Wolę nie być zaskoczona w razie W. I ja osobiście usunelabym ciążę z wadą genetyczną, czy to w Polsce czy w klinice za granicą. Ale oczywiście jest to każdego indywidualna sprawaTak, koszt a spokój to dużo... Ale co zrobisz z wiedzą?
reklama
K
Katijah
Gość
Oczywiście, powiem Ci szczerze, że nie wiem co ja bym zrobiła.... Nie chcę być w sytuacji wyboru...Wolę nie być zaskoczona w razie W. I ja osobiście usunelabym ciążę z wadą genetyczną, czy to w Polsce czy w klinice za granicą. Ale oczywiście jest to każdego indywidualna sprawa
K
Katijah
Gość
Wiesz co zadzwoniłam jeszcze raz do kliniki. Pani mnie uspokoiła, że pobierają krew po terminie 10+6 a usg 12+ i mam nie czytać w internecie ani gdzie indziej tylko im zaufać.... Weź tu bądź spokojny i mądryHej! 15 dni różnicy między usg a badaniem krwi? To zdecydowanie za dużo, maksymalnie 5 dni a większość ginekologów preferuje 24-48h, na tej podstawie jest wyliczane ryzyko chorób, więc czas wyników krwi będzie rozbieżny o 2 tygodnie z usg. Jesteś pewna, że ktoś dobrze Cię poinformował?
Kasia03_88
Fanka BB :)
Już po wizycie, ciąża młodsza wg USG 5+5, kruszynka ma dopiero 2 mm Widać jeszcze jeden pęcherzyk, ale bez zarodka, za dwa tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy czy coś się rozwinie
K
Katijah
Gość
Ooo super wieści, może bliźniaki będą. Trzymam kciukiJuż po wizycie, ciąża młodsza wg USG 5+5, kruszynka ma dopiero 2 mm Widać jeszcze jeden pęcherzyk, ale bez zarodka, za dwa tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy czy coś się rozwinie
katherinnn
Hej! 15 dni różnicy między usg a badaniem krwi? To zdecydowanie za dużo, maksymalnie 5 dni a większość ginekologów preferuje 24-48h, na tej podstawie jest wyliczane ryzyko chorób, więc czas wyników krwi będzie rozbieżny o 2 tygodnie z usg. Jesteś pewna, że ktoś dobrze Cię poinformował?
Ja mam krew 21.12, usg 30.12. Mój gin od razu mi powiedział, że tak ma być i to jest ok i tak mnie będą umawiać, nawet 2 tyg między tymi badaniami mogą być. Ufam muTak to bardzo dobra klinika, też czytałam żeby zrobić jak najbliżej terminu....
Zgłupiałam powiem Ci
Szelcia36
Trudno mi powiedzieć dlaczego tak się stalo ze żaden lekarz nie zauważył, że dziecko ma zd. Testy pappa wyszły w normie ryzyko zd było 1:7000 wiec niskie. Usg tez nic nie wykazało. Nt 1,5 kosc nosowa obecna. Synek nie ma wad czy chorób współtowarzyszących. Powiedziano mi ze tak czasem bywa i tyle. Usg miałam robione na każdej wizycie i tez było wszystko dobrze.Ojej to co poszło nie tak?
Dlaczego wyszło wszystko ok? I nawet na usg lekarz nie zobaczył?
K
Katijah
Gość
Uff, bo faktycznie w necie co innego piszeJa mam krew 21.12, usg 30.12. Mój gin od razu mi powiedział, że tak ma być i to jest ok i tak mnie będą umawiać, nawet 2 tyg między tymi badaniami mogą być. Ufam mu
K
Katijah
Gość
Trudno mi powiedzieć dlaczego tak się stalo ze żaden lekarz nie zauważył, że dziecko ma zd. Testy pappa wyszły w normie ryzyko zd było 1:7000 wiec niskie. Usg tez nic nie wykazało. Nt 1,5 kosc nosowa obecna. Synek nie ma wad czy chorób współtowarzyszących. Powiedziano mi ze tak czasem bywa i tyle. Usg miałam robione na każdej wizycie i tez było wszystko dobrze.
reklama
jagoo2
Bo prawda jest taka, ze to aminopunkcja jest najpewniejsza, ale to badanie inwazyjneOjej to co poszło nie tak?
Dlaczego wyszło wszystko ok? I nawet na usg lekarz nie zobaczył?