reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mam pytanko. Miałam L4 do 24 lipca. Urodziłam 22 lipca. Oczywiście dostarczyłam pracodawcy akt urodzenia, ale jego księgowa ma urlop i Bóg jeden wie kiedy on w zusie załatwi macierzyński. Tymczasem ZUS mi wypłacił te ostatnie L4. Wychodzi na to, że dostałam kasę za te 3 dni za dużo (22,23,24). I co teraz? Wyrównają to z zasiłku macierzyńskiego? Będę musiała im to oddać? Czy jeszcze coś innego wymyślą?

Żeby dostarczyć macierzyński do zusu pracodawca ma 21 dni przypuszczam ze wyrowanaja ci to z macierzyńskim te 3 dni

reklama
Sab simplex to simeticon, jak espumisan. Tylko wlasnie dawkowanie jest rozne. Ale co zadziwiajace w espumisanie 100 juz dawka jest zalecana taka jak w sab simplexie[emoji6]
A to nie wiem. Gdzies na stronie znalazlam takie info ze to mieszanka tych dwoch. Moze jest kilka wersji? :)

Załączniki

• Screenshot_2018-07-31-16-23-51.png
    Screenshot_2018-07-31-16-23-51.png
    47,3 KB · Wyświetleń: 88
Hey melduje się po anginie nadal na antybiotyku ale karmie cycem bo.po.modyfikowanym ulewal kolki makabra i stwierdziłam ze zaufam wam i dam mu pierś i priobiotyk biorę tak ze małemu nic nie musze dawać polozna mówi ze dobrze robie z tym ze przez.ta dobę jak mały bym.na modyfikowanym pokarm sobie zepsulam [emoji22] i jest go mało pije herbatki laktacyjne i tego Lecha free zobaczymy do 4 dni.pozniej jeśli nie pomoże polozna da.mi oksytocyne żałuję że odrazu się was nie posłuchałam [emoji22]. Cóż człowiek na błędach się uczy

Hey melduje się po anginie nadal na antybiotyku ale karmie cycem bo.po.modyfikowanym ulewal kolki makabra i stwierdziłam ze zaufam wam i dam mu pierś i priobiotyk biorę tak ze małemu nic nie musze dawać polozna mówi ze dobrze robie z tym ze przez.ta dobę jak mały bym.na modyfikowanym pokarm sobie zepsulam [emoji22] i jest go mało pije herbatki laktacyjne i tego Lecha free zobaczymy do 4 dni.pozniej jeśli nie pomoże polozna da.mi oksytocyne żałuję że odrazu się was nie posłuchałam [emoji22]. Cóż człowiek na błędach się uczy

Przystawiaj małego często do cyca

reklama
Oj myslalam, ze jak odstawilas to odciagasz. Szkoda, ze ten "madry" lekarz, ktory kaxal Ci odstawic piers bie powiedzial zeby odciagac w tym czasie. Trzymam kciuki zeby mleczka szybko bylo wiecej!

Do góry