reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Tylko Esputicon ma inne stezenie i inna dawke sie podaje, to wiesz?
Tak, tak. Dzieki :) to troche inny skladnik. Przewertowalam wszystko :) Slynne Sabsimplex to mieszanka glownego skladnika Espumisanu i Esputiconu wlasnie. Simeticon i dimeticon. W sumie ciekawe ile ludzi daje sobie wmowic ze tylko te niemieckie oslawione kropelki, kiedy te dwa polskie leki to dokladnie to samo tylko bez aromatow i konserwantow...

Hej hej, cisza i spokój tu teraz :) tak wam zazdroszczę....
Ja wciąż w dwupaku. Skurcze uciążliwe,szczegolnie że wywolywane głównie ruchami Jasia, czuje jak mi się wwierca w macice :) :) jutro mam nadzieje juz ostatnie ktg w klinice.
Wszyscy wrozyli mi porod na poczatku lipca, a tu proszę...
O mamo, współczuję.

Hej dziewczyny!
Mam mały problem z karmieniem piersią, mała czasem je bardzo niespokojnie, rzuca sie na pierś i ciągnie brodawkę na wszystkie strony. Czy ktoś miał podobnie? Jak sobie z tym radzić ?
A od początku tak się wierci, czy po chwili? I ile od poprzedniego karmienia? Częściej wieczorem, czy cały czas?
Mój jak się werci, to trzeba go odbić i się uspokaja. Albo jak nie jest głodny, tylko chce possać, a mleko mu leci i się przejada. Bardzo rzadko denerwuje się, że pierś jest pusta a on chciałby więcej.

Mam pytanko. Miałam L4 do 24 lipca. Urodziłam 22 lipca. Oczywiście dostarczyłam pracodawcy akt urodzenia, ale jego księgowa ma urlop i Bóg jeden wie kiedy on w zusie załatwi macierzyński. Tymczasem ZUS mi wypłacił te ostatnie L4. Wychodzi na to, że dostałam kasę za te 3 dni za dużo (22,23,24). I co teraz? Wyrównają to z zasiłku macierzyńskiego? Będę musiała im to oddać? Czy jeszcze coś innego wymyślą?

Tak, tak. Dzieki :) to troche inny skladnik. Przewertowalam wszystko :) Slynne Sabsimplex to mieszanka glownego skladnika Espumisanu i Esputiconu wlasnie. Simeticon i dimeticon. W sumie ciekawe ile ludzi daje sobie wmowic ze tylko te niemieckie oslawione kropelki, kiedy te dwa polskie leki to dokladnie to samo tylko bez aromatow i konserwantow...
Sab simplex to simeticon, jak espumisan. Tylko wlasnie dawkowanie jest rozne. Ale co zadziwiajace w espumisanie 100 juz dawka jest zalecana taka jak w sab simplexie[emoji6]

A od początku tak się wierci, czy po chwili? I ile od poprzedniego karmienia? Częściej wieczorem, czy cały czas?
Mój jak się werci, to trzeba go odbić i się uspokaja. Albo jak nie jest głodny, tylko chce possać, a mleko mu leci i się przejada. Bardzo rzadko denerwuje się, że pierś jest pusta a on chciałby więcej.

O różnych porach tak robi i w nocy tez. Czasem po godzinie a czasem po dwóch od karmienia. Taka loteria zmienia jej sie przy każdym karmieniu. Nie wiem co robić ...

O różnych porach tak robi i w nocy tez. Czasem po godzinie a czasem po dwóch od karmienia. Taka loteria zmienia jej sie przy każdym karmieniu. Nie wiem co robić ...
Kurcze, jak nie ma regularnosci, to trudno coś poradzić. Ale od razu po przystawieniu się denerwuje, czy po jakimś czasie? była kiedyś karmiona butlą.?

reklama
Mam pytanko. Miałam L4 do 24 lipca. Urodziłam 22 lipca. Oczywiście dostarczyłam pracodawcy akt urodzenia, ale jego księgowa ma urlop i Bóg jeden wie kiedy on w zusie załatwi macierzyński. Tymczasem ZUS mi wypłacił te ostatnie L4. Wychodzi na to, że dostałam kasę za te 3 dni za dużo (22,23,24). I co teraz? Wyrównają to z zasiłku macierzyńskiego? Będę musiała im to oddać? Czy jeszcze coś innego wymyślą?
Wszystko jest ok,ja miałam L4 do 27 lipca,a urodziłam 21.Teraz pewnie dostaniesz pensję "normalną",czyli ciążowa,a odbiją w przyszłym miesiącu.Tak mi to tłumaczyła księgowa:)

Do góry