Bububi
Zaangażowana w BB
Przy cukrzycy faktycznie może tak być, że dzidziuś większy.We wtorek mam kolejną wizytę. Tym razem u prowadzącej, to zobaczę co powie.
Obawiasz się cesarki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przy cukrzycy faktycznie może tak być, że dzidziuś większy.We wtorek mam kolejną wizytę. Tym razem u prowadzącej, to zobaczę co powie.
W przeciągu ostatnich trzech dni przybyło trochę ponad +1 kg . No nic, ciąża rządzi się swoimi prawami. Ważne, że mieszczę się w normie . A apetyt u mnie niesprecyzowany, po prostu jem wszystkiego więcej.. Choć może z naciskiem na nabiał, owoce, słodkie..U mnie też ciężko.. wyglądam już jak do porodu przy tych dwóch piernikach po przejściu do łazienki i z powrotem czasem mam zadyszkę (masakra jakaś). A apetyt to mam wilczy, ale głównie na owoce i warzywa, reszta mogłaby nie istnieć..
Wstępnie mamy kupione Pampers Premium Care (na promce w rossmannie 36pln/78szt)Jakie kosmetyki dla noworodka kupujecie? Czy stawiacie na produkty z jednej firmy? I jakie pieluszki? Tylko to już zostało mi do zakupu i zastanawiam się czy faktycznie np baby dream z Rossmanna czy stawiać na jakieś "lepsze droższe"
Ja na początku kupuje tylko olej ze słodkich migdałów i do kąpieli będę dodawać kilka kropel do wody.Jakie kosmetyki dla noworodka kupujecie? Czy stawiacie na produkty z jednej firmy? I jakie pieluszki? Tylko to już zostało mi do zakupu i zastanawiam się czy faktycznie np baby dream z Rossmanna czy stawiać na jakieś "lepsze droższe" [emoji2368]
A skąd się przytrafiła zakrzepica i cholestaza? Czułaś się gorzej?@Kruszynka1988 , też mam już olej ze slodkich migdałow ;-), a na początek tylko woda i szare mydło.
A kosmetyków wyczytałam że Bobini Baby, żel lipidowy ma niezły skład (ale tylko ten żel), a na odparzenia mam asekuracyjne Hipp. Tylka nie urywa, ale dużo lepszy skład niż Sudocrem.
A ja właśnie siedzę na IP. Dostałam skierowanie od gin, bo za dużo się tego nazbierało. Cukrzyca, cholestaza, zakrzepica, a dziś jeszcze doszło wysokie ciśnienie.
Mam nadzieję, że nie zostanę na patologii, ale dadzą mi leki i będę mogła wrócić do domu.
A dziecko "zmalało" mi o ok 500 g. Nie ufam już ginekolog prowadzącej w ogóle. Jak powiedziałam, że u innej lekarz wyszło duże dziecko, to mierzyła po parę razy i miałam wrażenie, że robi to tak, byle jej wyniki się zgadzały.
Bo pierwszy pomiar główki i brzuszka wychodził 36+4 (jestem obecnie 33+5), ale potem zmierzyła jeszcze dwa razy i do obliczeń wzięła najmniejszy wymiar 34+5.
To samo z szyjką. W czwartek miała 28 mm, dziś 48mm. Ja rozumiem, że różne aparaty i różne osoby mierzyły i że zawsze jest jakaś różnica, ale żeby w 5 dni urosła 2 cm?
Nic już nie rozumiem i mam naprawdę dość wszystkich lekarzy i całej służby zdrowia!
Mam cukrzycę ciążowa, nadciśnienie ciążowe i od kilku dni boli mnie noga w jednym miejscu, miałam tak przed ciąża przez siedzącą pracę i na kilka miesięcy przeszło-dlatego tak pytam bym może jakiś objawów nie pominęła. W tamtym tygodniu robiłam badania na zatrucie ale wszystko wyszło idealnie. Może to i lepiej że pójdziesz do szpitala jak masz taką nieogarnięta ginekologCholestaze mialam tez w poprzednich dwoch ciazach, wiec liczylam sie z tym, ze i tym razem sie pojawi. Mialam nadzieję, ze pozniej, no ale juz powolutku cos sie zaczyna.
A zakrzepica - coz... od 1,5 roku mam problem z krazeniem, zylakami i bolem nog. W ciazy wszystko sie pogorszylo i na dopplerze wyszło ze mam przewlekla niewydolność zylna. W jednej nodze zyly juz niedrozne. A niedawno zaczela mnie ta noga bolec i trochę puchnac i ponoc zakrzepica. Dostalam heparyne, a moja gin chyba po prostu chciala sie mnie pozbyc i wyslala na IP.