reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja przed ciaza tez chodzilam na nfz, albo sie zapisywalas na dany dzien i tak przy kazdej wizycie albo codziennie rano, jak w moim przypadku dzwonisz i lapiesz miejsce do danej dentystki na dana godzine. Pisze ze lapiesz, poniewaz tam gdzie ja chodze, lecza bardzo dobrze i ludzie stoja w kolejce od 5/6 do 7/8 i pokolei wpisuja sie na liste. I tak za kazdym razem.

Tez to kiedys przezylam, trzymaj sie :*:(

Ja tez mrozone tylko w takiej postaci. Ale zjadlabym swierzych prawdziwych z krzaczka/drzewa :D
Czyli z dentystą w ciąży to jest tak samo jak z innymi specjalistami, że muszą przyjąć do 7 dni?

reklama
Hej dziewczyny :) Powiedzcie jak to jest z dentystą z NFZ? Czy w roku można zrobić tylko jednego zęba? Czy jak to jest?
Na NFZ robisz ile chcesz... Tylko za znieczulenie (jeśli je chcesz) doplacasz
Niestety w PL bez pieniedzy sie nie wyleczysz... Wszędzie trzeba isc prywatnie dlatego nie wiem po co odprowadzane sa te skladki zdrowotne skoro zeby zapisac sie do kardiologa na nfz trzeba czekac pol roku... Bo przyjmuje raz w tyg a prywatnie codziennie...

0d1ysek27fwlna7d.png

f2w39n7303c24ozn.png

Czyli mogę zrobić wszystkie zęby, które mam do zrobienia? Bo kiedyś słyszałam, że z NFZ przysługuje jeden ząb w roku, ale widocznie w ciąży są inne zasady. A jak jest ze znieczuleniem? Też jest bezpłatne? Plomby są takie same jakbym poszła prywatnie?
Ola no co ty gadasz... Jak jeden ząb... Nigdy tak nie było... Jak masz chore to wszystkie...

f2w39n7303c24ozn.png

Dziękuję Ci bardzo :) Też mam kilka zębów do zrobienia a skoro jest możliwość, żeby zrobić je za darmo to czemu nie skorzystać tym bardziej, że i tak trzeba to kiedyś ogarnąć :) Za leczenie kanałowo u mojego lekarza zapłaciłam ostatnio 800 zł :szok: Myślałam, że się popłaczę. Póki co mój gin nic nie wspominał o zaświadczeniu ale dla samej siebie je wyleczę. Jeszcze dziś zadzwonię i się zapytam co i jak :)
Ja raz pokazałam kartę ciąży i tyle...

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry