reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja byłam na NFZ tylko niestety mam też problem z tarczycą i biorę teraz euthyrox 0,75 mg 1/2 tabletki. Lekarz jest i gin i Endo. Wizyta była zapisana na Endokrynologie to z łaską zrobił mi USG jak mówiłam,że plemię. Powiedział tylko, że dziecko żywe. Jak zapytałam skąd te krwawienia to pokazał tylko na monitorze- stąd. Powiedział jeszcze, że się nie dokleiła jeszcze kosmkówka, ale nie dostałam zupełnie niC na podtrzymanie. Zmieniam lekarza na prywatnego, bo wiem że będę spokojniejsza. Cały weekend delikatnie podplamiam brązowymi upławami. I czuję, że pęcherz przeziębiłam trochę... pije sok z żurawiny
A mialaś robiony poziom progesteronu? Bo jego niski poziom powoduje plamienia i problemy z donoszeniem.

reklama
Ja jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu, juz kiedys o tym pisałam, ale pewnie i tak nie pamieta wiec mogę napisać jeszcze raz. Jestem nauczycielką i mam wady serca + arytmia - od razu dostałam zwolnienie po drugiej becie (czy 2 dni przed spodziewaną @) i do pracy już nie wróce na pewno.

Ach i chodzę prywatnie i po prostu powiedziałąm, ze chce zwolnienie i dlaczego i nie było problemu.
A było juz cos widać w badaniu usg przed spodziewana miesiączka?

Witajcie :)
W piątek test pokazał bladą kreseczkę 😍
Strasznie się cieszę ale też denerwuję bo to pierwsza ciąża, wyczekiwana od roku...
Jak wszystko się uda to termin 10 czerwca 😍
Lekarza mam 12.11. Za wcześnie, czy już coś będzie widać?
To będzie 6t+4d :)

W moim usg było już widoczny 1 cm zarodek 🥰 tylko niestety aż tak bardzo się nie cieszę, przez te plamienia i ból brzucha...
Mnie też pobolewa brzuch... Czytałam, ze to często występuje na początku ciąży ale plamienia to faktycznie lepiej sprawdzić u dobrego ginekologa, który sie tym zajmie

Witajcie :)
W piątek test pokazał bladą kreseczkę 😍
Strasznie się cieszę ale też denerwuję bo to pierwsza ciąża, wyczekiwana od roku...
Jak wszystko się uda to termin 10 czerwca 😍
Lekarza mam 12.11. Za wcześnie, czy już coś będzie widać?
To będzie 6t+4d :)
A nie 10 lipiec? Czytałam, ze juz w 6 tygodniu widać co nieco 😁

reklama
Mnie też pobolewa brzuch... Czytałam, ze to często występuje na początku ciąży ale plamienia to faktycznie lepiej sprawdzić u dobrego ginekologa, który sie tym zajmie
Wiem dlatego nie chce zwlekać i mam dobrego ginekologa A nawet dwóch sprawdzonych do jednego chodziłam z synem. Poprzednia ciąża bez żadnych komplikacji dlatego teraz tak bardzo się stresuje A wiem, że stres nie wskazany...

Do góry