reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Niestety w zusie mi powiedzieli, że to musi załatwić pracodawca...
Nagina u mnie 5 tydzień mija od porodu a ja nawet takiej extra kasy którą się tutaj dostaje 6 tygodni przed porodem z kasy zdrowia do dziś nie dostałam bo mój pracodawca taki "szybki " jak i Twój... niemowiac że musze wniosek o macierzyński złożyć a oczywiscie też mój szef jelop mi nie przysłał takiego pisma do dzis i nie mogę złożyć wniosku bo tutaj w de mimo tego że jesteś zatrudniona to macierzyński płaci urząd miasta także jestem w czarnej dupie od paru tyg a na prawdę niema tego jakoś dużo...

Dziewczyny ile miałyście wizyt położnej w domu? U mnie była już 3 razy i na 4 się zapowiedziała, jestem trochę w szoku bo u znajomych to zazwyczaj po raz... Coś się zmieniło czy po prostu mają wątpliwości co do mojej opieki nad dzieckiem :D

Dziewczyny ile miałyście wizyt położnej w domu? U mnie była już 3 razy i na 4 się zapowiedziała, jestem trochę w szoku bo u znajomych to zazwyczaj po raz... Coś się zmieniło czy po prostu mają wątpliwości co do mojej opieki nad dzieckiem :D
U mnie byla raz i prosila zeby jej podpisac jakas kartke in blanco z ostatniej wizyty. Powiedziala zeby w razie problemow dzwonic to przyjdzie. Ale to roznie bywa. Moze jakas sluzbistka ci sie trafila :) mila chociaz?

4 razy chyba ze nie chce to musze napisac oświadczenie ze rezygnuje z potąd poloznej

@peszek ja się wciąż kulam w dwupaku. :)

Od dziś już jako sierpniówka :D ta ciąża to jakieś never ending story normalnie. Jednego dnia zgina mnie w pół a drugiego śmigam jak z motorkiem w dupce ;)
W piątek mam ostatnie ktg u gina i mam się wstawić w szpitalu...
W sumie to jestem trochę spokojnjejsza bo przynajmniej w końcu jakis konkretny termin :)
Pytanie tylko...która miała wywolywany poród i ile czekalyscie w szpitalu po przyjęciu na podlaczenie oxy,?
Bo jeśli będą mnie tam trzymać na sucho jeszcze kilka dni to się zalamie...

reklama
Ustawa przewiduje chyba 6 wizyt. Trafilas po prosru na rzetelna polozna. U mnie nie byla ani razu, tylko kazala do przychodni przyjechac.

Do góry