reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Pierwsze slysze o skierowaniu na porodowke, dlatego pytalam[emoji6]

Ja mam wizyte w poniedzialek i wtedy pessar zciagany. Bede wtedy w 37t4d[emoji5]
Właśnie jak rodziłam synka to be skierowana pojechałam i przyjęli mnie ,
Ale teraz to nie wiem i ci chidzio tym skierowwniem ,ostatniO jak byłam w tym szpitalu to słyszałam jak pielęgniarka mówiła do pacjentki że oni SOR mają tylko id 22 do 6 rano może o to chodzi ? I gdybym nie miała skierowania tondo innego szpitala mogą mnie odesłać ,sama nie wiem ?

dziewczyny ogarnijcie lepiej torby, bo potem będziecie miały jak ja - mój stary na raty mi wszystko dowoził, przez co miałam pod łóżkiem 3 torby, milion niepotrzebnych rzeczy i brak tych niezbędnych, dokupywał jeszcze pod szpitalem coś, co mieliśmy w domu. No i zamiast koszul przywiózł mi sukienki, zamiast bielizny do karmienia - koronkowe sztywne staniki itd. Przywiózł też np. całą wielką pakę pieluch - 88szt. bo nie był pewien, ile ma tego wziąć.
No chyba że wasi jacyś bardziej ogarnięci :)
Dzisiaj biorę się za pakowanie. :) dzięki za dobrą radę

Ale teraz to nie wiem i ci chidzio tym skierowwniem ,ostatniO jak byłam w tym szpitalu to słyszałam jak pielęgniarka mówiła do pacjentki że oni SOR mają tylko id 22 do 6 rano może o to chodzi ? I gdybym nie miała skierowania tondo innego szpitala mogą mnie odesłać ,sama nie wiem ?
Ja tez mam.skierowaniem do szpitala lekarz powiedział ze raczej nke trzeba ale nie zaszkodzi mieć

Hej dziewczyny,

14.06 o 8 rano przyszły na świat nasze córeczki - Ellin (2400 g) i Koral (2000g).
Są przecudowne. Koral jest bardzo malutka i potrzebuje dokarmiania i dogrzewania, ale może juz jutro wyjdziemu razem do domu.

Porod byl przez cc, ale nie bylo zle. W sumie to były to najpiekniejsze 45 minut w moim zyciu.

Zyczymu wszystkim mamusiom wytrwalosci na końcówce ciąży!
Gratulacje :-*

Generalnie nie ma skierowania do szpitala bo możesz rodzic gdzie chcesz lub gdzie będziesz mieć szybciej w razie akcji

A te godz od 22-6:00 to opieka właśnie sor gdzie z nagłymi przypadkami pacjenci przyjeżdzają od 6-22 pracują lekarze w przychodni wiec przyjmują pacjentów a w weekendy święta i dni powszednie 22-6 mysle ze to o to chodziło nie o porodówkę

Generalnie nie ma skierowania do szpitala bo możesz rodzic gdzie chcesz lub gdzie będziesz mieć szybciej w razie akcji

A te godz od 22-6:00 to opieka właśnie sor gdzie z nagłymi przypadkami pacjenci przyjeżdzają od 6-22 pracują lekarze w przychodni wiec przyjmują pacjentów a w weekendy święta i dni powszednie 22-6 mysle ze to o to chodziło nie o porodówkę
Ja też caly czas myslalam że nie trzeba skierowania, ale skoro wypisałem to niech będzie,
A bez skierowania tak jak piszesz pewnie tez by mnie przyjęli

reklama
dziewczyny ogarnijcie lepiej torby, bo potem będziecie miały jak ja - mój stary na raty mi wszystko dowoził, przez co miałam pod łóżkiem 3 torby, milion niepotrzebnych rzeczy i brak tych niezbędnych, dokupywał jeszcze pod szpitalem coś, co mieliśmy w domu. No i zamiast koszul przywiózł mi sukienki, zamiast bielizny do karmienia - koronkowe sztywne staniki itd. Przywiózł też np. całą wielką pakę pieluch - 88szt. bo nie był pewien, ile ma tego wziąć.
No chyba że wasi jacyś bardziej ogarnięci :)
Ja już ogarnęłam :D

Do góry