże poroniłam... pewnie zostawię wszystko na ostatnią chwilę😅

Właśnie jestem po połówkowym :) 21t1d. Malutka waży już 462g 🥰. Tez zawsze analizowałam wyniki ale z każdą wizytą coraz mniej mnie to zajmuje bo myślę, że dzieci rosną indywidualnie i tymi drobnymi odchyleniami nie ma co się martwić. Ginka nazwała to skokami rozwojowymi.
Co do ruchów to są one takie dość nagłe, inne od przelewania się w jelitach. Na początku takie dosłownie pukanie od środka a teraz to już bardziej czuję ruchy jej ciałka, jak się wierci, jakby przekręca i ociera o mnie, delikatnie mi się brzuch w tych miejscach uwypukla. Nie wiem jak to wytłumaczyć, no czuję jak tam pływa :).
Duza dziewczyna! 😊😊 dziś w końcu poczułam ruchy, wcześniej chyba też byly, ale myślałam że to jelita i nie wpadłam na to, że przecież jelita są teraz przesunięte 😁😁 zaczyna mnie dogadać pierwsza zgaga, dzisiaj zjadłam makaron z twarogiem i było kiepsko :(

Duza dziewczyna! 😊😊 dziś w końcu poczułam ruchy, wcześniej chyba też byly, ale myślałam że to jelita i nie wpadłam na to, że przecież jelita są teraz przesunięte 😁😁 zaczyna mnie dogadać pierwsza zgaga, dzisiaj zjadłam makaron z twarogiem i było kiepsko :(
No właśnie wiem, że duża 😁. Zachodzę w głowę po kim to, ja średniego wzrostu i szczupła, tatuś też średniego wzrostu i normalnej budowy, ale cieszę się, niech rośnie zdrowo 🥰.

No właśnie wiem, że duża 😁. Zachodzę w głowę po kim to, ja średniego wzrostu i szczupła, tatuś też średniego wzrostu i normalnej budowy, ale cieszę się, niech rośnie zdrowo 🥰.
To najważniejsze ! Słyszałam, ze waga wg usg potrafi być mocno przeszacowana, moja koleżanka na ostatnim usg miała informacje, ze córka będzie ważyć 4000g a urodziła się 3200g 😊

reklama
Witam serdecznie i dołączam do grupy :-).
U mnie termin na sam początek lipca, jestem już po polówkowym (21+3) i dzidzia ważyla wtedy 465 g.
A co do ubrań - nigdy nie kupowałam specjalnych ciążowych, najbardziej podpasowaly mi zwykłe legginsy bambusowe PESAIL. Sa bardzo wygodne i kosztują 15 zł. Wiadomo, jakieś mega wytrzymałe nie są, ale u mnie przez nadwagę każde spodnie przecierają się w kroku, a tych przynajmniej nie szkoda.

Do góry