K
Katijah
Gość
Długo się staraliscie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Długo się staraliscie?
O mdłości. Moja pierwsza ciąża i trochę nie tak sobie te mdłości wyobrażałam. Dzisiaj i tak trochę lepiej bo po wymiotowaniu mi trochę odpuscilo ale ja się boję już na samą myśl położenia się spać. Mdli mnie, że zasnąć nie mogę a wstaje i od razu jest źle.Chodzi o mdłości? Nie jestem na bieżąco. Jeśli tak to ja piję wodę z imbirem i cytryną i póki co czuje się świetnie.
Wszystko okCześć dziewczyny. Piszę w imieniu koleżanki. Ciąża wspomagana clo, z minitoringiem. Ostatnia miesiączka 15 października. 10 listopada beta 5. 23 listopada czyli na 100% pomiędzy 5+1 a 5+4 beta 6 tys. Czy to nie za wysoki przyrost? Koleżanka bardzo się martwi
Długo się staraliscie?
Spokojnie nie zaszkodziNie, właściwie zaczęliśmy się starać w tym cyklu. Chcieliśmy zacząć jakieś 3 miesiące wcześniej, ale zauważyłam, że nie mam śluzu płodnego i raz miałam dziwne upławy przed okresem (których wcześniej nie miałam - jak się dowiedziałam od ginekologa, to mógł być objaw mojej niedomagającej tarczycy). Poza tym trochę zdrowie mi się posypało, więc przełożyliśmy starania. W tym samym czasie zbadałam tarczyce - TSH = 4, co mnie dość mocno zdziwiło, bo nigdy nie miałam objawów "tarczycowych" - okresy zawsze regularne.
Zaczęłam brać euthyrox na zbicie TSH i.. nie zdążyłam zbić do wymaganych 2, bo zaszłam. I akurat w okresie kiedy jestem zdrowa jak ryba. Inna sprawa, że teraz boję się, czy te TSH = 3 nie wpłynie przez ten czas do wizyty jakoś negatywnie, a sama boję się zwiększać dawkę. .
Bierzecie jakieś suplementy?
Z innej beczki: 3 dni po owu dostałam zapalenia pęcherza. Brałam urosept, witaminę C i żurawit. Mogłam tym jakoś zaszkodzić?
Nie, właściwie zaczęliśmy się starać w tym cyklu. Chcieliśmy zacząć jakieś 3 miesiące wcześniej, ale zauważyłam, że nie mam śluzu płodnego i raz miałam dziwne upławy przed okresem (których wcześniej nie miałam - jak się dowiedziałam od ginekologa, to mógł być objaw mojej niedomagającej tarczycy). Poza tym trochę zdrowie mi się posypało, więc przełożyliśmy starania. W tym samym czasie zbadałam tarczyce - TSH = 4, co mnie dość mocno zdziwiło, bo nigdy nie miałam objawów "tarczycowych" - okresy zawsze regularne.
Zaczęłam brać euthyrox na zbicie TSH i.. nie zdążyłam zbić do wymaganych 2, bo zaszłam. I akurat w okresie kiedy jestem zdrowa jak ryba. Inna sprawa, że teraz boję się, czy te TSH = 3 nie wpłynie przez ten czas do wizyty jakoś negatywnie, a sama boję się zwiększać dawkę. .
Bierzecie jakieś suplementy?
Z innej beczki: 3 dni po owu dostałam zapalenia pęcherza. Brałam urosept, witaminę C i żurawit. Mogłam tym jakoś zaszkodzić?
ja mam trzy córki i pragnę czwartej. Ja się nie nadaję na matkę chłopca Ale mój mąż skakałby z radości z powodu synka. W końcu jakiś męski pierwiastek w tym naszym babińcu by był.Ja dziś 7+1 i myśle, ze skoro do tej pory nie włączyły mi się mdłości i wymioty to raczej już mam spokój. Nawet wzdęcia minęły, brzuch miękki i normalny. Jedynie piersi mam nabrzmiale i bóle podbrzusza.
Jutro wizyta, przebieram już nogami.
A właśnie, macie jakieś skryte marzenie co do płci? Bardziej córeczka, syn czy totalnie obojętnie?
Ja mam córkę i chciałabym druga.
ja mam trzy córki i pragnę czwartej. Ja się nie nadaję na matkę chłopca Ale mój mąż skakałby z radości z powodu synka. W końcu jakiś męski pierwiastek w tym naszym babińcu by był.
Cześć dziewczyny. Piszę w imieniu koleżanki. Ciąża wspomagana clo, z minitoringiem. Ostatnia miesiączka 15 października. 10 listopada beta 5. 23 listopada czyli na 100% pomiędzy 5+1 a 5+4 beta 6 tys. Czy to nie za wysoki przyrost? Koleżanka bardzo się martwi