reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wow, to szybko zamierzacie konczyc prace. Jak mnie sie spytali kiedy koncze to powiedzialam,ze pod koniec czerwca ( termin 24 lipca).
Z ostatnim bobo nie zdazylam nawet odejsc na macierzynski,bo urodzil sie za wczesnie,
Teraz moj gol to 37 tygodni co najmniej.

My od maja nie chorowalismy ( chlopcy rowniez). I oby tak dalej :happy2:

Wszystkim chorowitkom duzo zdrowia,

Powodzenia na wizytach.
Wszystko zależy, jaką masz pracę, dojazd do pracy (np u mnie 1h w jedną stronę) itd.
Moim zdaniem lepiej myśleć o dziecku niż pracować "za wszelką cenę"...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Wszystko zależy, jaką masz pracę, dojazd do pracy (np u mnie 1h w jedną stronę) itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jasne, że tak. Ja nie mam ciężkiej pracy ale całe 8h dziennie przed komputerem. Wstawanie o 6 też nie należy do najprzyjemniejszych. A te 2 miesiące z hakiem to nie jest wcale jakoś dużo, a na spokojnie będę mogła sobie wszystko przygotować, poprać, poprasować, ogarnąć łóżeczko, wózek i całą resztę rzeczy :)

Mojego snu to i tak żadna nie pobije :D Śniło mi się że to mój J jest w ciąży a nie ja i pojechał rodzić do szpitala i tam poród odbierała mu mamaginekolog :D Ale po czasie stwierdził że ma to w dupie bo to tak cholernie boli że idzie na cesarkę :D Te ciążowe sny są dziwne :D
Współczuję dziewczyny chorób, mnie coś wczoraj wieczorem gardło pobolewało, ale dzisiaj już nic nie czuję więc chyba fałszywy alarm to był.
Miłego dnia Wam życzę chociaż u mnie jest szaro i ponuro i deszcz pada brrr nie lubię takiej pogody

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja jak na 6 do pracy, to 4:10 wstawałam. Jak ginekolog dowiedział, sie jaki mam charakter pracy od razu mnie wyslał na zwolnienie, powiedział że nie ma mowy, że będę pracować nawet krócej. Bronilam sie, mówiłam, ze pracodawca da mi inne obowiązki itp to się zapytała czy wole pracować czy utrzymać ciaże. Wtedy zrozumiałam powagę i grzecznie udałam się na l4. Za pracą tęsknie bardzo. Jestem tą szczęściarą która kocha swoją pracę i nie wyobraża, sobie że mogła by robic co innego w zyciu. Jak już nie mogę wytrzymac z tęsknoty to jedziemy z Ł na taki punkt dla spotterów w Warszawie i stamtąd oglądam samoloty, to choć na troche mi starczy :)

Ja leżenia ciąg dalszy :( całą noc bolała mnie głowa i nic a nic nie mogłam spać aż w końcu rano się przełamałam ( nie lubię leków w ciąży ) i wzięłam paracetamol... :( już nie wytrzymałam... Do tego ten kaszel i katar... Masakra..
Czuję się jak kupa :(

p19u3e3kdpacvxaz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Marika, przez to przeziębienie nie wiem jak w smaku wyszło ciasto! :D Albo coś przegapiłam ;)

Doświadczone mamy- wiecie może dlaczego, brudzenie pojawia się po stosunku i ból w podbrzuszu? Tylko nie dzień po, tylko na drugi dzień. Bo bez seksu nic się nie dzieje. Tak mnie to od paru dni zastanawia.

Też myślę że nadżerka...

Siemka! Ja dziś sny tak glupie, że o matko. Sniło mi sie, że dziecko już było z Nami ale bardzo plakało bo nie chcieliśmy go wykąpać w ekstrakcie z lisa! Tak! Na półkach w sklepach były płyny do kąpieli z ekstraktami zwierzecymi sowy, lisy, wilki. A potem mi się sniło że miałam piękną białą koszule, zatrzymala się przy mnie czarna limuzyna z której wyszedł Putin i postrzelil mnie w brzuch a ja sie rozplakalam, że koszuli nie dopiorę.
Byłam już dam mocz i krew do badań, bo mój Ł dzis wolne więc jutro nie będę musiała autobusem jechać na czczo. A w piątek wizyta :)

Hhahaah niezłe te Wasze sny, faktycznie :D mi też się śnią jakieś głupoty ale zapominam....

Dziewczyny w Hm która ma aplikacje jest kod -15% na zakupy
0234 jak któraś chce coś już kupić to warto [emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

....a ja oczywiście zrobiłam zakupy w weekend bez rabatu :crazy: Ja jestem mistrzem dobrych deali, ehh....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja też będę pracowała do końca kwietnia, jeśli nadal będę się dobrze czuła, bo wiem, że potrzebuję tego ostatniego trymestru dla siebie i dzidziusia. Rozumiem, jeśli ktoś nie ma wyjścia, bo taka praca też bywa, ale na szczęście u mnie nie ma problemu. A końcówka, tym bardziej jeśli będzie ciepłe lato, będzie na pewno męcząca....

A na USG genetycznym bada lekarz czy nie? Bo jutro jadę.

ja na l4 jestem od początku roku :)

....myślę że każdy ma jakieś powody będąc na zwolnieniu lub pracując i nie ma co wnikać ;)

Na genetycznym raczej nie wezmą Cię na fotel, chyba że wszystko ogarnia jeden lekarz do którego stale chodzisz, to pewnie weźmie Cię też na fotel, jeśli coś Cię niepokoi...

reklama
Dzień Dobry chorowitki.. Wracajcie ssybko do zdrowia ;*
Nadrobilam Was i zaraz sie zbieram na sniadanie, pol nocy nie przespanej, co chwile snilo mi sie,ze nie mam sie gdzie wysikac a strasznir mi sie chce i budzilam sie z pelnym pecherzem.. :D a wczoraj za duzo chyba myslalam o badaniu polowkowym. Snilo mi sie, ze lakarz robil usg, nagral wszystko zeby pozniej moj mogl zobaczyc. Jak szlam go wolac to powiedzial ze bedzie chlopczyk. Na co moj sie tak zmartwil, ze monitor sie zacial i wylaczyl i nic nie poogladal.
chyba sie martwie, bo wszyscy xhca dziewczynke :(

Grzeje się już herbatką :) Niech już się ta zima kończy, chce wiosnę a najlepiej lato! :D
Wrzuciłam fotkę z 16tc ale nic się brzuszek nie zmienił od 14tc :)

Gdzie wrzucilas ?:)

Ja już widziałam, tak koło 7tc, że jest inny niż zawsze a teraz jak oglądam się w lustrze to widać, że przód brzucha jest taki zaokrąglony jakbym miała piłkę w środku :)
Ja tez mam od 7tc widoczny, byl wiekszy alr to przez wzdecia a teraz robi sie sztywny i rysuja sie obramowki piekne na brzuchu :)

Kto dzisiaj na wizytę?
Co do cery to u mnie bez zmian. Włosy przetłuszczają się mniej niż przed ciążą, wcześniej musiałam myć codziennie a teraz co drugi dzień :) Za to też jestem blada i mam cienie pod oczami :(

Nie jestes sama :(

Witam w drugim trymestrze !!

Nie chce mi sie ruszyć tylka z łóżka, nadodatek oba koty postanowiły na mnie sobie spać i nie chce ich obudzić bo tak sie przytulaja:-D

Co do opryszczki to ja zawsze używam Zovirax, ale nie jestem pewna czy w ciąży można. Plasterki niestety mi nie pomagają, czasem na noc naklejałam.

Kupiłam wczoraj większe staniki w H&M jeszcze nie typowo do karmienia bo myśle ze moj biust zdąży do lipca jeszcze sporo urosnąć. Z miseczki B dobiłam do D:eek: masakra.juz sie boje co bedzie pózniej.

Zazdroszcze, mi z malego B zrobilo sie pelne B :D

Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam znowu te uczucie napinania brzucha id razu magnez, może dlatego że wczoraj byłam na zakupach i nosiłam ciężkie światy ale tylko że sklepu do samochodu i później do domu dziś leżę i też czuję, wzięłam magnez :!/musze juz brać systematycznie, ale długo nie poleze synek narazie sie sam bawi ale długo to nie potrfa

Tez zaczelam brac raz dziennie, tylko nie wiem czy moge bez wiedzy lekarza :/ a tez czuje te napinania i bole a po magnezie przechodzi mi nawet ten okropny bol glowy.

Na pewno wszystko jest Oki a te sny są przerazajaceee masakra:/

Z dwa tygodnie temu snilo mi sie ze poronilam, dwa dni temu ze cala bylam we krwi :(

Ja do najbliższego miasta mam 15km niby mało a autobusy 3 na krzyż w ciągu dnia, prawko w trakcie także nie jesteś sama :) bo niby miasto a żadnego konkretnego sklepu. oprócz pepco i rossmana :sorry2:
Mije miasto nie jest malutkie bo to miasto dla kuracjuszy, miasto wypoczynkowe bla bla bla. :D ale malo sklepow dzieciecych, innych jest pelno :p ale i tak brakuue np. HM.

Ja kremy robię od jakiś 3 - 4 lat, do twarzy głównie dla siebie/męża, czasem mamy, kremy do rąk dla "wszystkich wokół" - silnie nawilżający, odżywczy, taki do smarowania na noc, jak ktoś ma bardzo suche dłonie itd ;)
Do tego jak jest potrzeba to jakiś balsam do ciała, rozgrzewający krem do stóp itd ;)

Po peelingu powinnaś czymś mocno nawilżyc, bo przy suchej skórze po kilku h schodzi modelowo... Może być pod krem na noc choćby olej kokosowy (wbrew nazwie nie jest aż tak tłusty), albo mocniej "wzbogacić" krem na noc ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

W chwili wolnej mozesz na priv wyslac przepis na krem do przesuszonych dloni :) i sprawdzony przepis na biszkopt :)

A jak często można robić inhalacje w ciągu dnia?
Mnie też przeziębienie dopadło, kaszel, gardło katar i zatkany nos :-(do tego jeszcze synek chory
Ja robilam 3× woda morska. Pamietaj zebys nie pila i nie jadla pol godziny przed. Zebys nie robila na czczo bo mozesz zwymiotowac albo poglebia sie mdlosci. :)

Do góry