reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Hej! :) 15 dni różnicy między usg a badaniem krwi? To zdecydowanie za dużo, maksymalnie 5 dni a większość ginekologów preferuje 24-48h, na tej podstawie jest wyliczane ryzyko chorób, więc czas wyników krwi będzie rozbieżny o 2 tygodnie z usg. Jesteś pewna, że ktoś dobrze Cię poinformował?
Wiesz co zadzwoniłam jeszcze raz do kliniki. Pani mnie uspokoiła, że pobierają krew po terminie 10+6 a usg 12+ i mam nie czytać w internecie ani gdzie indziej tylko im zaufać.... Weź tu bądź spokojny i mądry

Hej! :) 15 dni różnicy między usg a badaniem krwi? To zdecydowanie za dużo, maksymalnie 5 dni a większość ginekologów preferuje 24-48h, na tej podstawie jest wyliczane ryzyko chorób, więc czas wyników krwi będzie rozbieżny o 2 tygodnie z usg. Jesteś pewna, że ktoś dobrze Cię poinformował?
Tak to bardzo dobra klinika, też czytałam żeby zrobić jak najbliżej terminu....
Zgłupiałam powiem Ci
Ja mam krew 21.12, usg 30.12. Mój gin od razu mi powiedział, że tak ma być i to jest ok i tak mnie będą umawiać, nawet 2 tyg między tymi badaniami mogą być. Ufam mu

Ojej to co poszło nie tak?
Dlaczego wyszło wszystko ok? I nawet na usg lekarz nie zobaczył?
Trudno mi powiedzieć dlaczego tak się stalo ze żaden lekarz nie zauważył, że dziecko ma zd. Testy pappa wyszły w normie ryzyko zd było 1:7000 wiec niskie. Usg tez nic nie wykazało. Nt 1,5 kosc nosowa obecna. Synek nie ma wad czy chorób współtowarzyszących. Powiedziano mi ze tak czasem bywa i tyle. Usg miałam robione na każdej wizycie i tez było wszystko dobrze.

Trudno mi powiedzieć dlaczego tak się stalo ze żaden lekarz nie zauważył, że dziecko ma zd. Testy pappa wyszły w normie ryzyko zd było 1:7000 wiec niskie. Usg tez nic nie wykazało. Nt 1,5 kosc nosowa obecna. Synek nie ma wad czy chorób współtowarzyszących. Powiedziano mi ze tak czasem bywa i tyle. Usg miałam robione na każdej wizycie i tez było wszystko dobrze.
😘

reklama
Do góry