reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja bardzo pilnuje tego ile jadam a waga + 2 kg...🙁🙁
Ja też pilnuje a i tak mam wyrzuty sumienia :( nawet dzisiaj do kotleta mąż zrobił frytki ja sobie ugotowałam osobno ziemniaki z koperkiem żeby nie wszystko było takie ciężkie... muszę jeść częściej bo jak tylko mam całkiem przy żołądek to mnie mega boli i mam mdłości :(

reklama
Ja też pilnuje a i tak mam wyrzuty sumienia :( nawet dzisiaj do kotleta mąż zrobił frytki ja sobie ugotowałam osobno ziemniaki z koperkiem żeby nie wszystko było takie ciężkie... muszę jeść częściej bo jak tylko mam całkiem przy żołądek to mnie mega boli i mam mdłości :(
Też mam ogromne.. pozwalam sobie od czasu do czasu ale tez ruszam się sporo i mam dni kiedy jem sporo mniej..
Boje się tego tempa.. :(

Niestety nie mieszkałam w tym czasie w PL i lekarz powiedział,że to się zdarza i jest normalne🤷🤦nie zrobili żadnych badań mimo próśb.
Gdy zaszłam ponownie w ciaze wróciłam do PL i tam byłam na lekach do końca ciąży, w tym luteina,ale dopochwowo. Udało się donosic. Drugą córkę urodziłam bez komplikacji i bez leków. Teraz zauważyłam brązowe upławy i mam bardzo niski progesteron dlatego postanowiłam zorganizować luteinę i duphaston,bo wyczytalam,że może pomóc ,a nie zaszkodzić🤷 czytając rozne strony już zglupialam i nie wiem co robić, jednak dziś wzięłam druga tabletkę luteiny. O 16 będę dzwonić do PL szpitala, może udziela mi informacji czy mogę stosować te leki.
Moja położna kazała się zgłosić dopiero gdy pojawi się dużo krwi i napisała,że ona nie wie jaki progesteron powinien być w ciąży, więc raczej na pomoc z ich strony nie mam co liczyc🤦
U mnie jest tak że biorę encorton to stedyry 3 razy dziennie i clexane w zastrzyku aby się nie robiły skrzepy i acard i wit b12 b6 i folian w dawce aż 800 i dopochwowo progesteron ale w dawce 200 2 razy dziennie ale jestem po badaniach w genetycznie nic nie wyszło ale immunologi już tak mój organizm odrzuca wszystko co obce 😞 i dlatego sterydy tak jak przy przeszczepach. Kochana nic się nie martw twój przypadek może być inny. Trzymam mocno kciuki a który tydzień masz u mnie się zaczął 9 i mam stresa bo o tym czasie z reguły ciążę obumieraly. Ja nie ronilam fizycznie tylko serduszka przestawaly bić.

A jak jest u was z wagą ? Ja jestem obecnie 7+0 i jestem załamana 3 kg na plusie 😲 mam wyrażenie że jestem cała "nalana" w sensie tak jakbym wody nabrała... Mam nadzieję ze to nie tłuszczyk 😬 w żadnej z poprzednich ciąż mi wagą nie rosła na tym etapie raczej odwrornie
Ja na plusie 2 kg ale tak jak ty wydaje mi się, że jestem nalana

reklama
Do góry