reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja ostatnio mam jakiś taki czuwający sen i zauważyłam, że w nocy mi twardnieje też macica i to chyba mocniej niż w ciągu dnia. Pozatym czuję taką jakby ciężkość tego brzucha, jego napięcie mimo że jest jeszcze mały. Badania szyjki jeszcze nie miałam, wizyta za niecałe 2 tyg i dlatego mnie to stresuje mimo wszystko. Możliwe, że ja też jestem przewrażliwiona...
Martwimy się bo chcemy dla naszych dzidziusiow jak najlepiej :)

reklama
Cześć Dziewczyny 😀 jestem nowa na forum wiec jeszcze nie wiem jak to wszystko działa. Mam termin na 17 lipca, połówkowe za tydzień ale podobno na 99 proc będzie syn 😍 Nie było łatwo zajść w ciąże przez moje schorzenia. Czuję się dobrze i nadal pracuje ale przyrost wagi zaczyna mnie przerażać tym bardziej jak czytam, ze niektóre dziewczyny wręcz chudną w ciąży albo tyją 2 kg, u mnie już +7kg, pocieszam się ze to wynik odstawienia leków na cukier i ze jestem wysoka, ale drze na sama myśl o końcówce ;)
Będę zaglądać i czytać !
Z konkretnymi tematami to do odpowiedniego tematu na forum ? Czuje się jak nastolatka odkrywająca Internet 😂

Cześć Dziewczyny 😀 jestem nowa na forum wiec jeszcze nie wiem jak to wszystko działa. Mam termin na 17 lipca, połówkowe za tydzień ale podobno na 99 proc będzie syn 😍 Nie było łatwo zajść w ciąże przez moje schorzenia. Czuję się dobrze i nadal pracuje ale przyrost wagi zaczyna mnie przerażać tym bardziej jak czytam, ze niektóre dziewczyny wręcz chudną w ciąży albo tyją 2 kg, u mnie już +7kg, pocieszam się ze to wynik odstawienia leków na cukier i ze jestem wysoka, ale drze na sama myśl o końcówce ;)
Będę zaglądać i czytać !
Z konkretnymi tematami to do odpowiedniego tematu na forum ? Czuje się jak nastolatka odkrywająca Internet 😂
Hej Matylda, u mnie termin na 15go lipca i połówkowe w nast. piątek 😄.
Co do wagi to z tego co czytam na różnych forach to dziewczyny tyją przeróżnie, jedne mało a inne bardzo dużo..
Myślę, że tu też możesz poruszyć konkretny temat a nóż któraś coś wie 😁. A jak nie to poszukaj interesującego Cię tematu na forum. Też dość świeża tu jestem i to moja pierwsza ciąża :).

Cześć Dziewczyny [emoji3] jestem nowa na forum wiec jeszcze nie wiem jak to wszystko działa. Mam termin na 17 lipca, połówkowe za tydzień ale podobno na 99 proc będzie syn [emoji7] Nie było łatwo zajść w ciąże przez moje schorzenia. Czuję się dobrze i nadal pracuje ale przyrost wagi zaczyna mnie przerażać tym bardziej jak czytam, ze niektóre dziewczyny wręcz chudną w ciąży albo tyją 2 kg, u mnie już +7kg, pocieszam się ze to wynik odstawienia leków na cukier i ze jestem wysoka, ale drze na sama myśl o końcówce ;)
Będę zaglądać i czytać !
Z konkretnymi tematami to do odpowiedniego tematu na forum ? Czuje się jak nastolatka odkrywająca Internet [emoji23]
Hej
Ja mam termin na 10 lipca.
Jestem już po połówkowych [emoji846].
Na bank będzie dziewczynka, mała Madzia tak jak czułam od początku [emoji846]. Nie martw się o wagę bo ona zależy od wielu czynników.
Ja przed ciążą ważyłam ok.50 kg. Obecnie 6kg na plusie. Będzie co będzie, ważne , że Kluseczka ładnie rośnie , 23.02 miałam połówkowe to był zgodnie z USG tc 20+3 a ona ważyła już 361 g. [emoji846]

Hej
Na bank będzie dziewczynka, mała Madzia tak jak czułam od początku [emoji846]. Nie martw się o wagę bo ona zależy od wielu czynników.
Ja przed ciążą ważyłam ok.50 kg. Obecnie 6kg na plusie. Będzie co będzie, ważne , że Kluseczka ładnie rośnie , 23.02 miałam połówkowe to był zgodnie z USG tc 20+3 a ona ważyła już 361 g. [emoji846]
Moja młodzież już 400 g, masz rację, zdrowie dziecka najważniejsze 😉 Masz termin na urodziny mojej siostry! Oby lato było dla nas łaskawe czyt. niekoniecznie upalne 😁
Hej Matylda, u mnie termin na 15go lipca i połówkowe w nast. piątek 😄.
Co do wagi to z tego co czytam na różnych forach to dziewczyny tyją przeróżnie, jedne mało a inne bardzo dużo..
Myślę, że tu też możesz poruszyć konkretny temat a nóż któraś coś wie 😁. A jak nie to poszukaj interesującego Cię tematu na forum. Też dość świeża tu jestem i to moja pierwsza ciąża :).
No to w zasadzie terminy nam się prawie pokrywają ciekawe czy tym razem będę mogła wejść z Partnerem na prenatalne, w zasadzie nigdy o to jeszcze nie pytałam przez usg, a COVID szaleje, ale kto wie.
to tez moja pierwsza ciąża a na liczniku już 34 lata w tym roku 😜

Hej
Moja Kluseczka na wizycie 18+5 ważyła 311g 😁😂

Hej dziewczyny, ja mam jutro wizytę czy wszystko w porządku jest, z partnerem niestety nie wejdę 😒. Lilianna daje o sobie znać najbardziej w nocy co skutkuje moim niewyspaniem się.
Najlepsze jest to że ostatnimi dniami jest mi gorąco tak że jak w nocy zawsze mi tylko głowa wystawała i czasem noga to teraz odkryta jestem.. No i moja waga poszła bardzo w górę, przed ważyłam jakieś 46/ 48kg a teraz już 60 kg

Hej dziewczyny, ja mam jutro wizytę czy wszystko w porządku jest, z partnerem niestety nie wejdę [emoji19]. Lilianna daje o sobie znać najbardziej w nocy co skutkuje moim niewyspaniem się.
Najlepsze jest to że ostatnimi dniami jest mi gorąco tak że jak w nocy zawsze mi tylko głowa wystawała i czasem noga to teraz odkryta jestem.. No i moja waga poszła bardzo w górę, przed ważyłam jakieś 46/ 48kg a teraz już 60 kg
Hej będzie dobrze zobaczysz [emoji846]
A który to już tc?
Ja to cały czas albo zimno albo gorąco, niewygodnie na lewym boku , na prawym...na plecach. [emoji23]

reklama
ja mam termin na 7 lipca
zaczęłam 22 tydzień ciąży, w czwartek mam drugie podejście do USG połówkowego i mam nadzieję że się uda bo mała jest bardziej ruchliwsza więc może zmieniła położenie w brzuchu
na razie mam 1,5 kg na plusie ale dlatego pewnie że jestem osobą grubszą więc może tak tyć nie będę i zdrowiej się odżywiam niż w pierwszej ciąży
ja nie wysypiam się z powodu tego że bardzo często chodzę w nocy do łazienki
czekam niecierpliwie do końca ciąży oby to zleciało

Do góry