reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ja walczę z potworną zgagą, dzisiaj się popłakałam że mąż mi nie przywiózł żadnego jedzenia z restauracji, to od razu wsiadl w auto i jechał po obiad [emoji28] praktycznie cały dzień przeleżałam. Wczoraj byłam na urodzinach mojej 10 letniej kuzynki, tyle ile tam zjadłam to nie pamiętam kiedy. I całkiem nieźle udawałam przed rodziną ze żadnej ciąży nie ma [emoji2372][emoji28] no ale dziś to jest dramat, znowu prawie wymiotowałam...

Uwielbiam owczarki niemieckie❤ jeśli będę miała kiedyś psa, to właśnie owczarka. Póki co jednak w bloku nie mamy miejsca a nie chcemy, żeby pies się męczył.
Wiesz co, my mieszkamy na 36 m2 (czekamy na zakończenie formalności z kupnem działki, potem budowa) i nie uważam, żeby pies w bloku się męczył, a właśnie mam owczarka staroniemieckiego. Pies w mieszkaniu ma odpoczywać, od szaleństw są spacery: mój dziennie robi spokojnie koło 6 km (w weekendy 10) oprócz tego trening, zabawa etc i w domu nie robi nic poza spaniem i miziankiem.

W ogóle opowiem Wam akcje z wczoraj. Pisałam Wam, że nie wiem czy nie załatwiać sobie na cito recepty na Dhupaston, bo po odstawieniu zaczęłam mieć duże bóle jak w czasie okresu, takie oplątujące: od kręgosłupa do podbrzusza.
No i postanowilam zadzwonić do gin u której zakładałam kartę ciąży(do aktualnego nie mam numeru telefonu, tylko do przychodni, w której przymuje), a ona do mnie mówi tak "No nie wiem, no może jest potrzeba... no to niech podejdzie pani do mnie we wtorek to wypisze recepte" - czyli kij, nie wypisze ci online, bo we wtorek przynajmniej za to skasuje 150 zł, a do wtorku niech się dzieje co chce. Tak mnie wkurzyła, że nie do wiary, poszłam do apteki i tam mi farmaceutka wypisała receptę farmaceutyczną i od razu po zażyciu skurcze mi przeszły. Zresztą ta ginekolog jak zakładała mi kartę ciąży to rzuciła takie "no, zobaczymy czy ciąża będzie się rozwijać w ogóle" + w 7 tyg puściła mi bijące serduszko, a dopiero kolejny lekarz mi powiedział, że nie powinna była tego robić, bo to za wcześnie i że dlatego mogłam mieć dwa dni plamienia po tej wizycie u niej...
Dobrze, że już mam innego lekarza (ona o tym nie wie, bo zmieniałam lekarza zaraz po wizycie u niej), ale tak mnie wkurzyła, że zamierzam wystawić jej opinię na necie.

Mi mąż na mikołajki kupił moja ulubiona perfume bo już dawno mi sie skończyła. Popsikalam sie i pojechałyśmy na wycieczkę. Cały czas pod nosem czułam ten zapach, tak mnie zemdliło ze musiał jechać cała drogę z otwartym oknem bo myślałam ze zwymiotuje 🤢 do tej pory czuje, idę sie kąpać 😅🙈

Mi mąż na mikołajki kupił moja ulubiona perfume bo już dawno mi sie skończyła. Popsikalam sie i pojechałyśmy na wycieczkę. Cały czas pod nosem czułam ten zapach, tak mnie zemdliło ze musiał jechać cała drogę z otwartym oknem bo myślałam ze zwymiotuje 🤢 do tej pory czuje, idę sie kąpać 😅🙈
Wiem co czujesz, hahaha. Ja jestem perfumoholiczka, mam kilkanascie flaszek i jeszcze wiecej dekantow, a od 6 tyg ciazy nie moge zadnymi sie psiknac, bo mecza mnie zapachy

reklama
Do góry