reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień Dobry chorowitki.. Wracajcie ssybko do zdrowia ;*
Nadrobilam Was i zaraz sie zbieram na sniadanie, pol nocy nie przespanej, co chwile snilo mi sie,ze nie mam sie gdzie wysikac a strasznir mi sie chce i budzilam sie z pelnym pecherzem.. :D a wczoraj za duzo chyba myslalam o badaniu polowkowym. Snilo mi sie, ze lakarz robil usg, nagral wszystko zeby pozniej moj mogl zobaczyc. Jak szlam go wolac to powiedzial ze bedzie chlopczyk. Na co moj sie tak zmartwil, ze monitor sie zacial i wylaczyl i nic nie poogladal.
chyba sie martwie, bo wszyscy xhca dziewczynke :(

Gdzie wrzucilas ?:)

Ja tez mam od 7tc widoczny, byl wiekszy alr to przez wzdecia a teraz robi sie sztywny i rysuja sie obramowki piekne na brzuchu :)

Nie jestes sama :(

Zazdroszcze, mi z malego B zrobilo sie pelne B :D

Tez zaczelam brac raz dziennie, tylko nie wiem czy moge bez wiedzy lekarza :/ a tez czuje te napinania i bole a po magnezie przechodzi mi nawet ten okropny bol glowy.

Z dwa tygodnie temu snilo mi sie ze poronilam, dwa dni temu ze cala bylam we krwi :(

Mije miasto nie jest malutkie bo to miasto dla kuracjuszy, miasto wypoczynkowe bla bla bla. :D ale malo sklepow dzieciecych, innych jest pelno :p ale i tak brakuue np. HM.

W chwili wolnej mozesz na priv wyslac przepis na krem do przesuszonych dloni :) i sprawdzony przepis na biszkopt :)

Ja robilam 3× woda morska. Pamietaj zebys nie pila i nie jadla pol godziny przed. Zebys nie robila na czczo bo mozesz zwymiotowac albo poglebia sie mdlosci. :)
Wrzuciłam w wątku z naszymi brzuszkami :)

reklama
Polecam Zablocka mgielke solankowa! Mam duze problemy z zatokami i dopiero ona mi zaczela pomagac. Na corke tez zadzialala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
I można to stosować w ciąży? :)

f2w39n7303c24ozn.png

Z dwa tygodnie temu snilo mi sie ze poronilam, dwa dni temu ze cala bylam we krwi :(

W chwili wolnej mozesz na priv wyslac przepis na krem do przesuszonych dloni :) i sprawdzony przepis na biszkopt :)
też miałam takie sny, a potem bałam się iść do wc...

Co do przepisów - wrzucę później na wątek z przepisami - gdzieś mam opis, który kiedyś pisałam, więc jak sobie przypomnę, gdzie.... ;)

Ale z biszkoptem jest pewien problem - nie jem jajek, sporadycznie pojedyncze (alergia), a myślę, że przepis na wegański biszkopt bez cukru (a takie teraz robię) to nie to, czego szukasz ;)
Ale mam gdzieś przepis kumpeli, jeszcze ze "starych czasów".. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

martaaa515, 9go lutego.
Od 9tc biorę dupashon bo plamiłam. Ale tu raczej z racji choroby. Bo byłam strasznie chora, kaszlałam jak gruźlik na umarciu.
A na USG genetycznym bada lekarz czy nie? Bo jutro jadę.

ja na l4 jestem od początku roku :)
Ja na l4 siedzę od 6 -7tc, bo praca przy zmiennych temperaturach -18 i do + przy odpieku. Cięgle przy lodówkach. Ciągły ruch, ciężkie rzeczy i praca do zrobienia dla 5 osób. Czyli praca w handlu. Mi już przed wizytą u lekarza chcieli wydać urlop żebym tylko w pracy nic sobie nie zrobiła. Do 8tc mogłabym spokojnie popracować, ale potem były nudności i wymioty :D

Ogólnie nie nadrobię was dziewczyny 500 stron :D.
Witam wszystkie nowe mamy. U mnie tyle się działo, że nawet nie miałam kiedy przysiąść i poczytać, a co dopiero pisać z Wami. Z ciążą wszystko ok u mnie. Sny też mam dziwne. Jeden opowiedziałam mężowi ale on się boi seksu w ciąży :( A ja czasami mam taką ochotę się poprzytulać. :)

Co do przepisów - wrzucę później na wątek z przepisami - gdzieś mam opis, który kiedyś pisałam, więc jak sobie przypomnę, gdzie.... ;)

Ale z biszkoptem jest pewien problem - nie jem jajek, sporadycznie pojedyncze (alergia), a myślę, że przepis na wegański biszkopt bez cukru (a takie teraz robię) to nie to, czego szukasz ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
O dajcie przepis na biszkopt tylko prosty bo ja piec umiem tylko szarlotka :)
A zrobiłbym taki buszkocik z owocami i galaretka

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja z tego przepisu bez jajek z chęcią skorzystam bo syn ma alergie na jajka. Może rzeczy z dodatkiem jajek ale w małych ilościach, a taki bez jajek może mu zasmakuje. Bez cukru też się sprawdzi..

reklama
Do góry