K
Katijah
Gość
Ja om 9.10 i termin na 16.07 wg USG 13.07Ja OM miałam 5.10 cykle 28 dni termin 12.07 i pokrywa się z terminem USG
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja om 9.10 i termin na 16.07 wg USG 13.07Ja OM miałam 5.10 cykle 28 dni termin 12.07 i pokrywa się z terminem USG
U mnie 7 też nie płakał był fioletowo-szary jak zobaczyłam przerażenie położnych to myślałam że umrę. Dali mi go na dosłownie 5 minut ciało do ciała i zabrali bo powiedzieli że muszą go ogrzać. Dostałam go po 3 h na sale już ale był taki słaby nie umiał cycka złapać wogóle...Noo ja też a moja. Mała miała głowę jak kosmita, 6 pkt tylko dostała i nie płakała dopiero po chwili... Masakra
No to 16.07 się u Ciebie zgadza . Mnie położna zawsze pytała na pierwszej wizycie jakie długie cykle i czy regularne bo to bardzo istotneJa om 9.10 i termin na 16.07 wg USG 13.07
Nie wiem tak mi 3 różne aplikacje liczą,A ja mam 7+6 i mam termin na 12.07 [emoji848] czy termin jest też zależny od długości cyklu czy o co chodzi??
Kalendarz porodu pozwala na obliczenie daty narodzin dziecka na podstawie danych o dacie pierwszego dnia ostatniej miesiączki oraz długości cyklu.No też mnie to dziwi, bo ginekolog zapytał przy zapisie czy mam regularne cykle ale nie zapytał ile trwa [emoji848][emoji2368]
Ja mam rozmiar XS (mała dupcia [emoji23]), więc brałam w rozmiar S [emoji846] a w jednym rodzaju nawet s/m.A jaki rozmiar brałaś? Też bym zamówiła
E to ja nie pamiętam kiedy XS nosiłamJa mam rozmiar XS (mała dupcia [emoji23]), więc brałam w rozmiar S [emoji846] a w jednym rodzaju nawet s/m.
Hehe... [emoji23][emoji23]E to ja nie pamiętam kiedy XS nosiłam [emoji23][emoji23]
dokładnie, np dzieci gdzie matka pali w ciąży mają za niską wagę. Ja mieszkam na Mazowszu i np wśród moich znajomych wszystkie maluchy ze zdrowej ciąży mają ok 3,5 kg i w górę, a te przypadki co była niska waga, zawsze były czymś obarczone. Tyle że akurat świadomość tego, że dziecko wg wytycznych jest hipo jest ważna, bo np przy problemach ze wzrostem hipotrofik ma dużo łatwiejszą drogę np leczenia hormonem wzrostu. I hipotrofia jest dziedziczna, to akurat z grupy wiem. Dużo dziewczyn pisało że same były hipotrofikami, ale kto te 25-30 lat temu o tym słyszał@Nika999 Właśnie jeszcze z mężem rozmawiałam na temat rozmiaru dzieci i pewnie słusznie zauważył że nasz klimat i wieczne zanieczyszczenie powietrza może wpływać na to że w Małopolsce rodzą się dzieci z niską wagą urodzeniową. Ponoć w Bydgoszczy standard to 3600
Ja pamiętam! Od gimnazjum do technikum potem szło tylko w górę. W punkcie kulminacyjnym miałam 42 teraz zeszła 36/38 ale coś czuje że znów zmierzam do punktu kulminacyjnegoE to ja nie pamiętam kiedy XS nosiłam