reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Chyba zadna z nas nie jest[emoji12][emoji12] ja nawet fizycznie nie jesten gotowa bo codziennie niewyspana[emoji19]
No i ja tez nie wyspana :( Wyszły mi rozstępy na wzgórku łonowym i wg ludzi z internetów to znaczy że tuż tuż :D Chcę pojechac do szpitala ze skurczami, urodzić i mieć to za sobą :)

reklama
A mi naczynka na nogach popekaly[emoji53] najgorsze ze to nie zejdzie i wstyd nogi pokazac
Ja mam brzuch cały poharatany rozstępami, są ogromne i wyglądają odstraszająco... Po ciąży chyba się będę rozglądać za jakimiś zabiegami laserowymi bo nie mogę na swój brzuch patrzeć

To jak to w końcu jest z tym donoszeniem? Zawsze myślałam że donoszona jest od 38+1

Donoszone ciąża liczy się jak skończysz 37 tydzień
Ta moja koleżanka ur w kwietniu w 36+5 dzień i w szpitalu lekarze nie licza tydzień+dzień
wiec jej mały jest zaliczony jako wczesniak
Co za tym idzie kolka dni dłużej musi leżeć bo obserwuja, musisz zaliczyć później lekarzy jak wyjdziecie z szpitala bo to wczesniak, No i magda dodatkowo musi żelazo podawać małemu przez ileś tygodni
A mały miał 3200g w tym 36 tyg wiec i waga fajna i zdrowy ale jednak wszędzie wpisany jako wczesniak

Gdyby się urodził w 37 tyg to już normalny noworodek
Ola żeby ciąża była donoszone musisz mieć 37+1 wg aplikacji

reklama
Do góry