Wszystko może zaszkodzić, jeśli się z czegoś nieumiejętnie korzysta lub źle interpretuje. Ja raczej widzę w tym możliwość uspokojenia się między wizytami. Kto ma więcej ciąż niż porodów na koncie - ten zrozumie.Czytałam, że detektor tętna robi wiecej złego niz dobrego.. Ponieważ w chwili niepokoju kobiety po niego sięgają i jak slysza serce to się uspokaja zanim np isc do lekarza.. kobieta nie uslyszy, że serduszko bije np za wolno, że coś jest nie tak ale lekarz tak.. więc czasem usłyszenie serduszka daje fałszywe wrażenie, że wszystko jest dobrze..
reklama
Elmirka91
Moderator
Wchodzę tu do was poczytać i jestem coraz mocniej głodna haha tylko czytam i to i tamto i to bym zjadła a kilogramy wchodzą [emoji23] ja pozwoliłam sobie na odsmazanego kartoflaka [emoji7]
O mamo. Kartoflak I to taki z boczusiem.
Taki odsmażony najlepszy, jeszcze jak tak chrupie
To nie łatwe być traktowanym tylko jak pracownik -siła robocza, a nie człowiek. Też spodziewam się takiej reakcji. Czekam z informowaniem do prenatalnych, ale pracować będę pewnie dłużej, bo nie ma mnie kto zastąpić.Dziewczyny przyznałam się kierownikowi w pracy że jestem w ciąży i albo jeszcze w tym tygodniu ogarnie mi home office albo pójdę na L4. Myślę że ogarnie bo wie że nie ma mnie kto zastąpić, ale gdyby nie zespół który ma masę roboty bo bym spadała na L4. Ani jak się czuje, ani gratulacji, ani na kiedy termin. Nic nie zapytał, tylko zdanie że obym pracowała jak najdłużej... Dramat
lady87
Edyta
TY biedna czujesz się tak jak ja, bardzo chcesz wierzyć że będzie dobrze , ale strach i sytuacja cię pogrąża w przekonaniu o niepewnym jutrze.... Chciałabyś się rozpisywać na forum...ale...no właśnie...ja podczytuje, bo pisać się bojęJa. Wizyta jutro. Termin porodu 01.07
Ja to dziś się dowiem, wszytskiego...bo ostatnio nic nie było na usg....
Sechmet
Fanka BB :)
Rozumiem ale właśnie chodzi o ten fałszywy spokój - bo sam dzwiek serduszka nie musi oznaczać ze wszystko jest dobrze. Tak na prawde nasze ucho nie wyłapie tego co lekarz czy położna. W dodatku czesto kobiety mylą dzwiek serduszka z odgłosem przepływow czy własnego serca.Wszystko może zaszkodzić, jeśli się z czegoś nieumiejętnie korzysta lub źle interpretuje. Ja raczej widzę w tym możliwość uspokojenia się między wizytami. Kto ma więcej ciąż niż porodów na koncie - ten zrozumie.
Popierają to wypowiedzi lekarzy. Sama myslalam o nim w pierwszej ciąży, ale rozeznałam się i ziemniaki zdanie.
Oczywiście to tylko moja opinia, również straciłam ciążę i jednak wolę nie dokładać sobie stresów pomiędzy wizytami...
Silence85
Trzymam kciuki. Kochana u mnie nic nie było widać przez ponad dwa tygodnie. Nawet pęcherzyka. Było podejrzenie pozamacicznej. Na szczęście się nie potwierdziło. Wierzę że zobaczysz serduszkoTY biedna czujesz się tak jak ja, bardzo chcesz wierzyć że będzie dobrze , ale strach i sytuacja cię pogrąża w przekonaniu o niepewnym jutrze.... Chciałabyś się rozpisywać na forum...ale...no właśnie...ja podczytuje, bo pisać się boję
Ja to dziś się dowiem, wszytskiego...bo ostatnio nic nie było na usg....
Silence85
Ja mam zamiar kupić detektor tętna. Taki z ekranem który pokazuje ile tętno ma. Nie mam zamiaru jednak się nim sugerować. Ale z racji tego, że mąż nie może być na usg to chociaż w domu posłuchaRozumiem ale właśnie chodzi o ten fałszywy spokój - bo sam dzwiek serduszka nie musi oznaczać ze wszystko jest dobrze. Tak na prawde nasze ucho nie wyłapie tego co lekarz czy położna. W dodatku czesto kobiety mylą dzwiek serduszka z odgłosem przepływow czy własnego serca.
Oczywiście to tylko moja opinia, również straciłam ciążę i jednak wolę nie dokładać sobie stresów pomiędzy wizytami...
Z zakupem czekam jednak do 12 tygodnia. Gdy już zagrożenie mam nadzieję minie.
Sechmet
Masz bardzo zdrowe podejścieJa mam zamiar kupić detektor tętna. Taki z ekranem który pokazuje ile tętno ma. Nie mam zamiaru jednak się nim sugerować. Ale z racji tego, że mąż nie może być na usg to chociaż w domu posłucha
Ja nagrywałam tętno na telefon podczas wizyty u położnej i później wysyłałam mojemu facetowi.. ciągle mam zapisane na telefonie
Silence85
Ja teraz na prenatalne pójdę prywatnie. Mimo że należy mi się na NFZ. Z pendrivem pójdę. Lekarz nagraMasz bardzo zdrowe podejście
Ja nagrywałam tętno na telefon podczas wizyty u położnej i później wysyłałam mojemu facetowi.. ciągle mam zapisane na telefonie
reklama
Sechmet
U nas wpuszczają parterów na usg.. tzn na jedno z dwóch, albo na oba zależy od regionu także duży plus. No i faceci moga byc przy porodzie to chociaż tyle dobrego..Ja teraz na prenatalne pójdę prywatnie. Mimo że należy mi się na NFZ. Z pendrivem pójdę. Lekarz nagra