reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Gratulacje Margana! Wszystko ok? Jak sie czujecie? Beda Cie stawiac na nogi niedlugo? Mnie postawili po 6h... Sily i braku bolu zycze!
Dzieki. Tobie tez graluluje!
Beda mnie stawiac po wizycie lekarskiej, gdzies ok. 10.00-11.00
Boli mnie okropnie. A Ty jak sie czujesz?

Dzieki. Tobie tez graluluje!
Beda mnie stawiac po wizycie lekarskiej, gdzies ok. 10.00-11.00
Boli mnie okropnie. A Ty jak sie czujesz?
To nie byla planowana cesarka, prawda? Co sie stalo jesli mozna spytac?
Ja dobrze, dziekuje. Z każdym dniem coraz lepiej, choc boli w cholere... ;/ ale zapieram sie przed mocnymi lekami przeciwbolowymi i lece tylko na paracetamolu i ibuprofenie od poczatku. Chyba wole wiedziec kiedy boli i czuc ten bol, by miec swiadomosc na ile i jakie ruchy moge sobie pozwolic, a kiedy cialo mowi mi 'stop'. Choc jak wczoraj sie zakrztusilam piciem i zaczelam kaszlec to myslalam ze umre z bolu... :/ (uwazaj prosze).
Ale naprawde z godziny na godzine jest lepiej, tylko trzeba sie zmuszac, zeby sie ruszac... a latwe to nie jest.

To nie byla planowana cesarka, prawda? Co sie stalo jesli mozna spytac?
Ja dobrze, dziekuje. Z każdym dniem coraz lepiej, choc boli w cholere... ;/ ale zapieram sie przed mocnymi lekami przeciwbolowymi i lece tylko na paracetamolu i ibuprofenie od poczatku. Chyba wole wiedziec kiedy boli i czuc ten bol, by miec swiadomosc na ile i jakie ruchy moge sobie pozwolic, a kiedy cialo mowi mi 'stop'. Choc jak wczoraj sie zakrztusilam piciem i zaczelam kaszlec to myslalam ze umre z bolu... :/ (uwazaj prosze).
Ale naprawde z godziny na godzine jest lepiej, tylko trzeba sie zmuszac, zeby sie ruszac... a latwe to nie jest.
Robili mi usg 3 razy. Za kazdym razem po dwa pomiary. I caly czas wychodzila waga 4400- 4600g. Ale to mniej wazne, bo wychodzil tez obwod brzuszka sporo wiekszy od glowki, co grozilo tym ze glowka sue urodzi a barki zaklinuja. Do tego zielone wody.
No nie ma co ukrywac, jestem zla.

urodzilam wczoraj centralnie w południe synusia 3.5 kg. silami natury, mialam swietna polozna poszlo sprawnie ! synus jest kochanyy, czesto mi placze bo mam slabo pokarmu i sie nie najada.... nie wiem co zrobic zeby pomoc sobie i przy okazji jemu w laktacji. malutki urodzil sie z raczka przy buzi przez co byl caly czerwoniutki, pokozne mowily ze za dwa dni nie bedzoe ani sladu.
moje cudo- milosc od pierwszego wejrzeniaa
Zobacz załącznik 877698
Gratulacje! Niech maluszek rosnie zdrowo, a Ty dochodz szybko do siebie!

Hey laski ja jednak przyjechałam o około 00:00 północy skurcze mnie właśnie obudzily juz są konkretne zaczęłam patrzeć na zegar są co 1m na wkladce taka łyżeczka jak jakiegoś płynu słabo mi trochę telepie się liczę ze się rokreca. Jeśli nie to i tak jutro decyzja czy bd indukowac czy w poniedziałek ale raczej do domu wyjdę z małym [emoji4][emoji7]
Mam nadzieje, ze jestes po[emoji4]

Robili mi usg 3 razy. Za kazdym razem po dwa pomiary. I caly czas wychodzila waga 4400- 4600g. Ale to mniej wazne, bo wychodzil tez obwod brzuszka sporo wiekszy od glowki, co grozilo tym ze glowka sue urodzi a barki zaklinuja. Do tego zielone wody.
No nie ma co ukrywac, jestem zla.
No to sie troche "machneli" z tymi pomiarami... :/ nie chcieli nawet probowac?

No coz... Tak sobie mysle, ze juz i tak nie mamy wplywu na to co bylo, zostaje cieszyc sie tym co jest. Wazne ze jestescie razem i wszystko bezpiecznie sie skonczylo!

urodzilam wczoraj centralnie w południe synusia 3.5 kg. silami natury, mialam swietna polozna poszlo sprawnie ! synus jest kochanyy, czesto mi placze bo mam slabo pokarmu i sie nie najada.... nie wiem co zrobic zeby pomoc sobie i przy okazji jemu w laktacji. malutki urodzil sie z raczka przy buzi przez co byl caly czerwoniutki, pokozne mowily ze za dwa dni nie bedzoe ani sladu.
Zobacz załącznik 877698
Cudo :) zejdzie mu szybko na pewno ten kolorek. Super ze zdrowy, naturalnie i jestescie szczesliwi. Zdrowka! :)

No to sie troche "machneli" z tymi pomiarami... :/ nie chcieli nawet probowac?

No coz... Tak sobie mysle, ze juz i tak nie mamy wplywu na to co bylo, zostaje cieszyc sie tym co jest. Wazne ze jestescie razem i wszystko bezpiecznie sie skonczylo!
Lekarz powiedzial, ze nie potrafi zagwarantowac, ze porod sn skonczy sie dobrze, wiec decyzja jak dla mnie byla jedna.
Wiesz, jak by to glowja byla duza to jeszcze w ostatniej chwili mozna zrobic cc. A jak glowka sie urodzi a barki utkna to juz duzo wiekszy problem. Za duze bylo ryzyko. No trudno, juz sie nie odstanie.

reklama
Zobacz załącznik 877698

Gratulacje!!!

Do góry