reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Tak w ogóle, to nie wiecie, jak się ma chorobowe do krótkiego weekendowego wyjazdu?
Czy skoro mam "się oszczędzać, dbać o siebie, dużo odpoczywać" to wyjazd na dwa-trzy dni się w tym mieści czy niekoniecznie..?
Przy "normalnym" chorobowym raczej nie, a przy ciazowym...?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak w ogóle, to nie wiecie, jak się ma chorobowe do krótkiego weekendowego wyjazdu?
Czy skoro mam "się oszczędzać, dbać o siebie, dużo odpoczywać" to wyjazd na dwa-trzy dni się w tym mieści czy niekoniecznie..?
Przy "normalnym" chorobowym raczej nie, a przy ciazowym...?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Co masz napisane z zwolnieniu 1 czy 2? 2 to możesz chodzic

Co masz napisane z zwolnieniu 1 czy 2? 2 to możesz chodzic
Różnie, ale przy następnym przypilnuję, żeby było 2... ;)
Teraz i tak to, co chodzę to "niezbędne", wszystko załatwiam przy okazji wyjścia do lekarza itd. Ale pytam hipotetycznie.. ;)
Czyli jak będę miała 2, to mogę spokojnie wyjechać na weekend?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Różnie, ale przy następnym przypilnuję, żeby było 2... ;)
Teraz i tak to, co chodzę to "niezbędne", wszystko załatwiam przy okazji wyjścia do lekarza itd. Ale pytam hipotetycznie.. ;)
Czyli jak będę miała 2, to mogę spokojnie wyjechać na weekend?

0d1yrjjgtd95fou3.png
2 to to ze mozesz chodzic wiec wrazie kontroli zawsze mozna nasciemniac czemmu Cie nie ma:D

Ja sie jakos kontrola nie przejmuje... mysle ze oni to sprawdzaja ale innych... zreszta ja dopiero od tygodnia siedzę wiec mysle ze spoko a i tak pracodawca mi płaci a on mnie nie sprawdzi:)

reklama
Ja sie jakos kontrola nie przejmuje... mysle ze oni to sprawdzaja ale innych... zreszta ja dopiero od tygodnia siedzę wiec mysle ze spoko a i tak pracodawca mi płaci a on mnie nie sprawdzi:)
Ja jestem na chorobowym od listopada, najpierw szpital, potem faktycznie leżenie, ale od niedawna zaczęłam wychodzić na jakiś krótki spacer itd.
Sprawdziłam, i poprzednie miałam z 2, obecne z 1... :(
Ale kolejna wizyta 06.03, i wtedy zwrócę uwagę, żeby było 2 :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry