reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

U mnie wg aplikacji 8+3 czyli 9 tc . Termin na 10.07
emoji846.png
A ja mam 7+6 i mam termin na 12.07 🤔 czy termin jest też zależny od długości cyklu czy o co chodzi??

reklama
Ja rodziłam SN dokładnie 37+0 dwóch synów stąd ta waga... jeden 2650g drugi 2780g. Trzeciego (średniego) urodziłam CC że względu że się nie obrucił 38+5 3100g gdybym dociągła do 40 tygodnia pewnie były by grubo ponad 3kg ;). Z doświadczenia i tego co położna mówiła dziecko 2500 rodzi się gorzej niż np 3200 bo jest słabe i nie ma odruchu "wyślizgiwania" się i czeka bezczynnie aż go sama wypchniesz ;) i rzeczywiście z pierwszym synem było ciężko :/ z trzecim na trzecim skurczu 2 etap porodu 3minuty z hakiem ;)
I to prawda ja ta 2500 co ważyła to bardzo ciężko rodziłam, bo biedna utknęła w kanale i nie miała siły ja już też. Zaczęło tętno jej spadać i musieli kleszczami ja wyciągać a dodam że nie mogłam wtedy przeć i weź tu przy partych nie przyj 🙈🙈🙈🙈

Dziewczyny, a dostałyście jakieś zaświadczenie do pracodawcy o ciąży? Bo u mnie położna w systemie tylko odchaczyla, I w sumie nie wiem czy wystarczy tylko powiedzieć
Mi moja gin powiedziała, że teraz już nie wydaje się zaświadczeń o ciąży.
Już sama karta ciąży jest dowodem na ciążę lub L4 na którym jest napisany odpowiedni kod.

I to prawda ja ta 2500 co ważyła to bardzo ciężko rodziłam, bo biedna utknęła w kanale i nie miała siły ja już też. Zaczęło tętno jej spadać i musieli kleszczami ja wyciągać a dodam że nie mogłam wtedy przeć i weź tu przy partych nie przyj 🙈🙈🙈🙈
To samo było u mnie tętno już było 45 😬 i lekarz krzyczy vacum!! Jak to dziadostwo zobaczyłam to się tak zawziełam że za jednym partym urodziłam. Myślałam że mi mózg uszami wystrzeli 😂 ale się udało... naczynka popekały mi na całej twarzy w gałkach i cały dekold... wyglądałam jak zoombie 😂

Chwaliłam wczoraj rzeczy z hm mama, dziś chciałam zamówić sobie leginsy bo ciążowe mam ze starych jedne i chyba na jakości przez 2 lata spadli. Te moje to 95% bawełna a teraz 50% bawełna 40% wiskoza a reszta elastan [emoji19]
Ja zamówiłam na allegro takie związywane w pasie spodnie dresowe i cygaretki również wiązane w pasie i parę sukienek luźniejszych.

Kupiłam kiedyś taką fajną sportowa sukienkę u nich i z jakości jestem zadowolona mam nadzieję , że te spodnie też mnie nie zawiodą.

To samo było u mnie tętno już było 45 😬 i lekarz krzyczy vacum!! Jak to dziadostwo zobaczyłam to się tak zawziełam że za jednym partym urodziłam. Myślałam że mi mózg uszami wystrzeli 😂 ale się udało... naczynka popekały mi na całej twarzy w gałkach i cały dekold... wyglądałam jak zoombie 😂
Noo ja też a moja. Mała miała głowę jak kosmita, 6 pkt tylko dostała i nie płakała 🙈🙈🙈 dopiero po chwili... Masakra

Ja zamówiłam na allegro takie związywane w pasie spodnie dresowe i cygaretki również wiązane w pasie i parę sukienek luźniejszych.

Kupiłam kiedyś taką fajną sportowa sukienkę u nich i z jakości jestem zadowolona mam nadzieję , że te spodnie też mnie nie zawiodą.
A jaki rozmiar brałaś? Też bym zamówiła

reklama
Do góry