reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny a ja mam takie pytanie 😁 jako że w ciąży ostatnio byłam 12 lat temu troszkę się zmieniło 😁 zamierzacie kupować sobie np poduszki ciążowe czy jakiekolwiek gadżety podczas ciąży? Albo możecie polecić coś co fajnie się sprawdza i przydaje się do walki z niedogodnościami ciążowymi? 😁 Wiem że jeszcze jest na to czas, ale tak przeglądam sobie neta i jest mnóstwo gadżetów o których nie miałam pojęcia że istnieją 😋

reklama
Dziewczyny a ja mam takie pytanie 😁 jako że w ciąży ostatnio byłam 12 lat temu troszkę się zmieniło 😁 zamierzacie kupować sobie np poduszki ciążowe czy jakiekolwiek gadżety podczas ciąży? Albo możecie polecić coś co fajnie się sprawdza i przydaje się do walki z niedogodnościami ciążowymi? 😁 Wiem że jeszcze jest na to czas, ale tak przeglądam sobie neta i jest mnóstwo gadżetów o których nie miałam pojęcia że istnieją 😋
Ja myślę o tej poduszce bo nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku

Jestem po wizycie! Ciąża według usg ma 7+3 tyg, termin na 2 lipiec, zarodek niecałe 13mm i najważniejsze- [emoji173] bije pięknie! Dostałam skierowanie na badania z krwi i za 2 tygodnie kolejna wizyta [emoji846]
20201116_180513~2.jpeg

Chodzisz do Polskiego ginekologa ? Mi w Niemczech zadań ginekolog nie chciał wykonać usg w 5 tygodniu no chyba że Pani doktor, która była polskim lekarzem praktykującym za granicą ....
Chodzę do polskiego ginekologa, ale myślę że to nie ma nic wspólnego bo byłam również u Niemca i naprawdę nigdy nie było z tym problemu, a to moja 3 ciąża [emoji848] zresztą u znajomych również. Dlatego jestem w szoku [emoji6] miałam usg w 5 tc, teraz kazali przyjść za 2 tygodnie i normalnie mam już też Mutterpass..

Hej. Dołączam do forum. Termin z aplikacji 2.07.
Poza spotkaniem z położną i rozmową o odżywianiu itp. Nie miałam żadnych wizyt. Pierwsze pobranie krwi wg. Planu 9.12, a usg 23.12. Nie mieszkam w Polsce i to standardowa procedura tutaj. Nie ma prywatnej służby zdrowia, wiec nie da się „kupić„ usług. Pozostaje czekać.

Dla mnie ta poducha między nogi była rewelacyjna, zwłaszcza przy sporym już brzuszku. Tym razem tez zainwestuje.

reklama
Do góry