reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Noo ja też a moja. Mała miała głowę jak kosmita, 6 pkt tylko dostała i nie płakała 🙈🙈🙈 dopiero po chwili... Masakra
U mnie 7 też nie płakał był fioletowo-szary :( jak zobaczyłam przerażenie położnych to myślałam że umrę. Dali mi go na dosłownie 5 minut ciało do ciała i zabrali bo powiedzieli że muszą go ogrzać. Dostałam go po 3 h na sale już ale był taki słaby nie umiał cycka złapać wogóle...

A ja mam 7+6 i mam termin na 12.07 [emoji848] czy termin jest też zależny od długości cyklu czy o co chodzi??
Nie wiem tak mi 3 różne aplikacje liczą,
ja mam bardzo krótkie cykle 25/26 dni. Może to od tego zależy, ale nie ukrywam , że na ostatnim USG wyszło, że ciąża jest kilka dni młodsza pani ginekolog powiedziała, że zawszę jest różnica kilku (4-5 dni.) bo nie wiadomo kiedy była owulacja. Skoro masz 7+6 to masz 8 tc. [emoji4] Czyli między nami jest różnica 1 tc. co może być spowodowana przez Twoją długość cyklu.

Ostatnia edycja:
@Nika999 Właśnie jeszcze z mężem rozmawiałam na temat rozmiaru dzieci i pewnie słusznie zauważył że nasz klimat i wieczne zanieczyszczenie powietrza może wpływać na to że w Małopolsce rodzą się dzieci z niską wagą urodzeniową. Ponoć w Bydgoszczy standard to 3600 ;)
dokładnie, np dzieci gdzie matka pali w ciąży mają za niską wagę. Ja mieszkam na Mazowszu i np wśród moich znajomych wszystkie maluchy ze zdrowej ciąży mają ok 3,5 kg i w górę, a te przypadki co była niska waga, zawsze były czymś obarczone. Tyle że akurat świadomość tego, że dziecko wg wytycznych jest hipo jest ważna, bo np przy problemach ze wzrostem hipotrofik ma dużo łatwiejszą drogę np leczenia hormonem wzrostu. I hipotrofia jest dziedziczna, to akurat z grupy wiem. Dużo dziewczyn pisało że same były hipotrofikami, ale kto te 25-30 lat temu o tym słyszał 😉

reklama
Do góry