reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas K. uprzedzony o depresji u innych. Będzie pomagał i obserwował jak coś. Obie mamy mamy w pogotowiu, ale na początek chcemy być sami i nauczyć się obsługiwać Stasia ;)

reklama
Niestety....ale zobacz jedne maja duzo na plusie i szybko traca...a drugie mecza sie dlugo. No coz wiem ze ci ciezko i cie to smuci ale jeszcze troszeczke. Moim zdaniem u ciebie woda sie zatrzymuje,zapytaj lekarza czy mozesz cos brac na to zeby zeszla woda. Dzis tak glosno im to powiedziałam ze chyba pol ulicy slyszalo. Trudno nie mam zamiaru lezec w szpitalu i sie zamartwiav o nich ....wole sie wydrzec ale w domu byc. A ze sie pomecza troche to.na dobre im wyjdzie.....dzis dostali opieprz ze skarpetek nawet nie poskladaja. Ja sortuje wywieszam zbieram a oni co......wydarlam sie. Poskladali i pochowali do komody.
Moj lekarz nie widzi problemu[emoji6]

Ja tez dzisiaj sie wydarlam na mloda i to kilka razy. Ale to chyba dlatego, ze fatalnie sie czuje i juz nie mialam sily kompletnie[emoji53]

Hej :) dotarłam w końcu :p ciągle coś się działo. Nie dam rady nadrobić bo ponad 1500 postów. Wydarzyło się coś przez te 3 dni? U mnie wszystko ok :) Wszystko się udało, pogoda piękna, może aż za, bo było 27 stopni :p
Super, ze wszystko sie udalo! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia[emoji3]

Zdecydowanie [emoji106]
Planując ciążę liczyłam się przytycia w ciąży i ok 4-5 kg tkanki tłuszczowej więcej (ok 3-4kg mi "brakowało" żeby być w normie)
A mięśnie wrócą ;) (no, nie same, ale już ja się o to postaram :p)
Już obiecałam Hani, że w przyszłym roku robimy razem połówkę ;) [emoji23]

Ja to tylko się moddlilam żeby znowu nie mieć +30 [emoji23]

U nas K. uprzedzony o depresji u innych. Będzie pomagał i obserwował jak coś. Obie mamy mamy w pogotowiu, ale na początek chcemy być sami i nauczyć się obsługiwać Stasia ;)
No mój niestety nie będzie mógł z nami spędzać czasu z powodu pracy na tyle ile bym potrzebowała dlatego mamcia to wybawienie [emoji4] a mój ma super kontakt z moja mama A do tego będzie czuł się bezpieczniej wiedząc że ktoś przy nas jest [emoji4]

Ja sie czuje coraz gorzej[emoji20] I to jak zwykle kiedy nie mam jak polezec i wyleczyc sie[emoji53]
Ide spac, bo juz nie mam sily kompletnie, a jeszcze M mnie wnerwil.

Dobrze, ze masz wsparcie w mamci. Moja wszystko tylko utrudniala, choc wiem, ze nie celowo.
Nie no moja mamcia to złoty człowiek na prawdę zresztą tesciowka też, w życiu w nic się niewtracaly nawet jak mieszkaliśmy z teściową to nie weszła jak nas nie było do tego ugotowała jak pracowaliśmy całe dnie jak ja o coś poprosiłam to też nigdy nie było problemu tylko że mama mojego nie ma możliwości przyjechać tutaj . Moja mama jak ja poproszę o radę to doradzi , ale tak to zawsze powtarza żeby kazdy żył tak jak mu dobrze i się niewtraca i akceptuję każdy wybór drugiego człowieka [emoji4] zdecydowanie jest moja najlepsza przyjaciółka i wiem że mogę jej w 100% zaufać.

On nie rozumie, ze juz teraz go bardziej potrzebuje[emoji53]
Chociaz ostatnio jak po raz kolejny, przy jakiejs okazji, wyrzucalam mu to jak bylo po porodzie to po raz pierwszy przyznal mi racje i powiedzial, ze tym razem tak nie bedzie[emoji33] Az w szoku bylam i mam nadzieje, ze wywiaze sie z obietnicy[emoji6]

Wtedy tez byl inny problem. Mieszkalismy z rodzicami. I mimo, ze pomoc byla na miejscu to moja mama jest bardzo trudna i oczywiscie wiedzaca lepiej. Do tego doszly mega problemy z karmieniem i juz sobie kompletnie nie radzilam psychicznie.

U mnie tez do tego dochodziła mama z która mieszkałam i miałam wrażenie ze to ona jest mama a nie ja nonstop mnie pouczała robiła za mnie wiele rzeczy No I karmienie tak samo [emoji58]
Mam nadzieje ze teraz będzie inaczej bo zupełnie inne podejście mam do dziecka
Mieszkam sama jestem starsza i bardziej świadoma i mama tez już inna

reklama
Do góry