reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

U mnie 20 tydzień. Termin na 27.07. Robiłam nifty wiec na pewno dziewczynka, zreszta wczoraj na usg pokazała wszystko co tam ma. Przytyłam 2 kg ale przed ciąża ważyłam 75. Brzuszek już mam jak piłeczka. W 14 tyg byłam w szpitalu z krwawieniem i od wtedy niewiele mogę robić, raczej dnie z netflixem 😂. Ubranka już prawie wszystkie mam, chyba trochę za dużo ale to wszystko jest takie piękne ze ciężko się powstrzymać. Przede mną jeszcze cała reszta wyprawki. Wszystko zamawiam przez internet bo nie bardzo mogę chodzić dużo. Ale na wózki i foteliki chciałabym pojechać osobiście żeby zobaczyć czy na pewno mi pasuje. Macie już wybrane wózki? Dziewczyny w pierwszej ciąży - czujecie już ruchy? Ja dopiero od tygodnia, jakby jakaś myszka ocierała mi się od środka o brzuch 😍

reklama
Ja czuję ruchy od 18 tygodnia, a to pierwsza ciąża ☺️ co do wózka to nie mamy jeszcze wybranego, nie mam pojęcia w ogóle się na tym nie znam. Chciałabym żeby był dobrej jakości i nie za cenę z kosmosu

U mnie 20 tydzień. Termin na 27.07. Robiłam nifty wiec na pewno dziewczynka, zreszta wczoraj na usg pokazała wszystko co tam ma. Przytyłam 2 kg ale przed ciąża ważyłam 75. Brzuszek już mam jak piłeczka. W 14 tyg byłam w szpitalu z krwawieniem i od wtedy niewiele mogę robić, raczej dnie z netflixem 😂. Ubranka już prawie wszystkie mam, chyba trochę za dużo ale to wszystko jest takie piękne ze ciężko się powstrzymać. Przede mną jeszcze cała reszta wyprawki. Wszystko zamawiam przez internet bo nie bardzo mogę chodzić dużo. Ale na wózki i foteliki chciałabym pojechać osobiście żeby zobaczyć czy na pewno mi pasuje. Macie już wybrane wózki? Dziewczyny w pierwszej ciąży - czujecie już ruchy? Ja dopiero od tygodnia, jakby jakaś myszka ocierała mi się od środka o brzuch 😍
Ja czuję jakoś od 17tc
Na nieszczęście u nas jest remont i nie mamy gdzie postawić łóżeczka nawet czy innych rzeczy, trzymamy je na dole u rodziców. A remont mam nadzieję że się skończy w maju może w czerwcu, bo na początek lipca mam termin

U mnie również już wszystkie ubranka są. Kupowałam na 52-56 i 62... Oby się zmieścił też w te mniejsze, bo tak jak mówiłaś... Te ubranka są piękne 😁 ojj ja już wózki oglądałam. Nie znam się na tym... Mogę ewentualnie ocenić wizualnie 😂 muszę się kogoś poradzić w tej sprawie. Tak, ruchy czułam w 20 tygodniu. Myślę, że troszkę wcześniej też je czułam, ale kompletnie nie powiązałam tego z ruchami dziecka. Myślałam, ze może mi się po prostu układa 🙈😂 Teraz już czuję różnicę.

O to szybko kupujecie rzeczy , ja jeszcze nic nie mam ale w przyszłym tygodniu planuje zacząć kupować ubranka , wózek i łóżeczko planuje dopiero kupić w maju .

Ostatnio mam wilczy apetyt ,tez tak macie ? Dopiero od tego miesiąca zwiększyła mi się ochota na jedzenie.

O to szybko kupujecie rzeczy , ja jeszcze nic nie mam ale w przyszłym tygodniu planuje zacząć kupować ubranka , wózek i łóżeczko planuje dopiero kupić w maju .

Ostatnio mam wilczy apetyt ,tez tak macie ? Dopiero od tego miesiąca zwiększyła mi się ochota na jedzenie.
Ja niedawno kupiłam kilka ciuszków takich podstawowych ale będę jeszcze dokupywać, jeszcze trochę rzeczy brakuje. Z łóżeczkiem i wózkiem i resztą wyprawki na spokojnie, jak mi się coś bardzo spodoba to kupię :).

To moja pierwsza ciąża ale pierwsze ruchy czułam bardzo wczesnie, takie delikatne puknięcia od środka to było jakoś w 14 czy 15 tygodniu. A od 17go tygodnia czuję ruchy regularnie, jak puka i pływa 😁🥰.

Wow zazdroszczę Wam, ja niczego nie czuje ;( połówkowe ok, wszystko w normie chociaż brzuszek i głowa od potylicy do czoła w górnej granicy, ale tez 408 g wagi ;) w jaki sposób odróżniacie przelewanie w jelitach od ruchów ? Moze ja nie wężem, ze to to 😂

Wow zazdroszczę Wam, ja niczego nie czuje ;( połówkowe ok, wszystko w normie chociaż brzuszek i głowa od potylicy do czoła w górnej granicy, ale tez 408 g wagi ;) w jaki sposób odróżniacie przelewanie w jelitach od ruchów ? Moze ja nie wężem, ze to to 😂
Właśnie jestem po połówkowym :) 21t1d. Malutka waży już 462g 🥰. Tez zawsze analizowałam wyniki ale z każdą wizytą coraz mniej mnie to zajmuje bo myślę, że dzieci rosną indywidualnie i tymi drobnymi odchyleniami nie ma co się martwić. Ginka nazwała to skokami rozwojowymi.
Co do ruchów to są one takie dość nagłe, inne od przelewania się w jelitach. Na początku takie dosłownie pukanie od środka a teraz to już bardziej czuję ruchy jej ciałka, jak się wierci, jakby przekręca i ociera o mnie, delikatnie mi się brzuch w tych miejscach uwypukla. Nie wiem jak to wytłumaczyć, no czuję jak tam pływa :).

reklama
U mnie 22+5 dni , czuje regularne pukanie raz nawet tatusiowi udało się poczuć 😊 A jak u was dziewczyny z ubraniami ? Macie jakieś fajne sklepy z sukienkami. Ja do tej pory zamawialam z h&m ale wkurza mnie że ich sklepy stacjonarne mają mały wybór , wolałabym jednak przymierzyć niz zamawiać na chybił trafił 🤔

Do góry